Откриха снимка на Хитлер и оръжия в дома на самоубиеца в ДАНС

Води се разследване за склоняване към самоубийство
28 яну 2020 17:05,
23

Снимка: Прокуратурата на Република България

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура (СРП) се води досъдебно производство във връзка със самоубийството в сградата на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС). Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата на Република България. Досъдебното производство е за извършено престъпление по чл. 127, ал. 1 НК – склоняване към самоубийство на друго лице, когато е последвало такова.
Още по темата

В сградата на Държавна агенция „Национална сигурност“ на бул. „Черни връх“ 45 в София на 27 януари 2020 г. К. се прострелял в главата непосредствено преди да премине през металдетекторна врата за охрана и контрол на достъпа със самоделно огнестрелно оръжие – писалка, тип „оса“. Той бил призован за даване на обяснения по образувана прокурорска преписка.

Материалите по делото са докладвани на дежурен прокурор в СРП, като по-късно вечерта е извършено претърсване и изземване в дома на К. Открити са голямо количество оръжия и боеприпаси, които са иззети като веществени доказателства. Предстои назначаване на необходимите експертизи и провеждане на други действия по разследване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
организацията, в която е членувал само на хартия е напълно безобидна вероятно?!
2
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Подготвял е тиквено парти, за хелоуин.
1
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не може да бъде! Оле сми сега, паника всички бързооо