3 г. затвор за шофьора, прегазил 5-годишно дете в Русе

Решението на съда може да се обжалва в 15-дневен срок
Обновена: 4 фев 2020 13:13 | 4 фев 2020 13:13, Анисия Иванова
17
3 г. затвор за шофьора, прегазил 5-годишно дете в Русе
Снимка: БГНЕС

Окръжният съд в Русе даде днес три години затвор на възрастен шофьор, който блъсна с камион и причини смъртта на петгодишно момиченце.

Случаят е от 12 ноември миналата година. 76-годишният Петко Славов пътувал с камион по улица в русенския квартал "Долапите", когато блъска детето. Той не спира и напуска мястото на произшествието, но два часа по-късно е открит от полицията.

Още по темата

Пред съда шофьорът, обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост, призна всички факти в обвинителния акт, поради което делото се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие. Така наложеното му наказание бе намалено с една трета - от четири години и шест месеца затвор на три години.

Съдът оправда Петко Славов по обвинението, че е избягал от местопроизшествието. Възрастният мъж бе лишен и от правото да управлява превозно средство за срок от пет години.

От прокуратурата информираха, че шофьорът е осъждан два пъти досега за нарушения по пътя - през 1964 г. за причинена смърт на човек, а през 1987 г. - за причиняване на средна телесна повреда.

Решението на съда може да се обжалва в 15-дневен срок пред Великотърновския апелативен съд.
Прокурорът по делото Борислав Велков заяви, че е удовлетворен от наказанието, тъй като е в съответствие с искането на обвинението.

"Относно частичното оправдаване на подсъдимия, че е избягал от произшествието, най-вероятно ще протестираме, но трябва първо да се запозная с мотивите на съда", каза Велков, цитиран от БТА.

Адвокатът на Петко Славов заяви, че ще прецени дали ще обжалва наказанието след консултация с подсъдимия. Той припомни, че е поискал условна присъда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ако ще и 30 да му дадат, и да го обесят, ще върне ли детенцето ?Тоя човек два пъти гази хора - той не трябва да припарва до автомобил, камо ли камион.
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този човек не трябва да излиза от затвора. Гледах интервю с него, никакво разкаяние за стореното, говореше все едно е прегазил куче, а не човешко същество. Отвратително.И петокласник веднага ще разбере, че не се е поправил и няма да се поправи. Затова е трябвало дълги години да гние в затвора този ***
11
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То на къде повече да му дадат на 76 годишен, принуден да работи за да не гладува семейството му.
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От прокуратурата информираха, че шофьорът е осъждан два пъти досега за нарушения по пътя - през 1964 г. за причинена смърт на човек, а през 1987 г. - за причиняване на средна телесна повреда. - поредният срам и позор за това подобие на държава!
9
0
 
8
 
! Отговори
! ! ! ! ! ! ! преди 4 години
Тия закони си ги изменят както си искат.Непълнолетните - до животРецидивистите - мини ваканция 2-3 годинки""Голямо бъдеще"" я очаква България с деца в затвора или гpoба
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя е сериен убиец, бе. И какво като си е признал? Първо е избягал и се е укрил. Можел е поне да провери дали е живо детето и да предложи помощ
7
0
 
14
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Да живее Великият Независим Български съд!!!
6
2
 
24
 
! Отговори
gfgdfgf преди 4 години
3 години за причинена смърт?И то при рецидив?Та, тоя трябва да изгние в затвора!
5
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
...през 1964 г. за причинена смърт на човек, а през 1987 г. - за причиняване на средна телесна повреда...И това сигурно са само доказаните!Този индивид трябва да бъде съден като рецидивист!
4
3
 
19
 
! Отговори
F преди 4 години
Дано се намери някой опечален родител в панделата да му прекърши врата.
3
3
 
24
 
! Отговори
Само 3? преди 4 години
Това е чиста ГАВРА.
2
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Подигравка с паметта на детето.
1
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мислех да пища в защита на шофьора, ама тоя не ми остави шанс, след като прочетох статията.Гази като хора както новите французи