Нито един министър не взимал сам решенията

Защитата на Димов: Аргументите на прокуратурата подлежат на критика
Обновена: 10 яну 2020 17:54 | 10 яну 2020 17:52, Камелия Цветанова
39
Нито един министър не взимал сам решенията
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Аргументите на прокуратурата подлежат на сериозна критика. Нито един министър не взима решения сам по своя воля. Решенията се вземат в съответните отдели. Това каза пред bTV адвокатката на Нено Димов Ина Лулчева.

Нено Димов е обвинен за безстопанственост заради източения яз. "Студена" до Перник и е задържан за 72 часа, съобщиха по-рано от прокуратурата.

Още по темата
"От нива на води разбират съответните геолози. Министърът е политическа фигура. Не ми е ясно, министър да трябва да има знания във всички сфери. Към министъра има министерство. Никой няма да каже, че министърът на здравеопазването трябва да е лекар специалист по всички болести", добави Лулчева

"Видях се с него, защото му повдигнаха обвинение. Възмутително е решението на прокуратурата да иска задържане, защото като министър можел да въздейства. Прокуратурата твърди, че са налице предпоставки, защото като министър можел да въздейства, което е абсолютно необосновано. Първо, подал е оставка, второ налице са документи върху тях не може да се въздейства", каза още тя.

Ина Лулчева не пожела да коментира състоянието на Нено Димов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
8
 
! Отговори
тя преди 4 години
Министъра затова е министър да носи отговорност , в противен случай той е излишен !
33
0
 
7
 
! Отговори
тя преди 4 години
Колективна вина - няма вина ! Това се случва само в България !
32
1
 
14
 
! Отговори
Всички са калинки преди 4 години
Никой без Боко не може да взема решение, всичко минава през него. Главният виновник е точно той, защото всички са зависими от него. За 10 години що золуми направи, но този път си вкара автогол. Заради Балкански поток, краварите ще го свалят от власт!
31
0
 
9
 
! Отговори
БЪДЕЩЕТО НИ ? преди 4 години
<Министърът е политическа фигура>ОТ ТАКИВА ТВЪРДЕНИЯ ДЪРЖАВАТА Е В ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ,БЕДНА.,ОГРОМНА ИМИГРАЦИЯ,МИНИСТЪР НЕ Е. ПОЛИТИК А ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОТЛИЧЕН СПЕЦИАЛИСТ В ПРОБЛЕМИТЕ НА СЪОТВЕТНОТО МИНИСТЕРСТВО,ДА ГИ СЛЕДИ,АНАЛИЗИРА И УПРАВЛЯВА - ТОВА Е ЕКСПЕРТНА А НЕ ПОЛИТИЧЕСКА ДЕЙНОСТ.ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: СИТУАЦИЯТА СП ЛИПСА НА ПИТЕЙНА ВОДА Е В НАЧАЛЕН СТАДИИОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ ПО СТРАШНА КРИЗА В ЕРМИЧНИТЕ ЕЛЕКТРОЦЕНТРАЛИ ( ТЕЦ) КЪДЕТО ПРОБЛЕМИТЕ ЩЕ БЪДАТ ЗАТВАРЯНЕТО ИМ,КРИЗА ЗА ЕЛЕКТРИЧЕСТВО,ЗАКЪСНЕНИ
30
1
 
5
 
! Отговори
наблюдател преди 4 години
Ако се разболее, значи е виновен!
29
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Решенията на министрите се вземат единствено с благословията на най големи началник.
28
0
 
15
 
! Отговори
Койчо преди 4 години
Еза какъв *** са тогава министри
27
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
защо се вози в кола на НСОТова е лъжа! Пледирам не ви неН!!
26
12
 
7
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Смешно е да се тввърди че един министър не знае какво става в подопечното му министерство.Лольов язовира не е в такова състояние от ден два, а от десет години! Какво е виновен сегашния министър, че кмета на Перник искал да canyнисва... По това време и Ореха и Гержика управляваха, ама гарван гарвано око не вади!
25
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нено, смени си адвоката! Не че си невинен, но с тази скъпа и тъ*па защита съвсем ще я закъсаш!
24
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смешно е да се тввърди че един министър не знае какво става в подопечното му министерство. Затвор за десет години за такива.
23
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами като не взима решения, да не взима и заплата. Защото на него това му е работата, да получава експертни мнения и съответно политически становища и да решава какво ще прави. Каква друга функция има в министерството? Защо мен не ме сложат само да получавам заплата и да служа само за красота? Супер нагла адвокатка. Високите позиции идват с високи отговорности. Когато си на върха, отговаряш буквално за всичко. 182
22
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С тези аргументи, дано не ми се налага да ме защитава адвокат като Лулчева!
21
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
какъв е смисъла от министър тогава.той може да се съветва със накой но решенията и подписът са негови.какви са тия адвокати.
20
1
 
19
 
! Отговори
Пипи дългото чорапч преди 4 години
Май излиза че министъра политическа фигура а вечните знаещи експерти винаги оцеляват при всяко правителство и все кадърни.Ей това ни е слабото място-несменяемостта и некъдърността но оцеляването в тези среди.И все едни и същи
19
0
 
33
 
! Отговори
nekoj преди 4 години
А както казва народа - 'кога яде кюфтетата не рева'! А сега - не бил знаел, не бил разбирал и така нататъка. Подписвал се е за неща за милиони, може би милиарди - как така не знаел и не разбирал? Защо взима такава заплата, защо се вози в кола на НСО като не знае и не разбира?
18
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако министъра е некомпетентен да разбира отнасящото се до работата на министерството, ако цялата работа се върши от служителите и ако не носи никаква отговорност за решенията, които подписва, тогава защо въобще има министри, излиза че може и без тях, те са просто някакви декоративни политически фигури.
17
0
 
13
 
! Отговори
Пипи дългото чорапч преди 4 години
Но и той да знае способностите и компетенциите си.Човек като не знае нещо или пита или ако не може да се справи напуска.Некадърници всичките явно.Не съм геолог нито еколог но си Длъжен да си знаеш ресора и с какво се занимаваш.Ще видите че ще го пуснат и няма да бъде съден.
16
3
 
19
 
! Отговори
Пипи дългото чорапч преди 4 години
Всеки дал подпис и експертно решение да носи също отговорност.Министъра да,виновен е но сгрешилите експерти също да са отговорни за решенията си защото може пак да допуснат същата грешка и отново да направят пакост или тези хора ще си измият ръцете с министъра и отново ще са държавни хрантутници без полза.Той даже и да е настоявал за даден начин на решаване на проблема или го е пренебрегвал къде са те,специалистите да кажат своето мнение?Може ли еколог да разбира от хидрология.Но и той да знае
15
3
 
15
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Защо не пипа Лила дебелата,Къде да я пиПа алкашин?