Адвокатът на Джок Полфрийман: Защитавам го без пари!

Дали делото е било случайно разпределено, запита той
28 сеп 2019 12:45, Анисия Иванова
70
Адвокатът на Джок Полфрийман: Защитавам го без пари!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Адвокатите Петър Николов и Калин Ангелов, който представлява Джок Полфрийман, се съгласиха, че съдебният състав, постановил условното предсрочно освобождаване на Джок Полфрийман, е спазил закона.

Пред БНТ адвокат Николов обаче заяви, че дебатът за справедливостта на решението е можел да бъде избегнат чрез отвод на съдиите. Колегата му каза, че има смели съдии, които защитават закона и допълни, че защитава австралиеца pro bono.

"На първо място изниква един много важен въпрос, свързан и със съдебната реформа, за случайното разпределение на делата. Аз бих насочил вниманието натам - дали това дело е било действително случайно разпределено", коментира Петър Николов.

Според Николов съдебният състав е знаел, че ще бъдат провокирани дебати по темата.

"НПК предвижда едно задължение на магистратите, ако има някакво съмнение в тяхната безпристрастност, те сами са длъжни да се отведат."

Адвокатът на Полфрийман цитира изискванията за условно предсрочно освобождаване: "Законът пише какво и кога. Законът казва 1/2, когато човек не е бил осъждан преди това, и след това всеки лишен от свобода има право да поиска условно предсрочно освобождаване."

Ангелов заяви, че защитава Джок Полфрийман без пари и допълни, че има два вида съдии - смели и страхливи.

"Страхливите съдии няма да изпълнят закона, защото знаят и виждат какво ще им се случи. Смелите съдии ще кажат: На мен не ми пука, важното е да изпълня закона, защото аз имам съвест.", коментира той.

По думите на адв. Николов съдия Калкапчиев не е нарушил закона, защото изискванията за освобождаване на Джок Полфрийман са налице.

"Аз не съм адвокат на никого. И като гражданин, и като юрист, виждам неща, които не ми харесват в съдебната система. Дали законът трябва да дава такава голяма промоция за такива тежки престъпления, дали съдебните дела следва да се разпределят по този начин, защото аз смятам, че те трябва да се разпределят прозрачно."

Ангелов цитира несъответствия по делото, според него "Джок Полфрийман успя да види най-грозната страна на българската правна система и общество".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Възможно е и без пари да го защитава,но ако пуснат убиеца ,ще придобие голяма извесност и хонорарите му ще се вдигнат до небесата.Предвид публичноста на спора това е гарантирано.Адвокатът на Полфрийман,как звучи само,а?Като се погледнат случаите на чужденци осъдени в България,се набиват на очи намеса отвън като английския запалянко и шведския бияч на жени.И този случай мирише така.Как с опит за бягство е ще пускат убиец,непоправил се и арогантен предсрочно?
14
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямa тaкoвa нещo пoсле ще му плaти в Aвстрaлия и тaм ще плaтят дaнъците. Тукa и дaнъци укривaт, aдвoкaтa същo дa бъде aрестyвн и дa му се дaде служебeн aдвoкaт.
13
5
 
10
 
! Отговори
314 преди 4 години
Върховенство на законът е нещо с което на Цацата и Гешев им е трудно да свикнат
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво е това медиино затъмнение бе Свободата на медиите. Никой не отразява протеста пред министерският съвет на хиляди майки и бащи дошли чак от провинцията да кажат НЕ на Стратегията за детето. Кой забрани отразяването тоталитаристите ли. Май ще почнем да палим и трошим тикви и тогава всички медии ще ни отразят. Ще ни изкарат терористи анархисти хулигани и окупатори.
11
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Aха....без пари на баба ти шортите! Шорош дава кинти, не се прави на луд!
10
5
 
10
 
! Отговори
Всичко е наред! преди 4 години
Калпакчиевци и Пановци направиха неоценима услуга на Иван Гешев. На техния фон той е икона в съдебната система. Вече даже ми липсват платените противници на Гешев, които явно вече ги срам да получват пари за загубената кауза.
9
5
 
7
 
! Отговори
Да допълня... преди 4 години
Ти лу.д ли си бе ? Как така ще го защитаваш без пари ? Да не ти е братовчед ?Я питай Марковски как се прави. При него тоя нямаше да има пари за билет.
8
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
адвокатът деца има ли? ако има нека същото ги стигне и някой друг *** да ги защитава без пари.той там онзи на небето гледа и връща на най-свидното и милото.
7
3
 
5
 
! Отговори
чарли преди 4 години
Не разбрах,как го защитават ?
6
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Брей какви адвокати имаме.... Защитават убиец безплатно и се възхищават на спазените закони. Утре ще излезе и някой от адвокатската колегия и ще заговори за високия морал на колегите си
5
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не познавам адвокат да работи за без пари в България.
4
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нападнат е и е имал нож за само защита. Ако е имал калашник щяло е да има още убити. И тогава присъдата е щяла да стане 100години така ли ?????
3
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оставете човека на свобода. Грешка е че го осъдиха . Той се е защитавал от бой на необуздани и неконтролирани футболни фенове. Никой не е познавал от групата та да се бие. Той се е самозащитавал срещу 10 15 биячи
2
19
 
6
 
! Отговори
13 преди 4 години
Джок е герой, убил комунист, при самозащита от убийство срещу 16 дрогирани хулигани комунисти, репресиран с незаконна присъда, в други подобни случаи съда не налага затвор. След излежаване на присъдата той отново е в затвор, без повдигнато обвинение, без съдебен процес, без присъда, незаконно. Защото е от Запада и тук комунистите се гаврят с него. Той е военопленник на комунистическия режим в НРБ, ръководен от Баце шофьора и Цацата, роби на Путин и Юрий Чайка.
1
12
 
17
 
! Отговори
да бе, "без пар преди 4 години
"Отворено общество" и "Америка за България" са привели 33млн.лв. на съдии, адвокати и "експерти", основно за да ги "обучават" на толерантност към престъпниците в България и нетолерантност към мирните граждани.