ВСС ще гласува отново кандидатурата на Гешев на 14-ти

Президентът върна избора с мотива за липса на състезание за поста
Обновена: 11 ное 2019 14:45 | 11 ное 2019 14:41,
37
ВСС ще гласува отново кандидатурата на Гешев на 14-ти
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

Пленумът на Висшия съдебен съвет ще проведе заседание на 14 ноември, за да гласува отново върнатото от президента назначение на Иван Гешев за главен прокурор, съобщиха от пресцентъра на ВСС.

Още по темата
Заседанието ще започне в 10:00 часа в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет на ул. „Eкзарх Йосиф“ 12. На заседанието ще бъдат обсъдени Указ № 253/07.11.2019 г. на президента на Република България и ще се осъществи повторно гласуване за кандидата за главен прокурор на Република България.

Гешев: Толкова открито не са избирали никого в Европа

Към момента указът все още не е публикуван в Държавен вестник.

Радев върна избора с мотива, че не е имало реално състезание за поста.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По стар обичай партията си назначава прокурори ВСС каква роля има нали сте независими бе алоур колко сте независими като ви назначават отгоре или ви налагат вето ха ха ха. ВСС сте нефелници с две думи един прокурор не може да си назначите сами какво ви е независимото. Сополи !
8
3
 
17
 
! Отговори
vlady преди 4 години
Все едно накрая ще изберат юрист-милиционер Гешев въпреки, че не е подготвен за прокурор камо ли главен - образованието в АМВР е на много ниско ниво, много важни юридически дисциплини са с малки хорариуми на текуща оценка или дори зачот. Дори Цацаров е класи отгоре - завършил е нормално право.
7
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е смешно, та Гешев дори няма юридическо образование. Той е функционално неграмотен. Като шефът си Тиквата.
6
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да се гледа дали даден човек има ли няма качества дали е профeсионалист и какво е миналото му, а дали имало състезание изобщо не е важно. Съдебната система трябва да е независима откъде накъде, който и да е политик се бърка в работата на прокоратурата.
5
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешев трябва да повдигне обвинения на президент рътьо радев ветото, отговорен за разсипването, грабежа, унищожаването на държавата и работата против нейните интереси!
4
5
 
32
 
! Отговори
Петров преди 4 години
Много удобно, само с един кандидат.
3
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно така, изберете го пак, както избрахте пак Фандъкова. Тази недемократична държава трябва да се реформира из основи.
2
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕШЕВ ЩЕ Е НОВИЯТ ПРОКУРОР!Гоялма балтия предстои за ***, арабаджиеви, баневи, миню стайковци, деса иванчева и прокопиев! Всички ще страдат!
1
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бързат престъпниците, бързат да назначат Прокурочето на Мафията, докато не е изтекъл мандата на Тлъстата Цаца, която знаем КОЙ си я избра.