Отнемат имущество на Баневи за 142 млн. лв. в полза на държавата

Семейството е с обвинение в организиране на престъпна група
26 ное 2019 12:09, Павел Гълъбов
77
Отнемат имущество на Баневи за 142 млн. лв. в полза на държавата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

Апелативният съд в Бургас издадал обезпечителна заповед, с която допуснал обезпечение на бъдещ иск на КПКОНПИ за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество от Николай, Евгения и Мария Баневи на стойност 141 820 225,19 лева. Това съобщиха от прокуратурата.

Още по темата


Съдът е наложил запор на поименни акции и дружествени дялове от капитала на търговски дружества на Баневи, на движими вещи, иззети от Специализираната прокуратура (златни кюлчета и накити, часовници, монети и др.), на средства в банкови сметки, както и на моторна яхта, пише БТА.

Николай, Евгения и Мария Баневи са обвинени от Специализираната прокуратура за участие в организирана престъпна група (ръководена от Николай Банев) създадена с цел данъчни престъпления, пране на пари и длъжностни присвоявания. За повдигнатите обвинения прокуратурата уведоми КПКОНПИ, която от своя страна предприе действия по обезпечаване на незаконно придобито имущество


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
2
 
! Отговори
Елена преди 1 година
Ако са отнети,за което не вярвам,да се дадат на децата,които са болни за лечение.Да се отнемат и от другите крупни крадци,новобогаташи и се повишат пенсиите на пенсионерите- парите са изработени от тях.
68
0
 
6
 
! Отговори
Кико преди 1 година
Бълха ги ухапала с тези142милиона!
67
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отдавна трябваше да се направи това ,още преди да почнат да крадат .
66
0
 
4
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 година
Самата фамилия Гешев обещава много. Престъпниците протестират и очакват да бъдат "посетени ".
65
0
 
8
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
Отнемат или вече са отнети ? Има голяма разлика.
64
1
 
11
 
! Отговори
Di преди 1 година
Сега тези пари трябва да ги разпределят за надбавки за ВСИЧКИ ДЕЦА в БЪЛГАРИЯ .
63
0
 
17
 
! Отговори
Не е бил сам преди 1 година
Няма как човек еднолично да направи това.Да намерят и тези,които са му помагали.
62
0
 
5
 
! Отговори
СЛЕДВАТ преди 1 година
Б.Б., Стани-шеф Сергей, Г.П., С.Ц., Орехарски и пр. и пр.
61
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добро начало, дано само прокуратурата не се задоволи с един двама незаконно забогатели на гърба на народа
60
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На тези всичко им е открадното. Един лев честно изкаран нямат. Убиха много хора, и пратиха много в небитието. АЗ СЪМ ОТ ПОЛИМЕРИ И ЗАСТАВАМ ЗАД ДУМИТЕ СИ. ЗАТВОР ЗА БАНЕВИ ДОЖИВОТ
59
2
 
11
 
! Отговори
Бай Коко преди 1 година
Тридесет години стигат. Времето е наше.
58
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Банев защо не се кандидатира за парламенто у нас, или в ЕС,където никой нямаше да го отрази в прокуратурата? Явно се е почувствал като фараон и не е искал да си разваля рахатлъка да ходи по разни комисии,да търка банката в парламента,да организира купуване на гласове и т.н.Мааалко му трябвало да се потруди и ква стана? Милко Калайджиев му светна лампата,но не успя да стане кмет.Сега трябва да връща парите от гостната къщурка!
57
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Русалка Банев не е вложил един лев,с изключение на един басейн,който бе незаконен и му го разрушиха.Ако отидете сега,когато не е сезона,няма да ви допуснат до морето,защото всичко е заградено,и трябва да преминете през " неговият" имот,който е около 50 декара,в едно с много сгради .
56
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прокуратурата ще приспадне ли средствата от желязото и цветните метали, предадени за скрап от машините в предприятията и заводите на стругаря ,пардон другаря Банев?
55
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Банев "Терминатора",а Банева " Майкъл Джексън "
54
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сегашният ми началник е бивш негов работник,завлечен с 10 хилки от Банев. По негови думи,Николайчо имал само половин работен ден в кариерата си,защото е успял да си среже ръката,преди да изкара 8 работни часа!? Какъв стаж само,какъв бизнесмен само,мила моя майно льо ???
53
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пьрво дьржавата да им вземат парите на тази гнусна фамилия и после веднага трябва да ги я затрият от картата на светьт и сьщо всичките им бизнес партнюри.
52
2
 
12
 
! Отговори
Оня преди 1 година
Идва реда и на Димитър Желязков Караиванов търговски директор на Полимери о той доста пари дръпна и сега си трае с Транспортната му фирма
51
1
 
18
 
! Отговори
арматуриста преди 1 година
Банев се усмихва и се бъзика със съдиите,като си мисли- ще ми седнете на **** с тия закони.Партията ни за всичко се е погрижила,законно да ограбим държавата!
50
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя заграбил КК " Русалка" ,сложил бариера и не допуска никого до брега на морето,ако не си платиш паркинг ,ако си с автомобил.Не можеш да плажуваш,ако не си платиш чадър и шезлонг,въпреки,че не желаеш услугите МУ! Пазачите също се възмущават и казват,че идват комисии,общинари и други,и си отиват без резултат??? Безпардонни червени мафиоти,които са над закона!