Васил Божков с ново изявление. Засега – последно

Бизнесменът определи действията срещу него като незаконни
Обновена: 31 яну 2020 17:42 | 31 яну 2020 15:35, Красимир Ангелов
522
Васил Божков с ново изявление. Засега – последно
Снимка: БГНЕС

Бизнесменът Васил Божков разпространи чрез пресцентърът на "Нове АД Холдинг" изявление, което на този етап смята да е последното за известен период от време.

В него е изложена официалната му лична позиция относно случващото се през последните две седмици. Dnes.bg го публикува без редакторска намеса.

Още по темата
Изявление на г-н Васил Божков:

Налагането на запори на сметки на фирми и частни лица без влязъл в сила ревизионен акт е незаконно.

Изземването на имущество на частни лица без съдебно разпореждане е незаконно.

Изземването на предмети със световна културно-историческа стойност от музей без съдебно разпореждане е незаконно.

Изземването на предмети на над 6 хиляди години в торби и чували за боклук е престъпление срещу културното наследство, пряко причинило тяхното унищожаване. Унищожаването на културно и историческо наследство се счита за престъпление по международното право, както и, при определени обстоятелства, като престъпление срещу човечеството.

Предявяването на задочни обвинения с назначени служебни защитници, при положение, че лицето не е непълнолетно или социално слабо и не е било официално призовано, и има свои упълномощени защитници, е грубо погазване на правото на защита и е незаконно.

Произнасянето на присъди не е работа на прокуратурата, а на съда.

Произнасянето на присъди от името на прокуратурата в ефира на национални медии е не само незаконно, но е и грубо погазване на конституцията и е характерно за управленията на Нацистка Германия и комунистическия режим в СССР.

До произнасянето на съда не е доказано нито едно от напълно произволно повдигнатите ми обвинения.

Фирмите, свързани с лотарийните игри, нямат неизплатени задължения към хазната. Имат, обаче, внесени над 500 милиона лева такси и данъци.

Аз нямам неизплатени задължения към хазната. Но съм един от най-големите данъкоплатци в държавата.

Това са фактите. Всичко останало са спекулации до доказването им в съда.

Призовавам прокуратурата да спазва българските и международните закони и да се въздържа от непремерени и емоционални изблици.

Неуместни сравнения, свързани с пенсионното осигуряване, хипотетични съждения, целящи единствено да вменят вина, не само уронват престижа на самия главен прокурор, но и категорично доунищожават доверието в независимостта на тази институция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


522
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
445
5
 
1
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
а за останалото просто не ми се мисли----ми не дей да мислиш, като не ти се удава пък... остави мисленето на хора, които им се мисли. А пропо... Като как бае ти Васо ще осъди Гешев и държавата? Така както Банев, Арабаджиев, Стайков и Тад-аджията Иван Злото (така е известен в Варна, щото е много честен ) го осъдиха или по някой друг начин?Верно е , че не ти се мисли.
444
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малеееее ! Сега Божков ще ги разсипе герберете а не си представям на колко милиона ще осъди държавата само заради колекцията , а за останалото просто не ми се мисли.
443
6
 
2
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
един въпрос към защитниците на бае ви Васо... Абе... сега у неделята ще имате ли предаване пак или нема да имате ?
442
8
 
1
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
както имах възможността да спомена - всички подчинени на Божков, както и такива на работа във фирми, чиито основен клиент е бизнеса на Божков - се изтропаха в негова защита под тази статия. Барабар со всичкото уефскар. Труженици и труженички - обединявайте се ! В случая... Безработници (бъдещи) и безработнички - единявайте се !му хахаха аха а ах ах ах аха ха ха ха ах ах аха ха
441
0
 
12
 
! Отговори
реал преди 4 години
за сега е така на времето мутрите с голите глави и широки походки бяха улични хайдути а сега много гологлави с мутренски действия май използват власта която им дава държавата за да газят законите и произволно да си правят каквото им хрумне и да превземат и разптределят бизнеси
440
0
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
До SHEFA:D ЕХ МЕЧТИ :D
439
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зад всичко стои дпс-Пеевски и неговите преятели Домуса,Горанката и прочие.На боко хич не му е лесно.Каквото и да си говорим,винаги става въпрос за пари.
438
3
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
БОЖКОВ ИМА АКЪЛ САМО ДА КРАДЕ , ЛЪЖЕ И *** И НИЩО ПОВЕЧЕ!!!-----------ТОЛКОВА ЛИ НЕ ЗНАЕ, ЧЕ ОАЕ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ Шейх Халифа бин Зайед ал-Нахаян КОЙТО Е ПЪРВИ ПРИЯТЕЛ СЪС КРАЛЯ НА САУДИТСКА АРАБИЯ!!А КРАЛЯ НА САУДИТСКА АРАБИЯ Е БИЗНЕС ПАРТНЬОР НА БОРИСОВ КОЙТО МУ ПРОДАДЕ ТРЪБАТА С ГАЗ ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ ЗА ДА ПЕЧЕЛБАРСТВА ОТ НЕЯ А В ЗАМЯНА ПОЛУЧИ 10% ОТ СТОЙНОСТТА НА ДОГОВОРА ПО СМЕТКИТЕ СИ В ЧУЖБИНА!САУДИТСКИЯ КРАЛ САМО Е ВДИГНАЛ ТЕЛЕФОНА И Е НАРЕДИЛ НА ШЕЙХА НА ОАЕ!
437
0
 
2
 
! Отговори
Хаджи Генчо преди 4 години
До Анонимен 470 Това са едни от принципите на демокрацията, съгласен съм! Можеш ли да твърдиш че при нас това е така? Та те са от едно котило, съд и прокуратура. И по-добре е , ти и аз да не знаем какво се разиграва зад кулисите, макар че съм любопитен. Приятен уикенд.
436
5
 
4
 
! Отговори
Стефания преди 4 години
И масовите убийци считат, че незаконно са арестувани.....
435
4
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
БОЖКОВ ЩЯЛ ДА СЕ САМОУБИЕ ВЪВ АРЕСТА В ЗНАК НА ПРОТЕСТ СРЕЩУ БОРИСОВОТО УПРАВЛЕНИЕ!!! И ДАНО ДА Е СКОРО!!!
434
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
каскетнатат прокуратура на татко сталинобслужва дталинското пранителство на банкянското комунистчеа тези дето тровят народа с *** и го обричат на жадна смърт кога ще ги арестуваме или ще се измием с един нещастен изпълнител на банкянските заповеди като министъра на околната среда
433
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прокуратурата може да обвини всеки във всичко обаче съда решава дали е правилно.В случая Прокурата обвинява и испълнява присъда!!! Къде се намират в дивия запад
432
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дайте направо да растрелваме защото докато чакаме съда да реши мишената ще избяга!Това разсъждават бг *** които мислят, че живеят в дивия запад не в правова държава
431
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пладнешки обир. Боко и Шиши с помощта на Гешев ще разпродадат цялото културно наследство, което е събирал, плащал си е и се грижил за него.Не Божков, а Шиши и Боко са за съд.
430
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доката стигне до присъда и доказване без да е запорирано всичко, означава да му се даде достатъчно време да си изнесе ценностите и парите да си устрои живот някада другаде и пак да избяга ама тоя път с всичко. Така че запор си е най доброто решение пък ско се окаже невинен те ще му ги върнат що се притеснява човека. Сто процента има скътани джобни пари да оцелее докато мине процеса
429
5
 
22
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
Клакьорите са вече тук. "Потомствен червен негодник" - това пък откъде? Чели ли сте биографията му? Не, нали, а и не ви трябва. Карате по опорната точка.Не казвам, че няма за какво да го съдят, но това, което е писал, че е произвол си е произвол наистина.Внимавайте хора! Ако някой действа по Сталински маниер, това е "каскета".
428
3
 
22
 
! Отговори
Shark преди 4 години
До читател. Порочното в случая знаете ли кое е? Че отнемайки бизнеса на Божков и ставайки държавен, приходите от него ще бъдат крадени от управляващата шайка, които са не по-малки престъпници от Божков!
427
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешев,хващай Костов.Целия народ ще ти се изкефи. Може и да почакаме,за да се подготвиш добре,за да го заковеш яко. И Станишев също..
426
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
гадна личност и потомствен червен негодник