Адвокатът на Джок Полфрийман: Защитавам го без пари!

Дали делото е било случайно разпределено, запита той
28 сеп 2019 12:45, Анисия Иванова
70
Адвокатът на Джок Полфрийман: Защитавам го без пари!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Адвокатите Петър Николов и Калин Ангелов, който представлява Джок Полфрийман, се съгласиха, че съдебният състав, постановил условното предсрочно освобождаване на Джок Полфрийман, е спазил закона.

Пред БНТ адвокат Николов обаче заяви, че дебатът за справедливостта на решението е можел да бъде избегнат чрез отвод на съдиите. Колегата му каза, че има смели съдии, които защитават закона и допълни, че защитава австралиеца pro bono.

"На първо място изниква един много важен въпрос, свързан и със съдебната реформа, за случайното разпределение на делата. Аз бих насочил вниманието натам - дали това дело е било действително случайно разпределено", коментира Петър Николов.

Според Николов съдебният състав е знаел, че ще бъдат провокирани дебати по темата.

"НПК предвижда едно задължение на магистратите, ако има някакво съмнение в тяхната безпристрастност, те сами са длъжни да се отведат."

Адвокатът на Полфрийман цитира изискванията за условно предсрочно освобождаване: "Законът пише какво и кога. Законът казва 1/2, когато човек не е бил осъждан преди това, и след това всеки лишен от свобода има право да поиска условно предсрочно освобождаване."

Ангелов заяви, че защитава Джок Полфрийман без пари и допълни, че има два вида съдии - смели и страхливи.

"Страхливите съдии няма да изпълнят закона, защото знаят и виждат какво ще им се случи. Смелите съдии ще кажат: На мен не ми пука, важното е да изпълня закона, защото аз имам съвест.", коментира той.

По думите на адв. Николов съдия Калкапчиев не е нарушил закона, защото изискванията за освобождаване на Джок Полфрийман са налице.

"Аз не съм адвокат на никого. И като гражданин, и като юрист, виждам неща, които не ми харесват в съдебната система. Дали законът трябва да дава такава голяма промоция за такива тежки престъпления, дали съдебните дела следва да се разпределят по този начин, защото аз смятам, че те трябва да се разпределят прозрачно."

Ангелов цитира несъответствия по делото, според него "Джок Полфрийман успя да види най-грозната страна на българската правна система и общество".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
1
 
! Отговори
Нина преди 4 години
До АнонименГледаи записите ,а не повтаряи .......на монов .
54
0
 
0
 
! Отговори
иванова преди 4 години
горканчо!
53
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 58Било е неизбежна отбрана но срещу депутатски син, а всичко останало са постановки на бащата - бивш служител от държавна сигурност и БКП потомство! Обаче в случая ще удари на камък а камъка после ще му пробие главата! Джок не е *** и познава закона и най-важното е че е гражданин на една велика и силна държава - Австралия! Проблемите на ДС служителя тепърва почват защото се очертава ново разследване, което може би ще се води и от австралийски следователи. А те са номер 1 в света!
52
1
 
1
 
! Отговори
Kiorsufra преди 4 години
Toia na vse hepte sa balaci.Dokato ne sapo4nem da va garmin niama da sa opravim.
51
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПуркоПри неизбежна отбрана деецът не се наказва, ако е било така е щял да бъде оправдан!Така че си спести лъжите ***, имай срам от Бога, нещастен *** син.
50
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много неща в тая история не ми харесват,но най не ми харесва факта,че тоя се разхожда с нож по улиците!
49
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пичът да си хваща самолет от Букурещ и ще му хванете цървулите! Границата с Румъния (сухоземната) може да я мине и пеш, през полето и няма кой да го спре. При добра организация, до утре вече ще лети към Австралия. Баща му вече е тук. Ще му помогне.Момчето си е платимо дълга към обществото. Убитото гаменче също не е невинно агънце.
48
9
 
14
 
! Отговори
Пурко преди 4 години
Въпросната вечер , 13 пияни и дрогирани са гонили 2 момчета повече от 2 минути са ги били и са мятали камъни по тях.Тогава се намесва Пол да защити едното момче и при неизбежна самоотбрана убива Монов, който е с 2.9 промила в кръвта, всико това е заснето на камери и предоставено в съда, който обаче не ги приема като доказателство.
47
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този убиец пак ще влезе в затвора.Колкото и да се пънете да го оневинявате,няма да се сбъднат мокрите ви сънища.Всички НПО-та са в превъзбудено състояние и са плъзнали по медиите,както и глашатайте им.Разтуптяло се е заешкото им сърчице и негодуват за убийците и престъпниците,които са онеправдани според тях.Поздравете и жестикулиращия като *** Кънев и пийте по една студена вода.
46
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Също така нормалния човек не гони по улиците някой за да го бие. Да би мирно седяло, сега щеше да е жив. Но като се правиш на бияч трябва да имаш едно наум, че може да си случи нещо неприятно. Много е лесно като си заобиколен от приятели да се правиш на мъж, докато не ти излезе късмета.
45
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
OK, законът позволява на осъдения да ПОИСКА предсрочно освобождаване, НО съдът е ДЛЪЖЕН да прецени обективно дали престъпникът е превъзпитан и може да бъде пуснат на свобода!Тоя ПСИХОПАТ е заклал невинен човек, няколко пъти е правил опити да бяга от пандиза и доказано ПАК ще убие, ако е навън, а тука разни корумпета адвокатчета и съдийчета със взаимозаменяеми глави и *** ни убеждават, че е редно тоя да е навън?!И след три месеца тоя корумпяга ще чака 13-та и 14 заплата на банкомата.
44
1
 
5
 
! Отговори
До 48 преди 4 години
Хаха, е затова тези твои, охранени с човешка плът прасета, пораснаха, станаха съдии и прокурори, министър-председатели и медийни магнати, а ти им почистваш *** ежедневно. Чисти ги, това е житейското ти поприще! Но внимавай, че ако не остане достатъчно помия за тях, ще погълнат и теб. После друг ще почисти, това което е останало от теб, в техните екскременти.
43
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
щом е без пари слаб адвокат смята покраи шумотевицата и тои нещастника да му дадат някои случаи след време нали и тои вързва ***
42
9
 
7
 
! Отговори
тиква загубена преди 4 години
Едно време , през лошия комунизъм , такива като тоя убиец ги даваха на прасетата.
41
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Адвокатът на Джок Полфрийман: Защитавам го без пари!---------------Зависи какво разбира под "пари" - български левове или австралийски долари!?-))))))
40
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кратуна ще викаш на децата си и като се погледнеш в огледалото.Това че ти си мислиш ,че е спорна не значи че е такава.Кой си ти,че да оспорваш присъдата,адвоката на Полфрийман?Пред кого я оспорваш,пред съда или пред сайта?Не знам дали въобще разбираш какво пишеш?И аз не съм "постановил" нищо, а съм посочил че не се оспорва присъдата му в съда,а се оспорва предсрочното освобождаване на доказан пред съда и осъден убиец.Но явно кратуната ти не може да побере това и освен да обижда,не става за друго
39
9
 
16
 
! Отговори
Бен Гън преди 4 години
Всички мълчат защо Фрийман е наръгал двама младежи. Защо премълчават? Каква е истината? Защо Фрийман не е дошъл да наръга мен или Вас? Защо е посегнал точно на тези двамата? Дали защото са били мутри и биячи и са гонели да бият някой друг? Никой не казва. Всички мълчат. Но всеки от вас знае, че за да има убийство винаги има мотив. Какъв е мотива на Фрийман. Аз знам, а вие знаете ли?
38
5
 
6
 
! Отговори
Mudyu преди 4 години
Вижте в америка за кви неща дават доживот, бе, с право на замяна след 35г. Специално него никой не го е гонил, наврял се е между шамарите, кой нормален се навира сам между 15, само психо като тоя. 20г е нормашна присъда в случея, нито семейатвото на убития е доволно, нито австралийчето, значи 20г са ок
37
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Досега щяха да вкарат патрулка в двора и да го измъкнат както колумбиеца и другаря му.В България както и в Рассиа се действа с пачки.Чеченския командир Масхадов при рейда над Налчик беше казал ако имаш още пари за подкупи и до Кремъл щях да стигна.
36
2
 
5
 
! Отговори
До 39 преди 4 години
Как, бе кратуно постанови, че присъдата не е спорна?