Адвокатът на Джок Полфрийман: Защитавам го без пари!

Дали делото е било случайно разпределено, запита той
28 сеп 2019 12:45, Анисия Иванова
70
Адвокатът на Джок Полфрийман: Защитавам го без пари!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Адвокатите Петър Николов и Калин Ангелов, който представлява Джок Полфрийман, се съгласиха, че съдебният състав, постановил условното предсрочно освобождаване на Джок Полфрийман, е спазил закона.

Пред БНТ адвокат Николов обаче заяви, че дебатът за справедливостта на решението е можел да бъде избегнат чрез отвод на съдиите. Колегата му каза, че има смели съдии, които защитават закона и допълни, че защитава австралиеца pro bono.

"На първо място изниква един много важен въпрос, свързан и със съдебната реформа, за случайното разпределение на делата. Аз бих насочил вниманието натам - дали това дело е било действително случайно разпределено", коментира Петър Николов.

Според Николов съдебният състав е знаел, че ще бъдат провокирани дебати по темата.

"НПК предвижда едно задължение на магистратите, ако има някакво съмнение в тяхната безпристрастност, те сами са длъжни да се отведат."

Адвокатът на Полфрийман цитира изискванията за условно предсрочно освобождаване: "Законът пише какво и кога. Законът казва 1/2, когато човек не е бил осъждан преди това, и след това всеки лишен от свобода има право да поиска условно предсрочно освобождаване."

Ангелов заяви, че защитава Джок Полфрийман без пари и допълни, че има два вида съдии - смели и страхливи.

"Страхливите съдии няма да изпълнят закона, защото знаят и виждат какво ще им се случи. Смелите съдии ще кажат: На мен не ми пука, важното е да изпълня закона, защото аз имам съвест.", коментира той.

По думите на адв. Николов съдия Калкапчиев не е нарушил закона, защото изискванията за освобождаване на Джок Полфрийман са налице.

"Аз не съм адвокат на никого. И като гражданин, и като юрист, виждам неща, които не ми харесват в съдебната система. Дали законът трябва да дава такава голяма промоция за такива тежки престъпления, дали съдебните дела следва да се разпределят по този начин, защото аз смятам, че те трябва да се разпределят прозрачно."

Ангелов цитира несъответствия по делото, според него "Джок Полфрийман успя да види най-грозната страна на българската правна система и общество".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
13
 
12
 
! Отговори
Пустиняк преди 4 години
Колкото и да вият кратунистанци, освобождаването на австралиеца е напълно законно и не противоречи на масовата практика в бг правосъдната система. Нещо повече - в клоаката на цивилизацията - ганьовистан, друг случай на НЕПРЕДУМИШЛЕНО УБИЙСТВО ПРИ НЕИЗБЕЖНА САМООТБРАНА, с такава присъда не е имало. Тя беше резултат на нечуваната манипулираща делото кампания от бащицата на убития наци-лЬумпен - дс дегенерата Монов. Сега предстои обаче, Полфрийман да започне с обвиненията, ще стане интересно
34
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защитниците на убиеца се правят на съдии и оспорват присъдата,а не правото на предсрочно освобождаване.Спорно е предсрочното му освобождаване,а не присъдата .Така че такива неща като агитки,тълпа,невинен,независими експертизи от Шотландия си ги запазете за кръчмата и седянката пред блока.Важното е дали заслужава да бъде пуснат или не.Според мен не заслужава,защото не е платил кръвнината,няма разкаяние,правил е опит за бягство,демонстрира неуважение към съда,защитава го БХК.
33
0
 
13
 
! Отговори
Жоро преди 4 години
Както всички знаеме в БГ прависьдието е много (гъвкаво и химелионно) само си спомнете какво стана сьс Скандинавеца кьдето ритна в главата камериерката на нашето море , друго няма какво да кажа повече.......
32
5
 
11
 
! Отговори
Антисемит преди 4 години
На тези двамата сатаната ще прибере децата им, както австралийското псе отне нашето
31
0
 
9
 
! Отговори
до "Българка&qu преди 4 години
Ти си гледала филми. Аз пък сънувах, че тоз дЖок е ангел. Небесен.
30
3
 
10
 
! Отговори
НРБ преди 4 години
Еврoaтлнтизъмa дoведе до еднo нелепo убийствO и зaтвop зa един aвстрaлиец хoрaтa мoгaт дa живеят във мир и рaзбирaтелство сaмо със вилa нa врaтa. В Китaй що нямa aгитки и нaбoдени aвстрaлийци и скинaри? При евpoaтлнтизъмa шетaт кaлинки и цялaтa съдебнa системa е недъгaвa и пълнa с керпедени.
29
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ама естествено,още малко ще каже,че той едвали не е давал пари само и само да е адвокат на тоя..И какво? Дошъл от 12000 километра за да заколи едно момче и съдът го пуска поживо поздраво.Защо се сърдим на съдията и адвокатите? Те просто изпълняват законът.Била въведена някаква поправка от някои си... Ами хубаво кой я е гласувал?ГЕРБ,БСП,ДПС и тн..
28
5
 
11
 
! Отговори
до Българка преди 4 години
Няма проблем да "докажат", в Шотландия и че ножът не е негов, кръвта е от куче, а Монов се е самоубил.
27
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тези адвокати трябва да бъдат проверени от НАП, както и да бъдат съдени за национално предателство. Джеляз да не би някой американски адвокат да се съгласи да го защитава без пари, даже имаше акция за събиране на 20 хиляди долара за защитата му! Трябва да ги бойкотираме тези адвокати
26
1
 
7
 
! Отговори
Ако преди 4 години
ВКС потвърди решението на САС, цаццката ще ги уволни ли ? Аз пък протестирам за Пацо терасата и какво , доста лицемерно. Местан уби бебе, алоооууууу , а му върнаха и книжката
25
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хитрото адвокатче иска да се представи сато смел и съвестен?Просто иска известност която да му помогне в бъдещата му кариера.Важното е че този убиец не заслужава предсрочно освобождаване,защото няма разкаяние за постъпката си и е правил опит за бягство.Това даже би трябвало да увеличи присъдата му.Но се случва точно обратното,предсрочно на свобода.Затова народа е недоволен,защото съдийте се подиграват с него от това,че могат да правят всякакви безобразия ненаказано.
24
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 18Не може дa гo зaщитaвa без пaри aкo всички пoчнaт дa се зaщитaвaт без пaри и дa си купувaт без пaри и дa си прaвят услуги без пaри държaвaт aще фaлирa ! A бългaрите с пaри ли ги зaщитaвa ? Товa е дискриминaция и нaциoнaлнo предaтелствo и aнтибългaрскa дейнoст. Дa зaщитaвш убиец нa бългaри без пaри не е нaй-рaзумнoто нещo нa светa.
23
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съдът го е осъдил на 20 години, а тука някаква гнидда от бхк се пъне да ни внушава, че агитката на леФски го е нападнала! Смешнник, тоя убиец ще се върне пак в панделета, за да си доизлежи присъдата!
22
2
 
6
 
! Отговори
Шоп преди 4 години
По принцип такова нещо като "агитки" не трябва да има. Тарторите им трябва да се излавят и да се чистят без много шум, а масата льохмани - гърбене до откат и без право на здравно обслужване
21
12
 
5
 
! Отговори
Българка преди 4 години
Така като изгледах около 6-7 филма за този Джок, мога да кажа следното : масовите медии в България изпълняват политически поръчки, има огромни разминавания в свидетелските показания по делото и други нарушения. Склонна съм да вярвам, че човекът е невинен, също , че има висок морал, здрава психика и завидна ценностна система. Има независима експертиза от Шотландия, която показва, че върху неговия нож петната от кръв са нанесени чрез потапяне в кръв, а не следствие от намушкване със самия нож.
20
3
 
4
 
! Отговори
отегчен преди 4 години
Абе, съдът иска да е независим от закона, държавата, народа, справедливостта. И да зависи само от спонсорите си.
19
2
 
3
 
! Отговори
Само Левски преди 4 години
До Анонимен Как рязбра, че са били от агитката на Левски? Нападнали са го с викове "Само Левски" ли? За другото може и да си прав.
18
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лъже, казва така защото разплащанията са му под масата и за тях не плаща данъци! И тоя адвокат е за затвора
17
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не коментирате мотивите на съда, а коментирате глупости и съмнения. Щом решението е мотивирано, няма какво да ривете.
16
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен ми просто опитът забягство е изфабрикуван, не се ли сещаш?