Васил Божков със седем обвинения, обявен е за издирване

Бизнесменът е извън страната, прокуратурата не знае къде се намира
Обновена: 29 яну 2020 17:31 | 29 яну 2020 16:19, Камелия Цветанова
250
Васил Божков със седем обвинения, обявен е за издирване
Акция в офиса на Божков се проведе тази сутрин. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Собственикът на “Нове холдинг“ Васил Божков е обвиняем по 7 обвинения и е обявен за общодържавно и международно издирване, защото е напуснал границите на страната. Това съобщи главният прокурор Иван Гешев.

Той призна, че не може да даде подробности около случая.

Още по темата
"Нашата работа е, когато констатираме нарушения, да повдигнем обвинения и да изправим конкретните извършители пред българския съд. Ще положим всички усилия той да бъде доведен пред българския съд, той е поредният олигарх, който бяга от България“, каза Гешев.

По думите му прокуратурата не знае къде точно се намира Божков.

Той увери, че прокуратурата и главният прокурор не влизат в лични битки, а такива действия прокуратурата предприема спрямо всички лица.

"Нямаме никакви притеснения да ангажираме наказателна отговорност, когато са налице доказателства спрямо всяко едно лице в България, без да има значение каква позиция заема“, коментира още Гешев.

Той беше категоричен, че докато е главен прокурор,  държавното обвинение "ще направи всичко необходимо, което не е свършено много време".

"Искаме този криминален преход да свърши. Не може плюсовете да са само за едни - за богатите, време е всеки да плати цената за това, което прави. Ние не преследваме само богати хора, но всеки трябва да си спазва задълженията. Не може да дължиш 555 млн. лева от лотарийни игри за една година на държавата - това са 100 лева към всяка пенсия“, отсече Гешев.

Заедно с Божков органите на реда търсят и дясната му ръка Георги Попов, който държи 87% от акциите на ФК "Левски" и е акционер в "Националната лотария".

Преди часове Васил Божков не пожела да уточни къде се намира, но увери, че е на разположение да се отзове, ако бъде призован от прокуратура.

"Не се крия", категоричен беше бизнесменът.

По-рано днес Спецпрокуратурата и полицията влязоха в офисите на холдинга му, както и в кабинетите на "Националната лотария" и в Комисията по хазарта, откъдето бяха отведени служители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
7
 
23
 
! Отговори
българин преди 4 години
Не Васил Божков е " виновен " за каквото и да било! А държавата със своите " приватизации"! СДС на времето " приватизира и разпродаде на безценица на наши и ваши"! Та който дава баницата е виновен а не който я " яде"!-:) Каквото се " продаде" след 1989 г.Нищо не заработи повече! Помним ние.ама какво от това? Подсъдими няма и до днес! Баневи са камуфлаж на всичко щото не си платиха " дължимото"!-:)
136
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България бизнес няма, има мафия, която дава и която взема, когато не слушаш и не плащаш на когото трябва!
135
2
 
17
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
Черепа: Ало, Бойко в Китай съм, в Китай съм!
134
3
 
16
 
! Отговори
сведущ преди 4 години
До АнонименАма и парче пица на улицата е 30 евро в Норвегия нали? Там е толкова скъпо, че ако не изкарваш поне 3 хилки чисто в евро на месец, си загинал
133
2
 
27
 
! Отговори
пери преди 4 години
Много навреме му отправиха обвиненията, когато човекът решил да си нагледа бизнеса в чужбина. Ще кажеш, че някой го е предупредил. Ама то си беше ясно накъде отиват нещата и той си е напуснал страната съвсем легално. Ще го намерят, колкото намериха братя Галеви. Може и при тях да е отседнал. А можеха без много шум да го приберат, без да вдигат толкоз излишна пушилка. Смешници!
132
22
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво Гешев!!!! Време беше и България да има истински прокурор!
131
3
 
4
 
! Отговори
пецата преди 4 години
И да паднем и да бием пак ще ни на..пят
130
2
 
27
 
! Отговори
Чичка преди 4 години
Айде пак конфети. До ония ден беше пряко по телевизията да мънка за Левски, мръднал малко навън и тия баш тогава тръгнали да го хващат. Що се излагат тия хора така.
129
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Бизнесменът е извън страната, прокуратурата не знае къде се намира" ... xaxaxaxaxa
128
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Почва супер реалити: "Милиардер под прикритие".
127
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 150Няма значение. Който му се хазарства, ще си комарджийска.
126
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 150То при тях глупостта избива на джендърия и децеотнемане
125
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До евала Черепа е виновен. Тоя АИ децата го знаят. Да го ипандизи и д аго осъди. Против няма да има и 2% ит страната.
124
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ти в Норвегия колко човека си видял да търкат талончетата? Нула. Ами затова са им други проблемите. Нарадът е за трепане тук. Глупав и търпелив. Всеки за себе си
123
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баницата утъня, държавата взе да си връща силата.
122
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре, че мутрите се изтрепаха взаимно от лакомия, а тия дето останаха си имаха прокурорче и сега са милиардери... Кое му е доброто? Един скапан мияч на чинии взима 2 пъти пояече в Норвегия, отколкото професор по физика в СУ ...
121
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Писна ми, брат ми!Тоя вече вкара хира в затвора, погна бигаташите, точи ножа на президента ... не лае ами прави арести и съда не казва гък ... това, което чуваш не е лай, за ръмженето докато накъсва на малко парчета другите ...
120
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ау сега няма как да се прибере "доброволно". Все ще го докарат с белезници на летището, след като има заповед за задържане.
119
6
 
16
 
! Отговори
Писна ми, брат! преди 4 години
Куче което много лае, не хапе! Тва смешно прокурорче няма да направи нищо, най-много да извади част от сенчестите далаверки на Черепа, да ги врътне през прокуратурата, да му наложат няква мижава глобица и ХОП чист като сълза. Тоя филм го гледам в последните 30на години нонстоп. Като почнеш от Татарчев, Филчев... Добре, че мутрите се изтрепаха взаимно от лакомия, а тия дето останаха си имаха прокурорче и сега са милиардери... Старата песен на нов глас!
118
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 137Те на тея за семейства не им пука ... всичко е власт имоти!