Получи ли си документите, Полфрийман може да напусне страната

Главният прокурор поиска ВКС да спре условното освобождаване на австралиеца
Обновена: 25 сеп 2019 09:04 | 25 сеп 2019 08:53,
122
Получи ли си документите, Полфрийман може да напусне страната
Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg

Веднага щом получи документите си за самоличност, Джок Полфрийман ще може да напусне пределите на България без никакъв проблем, обясни Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор, пред Нова тв.

Още по темата

Сотир Цацаров вече поиска Върховния касационен съд да спре условното освобождаване на австралиеца. В закона обаче нямало определен срок за произнасянето на съда.

Говорителят на главния прокурор заяви, че е напълно възможно лицето да получи документи за самоличност и да напусне пределите на България.

"Ако се възобнови това производство, ако се отмени определението на Софийския апелативен съд, ще е налице основание отново да бъде задържан. Ако е в чужбина, ще се използват институтите за международна правна помощ, за да бъде върнато лицето в България за доизтърпяване на наказанието”, допълни Арнаудова.

Полфрийман беше пуснат предсрочно от тричленен състав на Апелативен съд–София с председател Калин Калпакчиев и членове Весислава Иванова и Виолета Магдалинчева.

Той е в ареста от края на 2007 г., когато извърши убийството в центъра на София. След спор и сбиване тогава с компанията на Монов австралиецът намушка фатално с нож студента и рани Антоан Захариев.

Тъй като вече е изтърпял половината от наложеното му наказание, Полфрийман се възползва от правото си и от променения закон, за да поиска предсрочно освобождаване.

Той беше освободен 6 години предсрочно в края на миналата седмица.

От една страна е щастлив и доволен, че някаква промяна настъпи. От друга каза, че въобще не е изненадан от реакциите, каза пък адвокатът на австралиеца Калин Ангелов пред bTV.

Ангелов добави, че през годините са обсъждали, че в случай на предсрочно освобождаване, ще последва подобна реакция. Като я определи като "обществената истерия, медийната истерия".

Той коментира, че има много дела, при които се излиза предсрочно и по-рано, включително при "по-груби убийства", като отбеляза, че отново става дума за чужденец. Според Ангелов Полфрийман е действал при неизбежна отбрана, защитавайки гонен от убития и негови приятели човек.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
2
 
3
 
! Отговори
Мария преди 4 години
До АнонименЗр ависи ,ако някои е син да депутат ,ролите пак щяха да са сменени .Скинара герои ,другия .......
102
2
 
3
 
! Отговори
НИНА преди 4 години
До бауАми гледаи записите от камерите ,а не какво ти говори монов .
101
1
 
4
 
! Отговори
Мария преди 4 години
До МалейПараноята е ......болест .
100
4
 
5
 
! Отговори
Малей преди 4 години
на БХК са завладели България, във форума много са се активирали!? Българи, защо спите, кага ще се събудите и да изритаме тези от България? Внимавайте за кого гласувате, тези *** се маскират като "демократи" и са готови да продадат България, каквото правят вече 30 години!
99
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Все пак 20 години са много за непредумишлено убийство. Наши бандити серийни убийци бяха осъдени на по-малко, да не говорим, че си излизат от затвора, когато искат и се пускат предсрочно. Джок плати с 12 години от младостта си, първо заради вендетата на бащата, а най-вече защото беше много арогантен, държеше се неуважително към съда и всички българи. Всички австралийци и англосаксонци смятат, че са на higher moral grounds от някакви си *** и могат да ни учат как да живеем.
98
5
 
12
 
! Отговори
Дара преди 4 години
Свобода за Полфрийман! Той е герой и го заслужава!
97
11
 
5
 
! Отговори
мхм преди 4 години
До 100 - Не са били 16 човека. В момента на нападението на Полфрийман групата вече не е била компактна, разпръсната е била на по-малки групички. Една от групичките е нападната от Полфрийман. Напомням - в момента на нападението с нож няма никакви роми. Напомням също така, че не групата напада Полфрийман, а обратното - той напада групата. Напомням също така, че той напада въоръжен с голям нож невъоръжени хора. Каквито и да са тези хора, той няма право да раздава "правосъдие" по този начин.
96
8
 
4
 
! Отговори
бау преди 4 години
Адвокатът, който лъже, че не знам си колко хулигана ритали на земята някакъв нещастен ром, нали се сеща, че ако наистина беше така, Красьо Кънев от БХК щеше досега да е изръшкал всички *** махали, за да намери зверски бития ром, ако изобщо ромът беше оживял? А такъв ром не е намерен. Всъщност е имало роми, но е нямало побой, имало е краткотрайно спречкване. Полфрийман не е защитил никого по време на спречкването. Едва след това е тръгнал да коли с ножа, за да отмъщава. Чист психопат.
95
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама преди или след, пак си е пич. Били са 16 човека.
94
7
 
4
 
! Отговори
мхм преди 4 години
До 97 - "Пичът" не е хукнал да спасява никого. Т.нар. тумба е имала спречкване с двама роми, което е приключило преди "пичът" да се намеси. Това е безспорно установено от съда. "Пичът" тръгва да се разправя с т.нар. тумба след като *** са изчезнали, след като спречкването е преминало. Така че никакво спасяване не е имало. Имало е проява на агресия от убиеца, който тръгва да раздава "справедливост" с нож срещу невъоръжени лица. "Пичът" е раздавал такава "справедливост" и в родината си...
93
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пичът е хукнал да спасява някой сам срещу тумба от 16 гологлави футболни хулигана посред нощ, оцелял е 12 години в български затвор и не си е загубил достойнството, научил е езика и е завършил образование, значи е юнак. Такива ги уважавам и когато си падат нещо лудички, ходят в странни държави и си носят нож, стига да го ползват срещу по-силни като в случая, не срещу по-слаби.
92
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ако беше един нашенски бабаит дори и 2 гидини нямаше да лежи
91
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Случаят "Полфрийман" е Супер Технология за отвличане на вниманието на обществото ни!!!
90
1
 
4
 
! Отговори
До 68 преди 4 години
Сигурен съм че в реалния живот си страшна шушу мига
89
4
 
6
 
! Отговори
робокопи от БХК преди 4 години
И ми разправят в ефир от БХК - те се грижели за условията на затворниците у нас. Не е вярно! Те не сде грижат за никакви условия, а предсрочно освобождават убийци! Ако толкова много ги бе грижа за затворниците, щяха да предложат Полфрийман да изкара в затвора психокоректировъчен курс и да го завърши само при показване на траен резултат. Овладяни агресия, социопатия, гняв, склонност към насилие!
88
5
 
9
 
! Отговори
хелзинкски синдром преди 4 години
Мен особено много ме възмути участието на БХК. Вече всички знаем, че БХК е антибългарска структура. Обоаче да освобождава 6 години предсрочно убиец на българин! Или идете и физически разгромете БХК, или го прекръстете на Австралийски Хелзинкски комитет! Обаче австралийците да му плащат от данъците си!
87
6
 
6
 
! Отговори
правилното преди 4 години
Решете какво искате. Ако искате австралиецът да се махне от България, разкарайте го без право да влиза у нас и в ЕС. Но той ще продължи с побоите. Ако идскате да си излежи присъдата, държавата да не му дава документите и да не му разрешава напускане на границите ни. Трябва му психокоректировъчен курс в затвора. Тоя човек е социопат.
86
1
 
4
 
! Отговори
До 65 преди 4 години
Повече от 1 ама едното вече го няма.И другото го чака същото
85
4
 
5
 
! Отговори
Най лайняната преди 4 години
правова система имаме, всичко смърди в нея. А този БХК кога най после ще го изгонят от България, та те си правят каквото искат, даже и убийци от затвора вадят. А този съдия трябва да доизлежи присъдата на убиеца, иначе няма оправия. Не народ а м.ърша, затова *** ни управляват и тормозят!
84
6
 
16
 
! Отговори
Лек път Джок преди 4 години
Ако си с прекачване във Франкфурт се обади да те черпя една бира!!!