Разследват Божков и за убийства, изнасилвания, принуди

Организираната престъпна група действала от 2012 г. насам
4 фев 2020 16:55,
147
Разследват Божков и за убийства, изнасилвания, принуди
Снимка: БГНЕС

Спецпрокуратурата проверява материали от досъдебно производство срещу Васил Божков, в които има данни за убийства, принуди и изнасилвания, съобщи пресцентърът на прокуратурата.

Част от материалите са свързани с неплащане на значителни по размер такси по Закона за хазарта, пране на пари и други. По това производство, в качеството му на ръководител на организирана престъпна група, е привлечен Васил Божков.

Още по темата
В материалите се съдържат данни и за други противоправни деяния - убийства, принуди и изнасилвания, за които е образувано ново досъдебно производство за участие в организирана престъпна група, действала на територията на страната в периода от 2012 г. до настоящия момент, съобщиха от прокуратурата.

Изискани са досъдебни производства от други прокуратури, касаещи конкретни случаи, свързани с разследване на убийства и опити за такива. Извършва се анализ на всички убийства през годините, свързани с лица, осъществявали хазартна дейност, както и случаи на извършени изнасилвания.

Прокуратурата и МВР призовават всички граждани, които имат информация, относима към разкриването на престъпната дейност на групата, да сигнализират на телефони 02 982 8998; 02 9828590, като анонимността им е гарантирана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Грабежи, измами, обири, ракетьорство ... бъллгарите такива не правят бе хора!! Този е или тззссиганин или турчин!!! Буллгарите сме все честни и почтени хорица!
33
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прокуратурата е почти сигурна, че под името Васил Божков се крие Джак Изкормвача. Гешев събира доказателствата, за да ги представи на ОАЕ за екстрадирането.
32
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Очаквам великото преселение на всичко що е превърнало държавата в бащиния, я към Дубай, я към Русия. Дай, боже, българите да започнат да дишат по спокойно и нормалните хора забягнали в чужбина от тези бабаити, да започнат да се завръщат по родните места.
31
4
 
9
 
! Отговори
Нали преди 4 години
Някакъв гръцки депутат щеше да изнесе данни в ЕП за корупция?Понеделник мина,но нищо не излезе.
30
2
 
25
 
! Отговори
Мечката преди 4 години
Част от ОПГ-то е изпълняващия ролята на финансов министър. Той трябва незабавно да бъде арестуван и привлечен към отговорност. Ако не стори това Гешев рискува след време самият той да носи отговорност защо не е сторил очевидното.Този министър и без това е подставено лице - всички знаят кой е реалния финансов министър. Така, че от ареста няма да има загуба за България.
29
4
 
22
 
! Отговори
минувач преди 4 години
Абе онзи с каскета не се е изказвал скоро? Да не би някой вятър да му е отвял каскета?
28
2
 
15
 
! Отговори
жж преди 4 години
Изтърваха го, докато беше тука, а сега и още толкоз обвинения да му лепнат, дреме му на чадъра. Няма да го вкарат в затвора, защото първо няма да могат да го довлекат до България. Така че тез обвинения са явно за наше успокоение.
27
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоест, ако не беше Божков, тези из насилвания и у бийства нямаше изобщо да им обърнат внимание, така ли? Все повече се излагати показват, че са вземали заплати за нищо свършена работа, а както знаем - в съдебната система заплатите са доста високи и на всичко отгоре - от нашите данъци.
26
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Службите го следели от 70-те години, пък сега елате да свидетелствате, анонимността ви е гарантирана....Как се повдига обвинение за убийство с анонимни свидетели?!?
25
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой назначава човек от НАП в комисията по хазарта?Защо Горанов не е в ареста?Аз съм убеден,че е знаел какво се случва и ,че си е затварял очите Горанов.Освен това ъм убеден,че и Бойко е знаел!Без държавата няма как да не платиш 500 000 000!!!!Всички са взимали и са си траели,а накрая само Божков виновен и няколкото назначени бушона.
24
2
 
15
 
! Отговори
кй преди 4 години
за да може да го издърпат от оае! това е работата! ина4е къде са гледали толкова години ?ако на са знаели зна4и не стават за управляващи , а ако са знаели....
23
2
 
24
 
! Отговори
asd преди 4 години
Пълни глупости....ако го разследваха и беше толкова сериозно, нямаше изобщо да го пуснат.....а и колекцията за която се е грижел е уникална, за разлика от ментета които за изложили в музеите. Не знам какви хора работят в нашите музеи, но никак не се грижат за нищо....не може един бизнесмен да има повече антики от държавата и да си личи че е по-голям професионалист
22
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още 2011г в уикиликс изтекоха грами от американското посолство за Божков ( не само) и Нове Холдинг като една от организираните престъпни групи, които се ползват с протекцията на закона и държавата.Защо досега не е бил разследван? Ако новият главен прокурор си отговори, ще има разчистване по наистина високите етажи.Защото Божков е бил протектиран и пазен от един чадър, който включва не само правителството и съдебната власт.
21
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мани ги тея изнасилвания и принуди ... виж с колко пара са налапа ...
20
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
топката е в неговото полеИ топките на Тиквата са му познай къде?
19
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е сигурно е имал такива престъпления през 90-те,но дали стиска на някой да свидетелства?Естествено това го повдигат защото няма да го екстрадират от Дубай,ако не е убийство.Явно по закон е можело да плаща по-малко данък и не е виновен.Затова сега търсят за нещо старо да го обвинят.А дали ще го докажат е съвсем друг въпрос.Мнооого по-рано трябваше да правят това от прокуратурата,днес е късно.
18
4
 
42
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 4 години
*** тоя много 'конспиративен' бе! Под носа на Бати Боко дето всичко знае, вижда, може - десетина години да "изнасилва, убийства, принуждава, пере пари и т.н."Да го 'води за носа' така да се каже по народному! И на една трапеза да седят, да ядат и пият на всичко отгоре!
17
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако Божков е престъпник то такива са всички министри и правителства които са го оставили да е такъв. Главния прокурор трябваше първо с бившите и настоящите да започне. И като слушам тия гръмки заявления без нито един министър обвиняем ...
16
22
 
9
 
! Отговори
Г преди 4 години
Вийте, вийте, форумни тигри, но няма да го спасите! Нормалните хора ви виждаме какво правите по форумите и ви отговаряме на изборите. Този прокурор има шанс да се запише в историята, топката е в неговото поле.
15
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бря, бря, бря злиза, че рогатия е бил сред нас, а ние се чудим защо Господ вече не е българин.