Задържаха жената, с която живее Васил Божков

Тя е с обвинения за участие в престъпна група
Обновена: 20 фев 2020 17:37 | 20 фев 2020 13:38, Елка Василева
179
Задържаха жената, с която живее Васил Божков
Васил Божков. Снимка: архив, БГНЕС

Елена Динева - жената, с която живее на семейни начала Васил Божков, е задържана в късния следобед вчера, съобщи БНТ.

Динева е с повдигнати обвинения за участие в организираната престъпна група, ръководена от Божков.

Още по темата

Днес в 15 ч. в Специализираният наказателен съд ще се гледа искане на Специализираната прокуратура за постоянен арест на Динева.

На Божков са повдигнати 11 обвинения. Първоначално му бяха повдигнати 7 обвинения – за ръководител на организирана престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, както и за подбудителство и престъпление по служба. Впоследствие той се сдоби с още  обвинения - за търговия с влияние и за държане и отчуждаване на културни ценности.

Самият Васил Божков от началото на февруари се намира в Обединените арабски емирства, където беше задържан. Преди дни става известно, че той е бил освободен от тамошния арест. От руското разузнаване официално съобщиха, че нямат нищо общо с освобождаването на задържания по искане на България Божков.

Елена Динева е до Васил Божков от 25 години. Тя започва работа в пресцентъра му през 90-те години на миналия век и после се издига шеметно в бизнеса, става негов съдружник в много фирми.

През последните пет години тя е движела бизнеса на Божков в Швейцария и Великобритания.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
37
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВАСИЛ БОЖКОВ Е СЪВРЕМЕННИЯТ ВАСИЛ ЛЕВСКИ, ДОРИ И ПОВЕЧЕ, ЗАЩОТО Е ДАЛ РАБОТА И ПЕЧАЛБИ НА МНОГО ПОВЕЧЕ ХОРА ОТКОЛКОТО РЕВОЛЮЦИОНЕРА ЛЕВСКИ!СВОБОДА ЗА ДЯКОНА ВАСИЛ БОЖКОВ!СЛАВА НА АПОСТОЛА ВАСИЛ БОЖКОВ!ДЯКОНЕ, ЦЕЛОКУПНИЯТ БЪЛГАРСКИ НАРОД Е С ТЕБ, НЕ ЩЕ ТЕ ПРЕДАДЕМ!
62
2
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама защо само нея, да арестуват всичките му роднини, съседи, приятели, и хора с които е работил през последните 20 години. Упс, в тая последната група сигурно ще попадне целият политически елит. Голям цирк ни спретват май. Изобщо нямам съмнения как който и да е много богат българин е забогатял и че е за затвор. Но едни мутри да гонят други мутри с помощта на прокуратурата с цел смяна на собствеността на бизнеса е това ми идва дълбоко в повече.
61
4
 
26
 
! Отговори
noFreeman преди 4 години
Ще има разстрели... но не сега... тоя от КТБ дето се крие в Сърбия е далечна дребна риба пред Божков...
60
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
A s dr direktori i koito sa rabotili 30 g kakvo stava te ne sa arestuvani te sa v neschtata kato lubovnizata na bojkov slujiteli direktori na rasli4ni odeli sa vsi4ki sakona da e ednakav i sa agenti donosnizi i tn maja bojkova, sigurno snae sa elena mn neschta kakto i iva,sofianska vsi4ki sa varkali v meda jali pili i se veselili ""priateli"""a sega vregove a vs sa milioneri 30 g hapvaha v ndk godina na sportista dtefka kostadinova mnogo blagodari na bojkov tja s maja si priateli s hassrtni bos
59
17
 
14
 
! Отговори
правда преди 4 години
нека я държат в ареста както Иванчева
58
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 59Същия филм и сега. Вдига се мизата... Ясно, че черепа е скатал някой лев, та да си плати. След тоя ФАС по всички новинарки, цената само ще скача... Черепа най-вероятно ще си плати и ще има пак ФАС, да няма нито дума за него.
57
9
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наистина в момента управляващите се излагат всеки божи ден - то не бяха организирани лични кампании,поръчани на прокуратурата за изцпълнение, то не бяха нападки срещупрезидента и хората, отишли да почетат паметта на Апостола, то всеки ден - нови чудеса!Абе спрете се, бе, хора! Съсредоточете се в управлението и в повишаване благосъстоянието на държавата и остатъчния народец, че скоро второто няма съвсем да го има и в държавата ще си остане само шепа бюджетари и куп пенсионери.
56
8
 
41
 
! Отговори
noFreeman преди 4 години
Приятел живее там от 20 години и ми каза, че Божков въобще не е бил задържан... мъгла и прах в нашите очи от безсилните на властта - те са силни само към такива като нас!
55
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Котаракът му е под домашен арест, кучето - интернирано на село до турската граница, всички съседи са под карантина, а на служителите му им са пуснати изследвания за наличие на вирус "антимонополиус".
54
9
 
28
 
! Отговори
Мутра + каскет =? преди 4 години
Да се арестуват и децата и роднините и да се разстрелят!
53
6
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И как доказаха, че е организирана престъпна група ? В Бегето ако те вземат на прицел ще ти скалъпят всякакви постановки и ти *** доказвай, че нямаш сестра. Никакъв бизнес в беге, чувствам се спокоен в Швейцария.
52
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
***
51
5
 
38
 
! Отговори
11 преди 4 години
1 към 1 с организираното бутане на КТБ от медии и прокуратура...василев отиде в сърбия и те погнаха жена му и дъщеря му (в последствие всички са оправдани и отказват да разпитат василев по видео връзка от сърбия )
50
5
 
26
 
! Отговори
Папаригото преди 4 години
Ся искат Боко,Валерката,Каскетя да и се изредят.Малко им е ,че го обраха като шумкари ,ама искат и бенка му да накажат.
49
25
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е ПЪК ТИ 49, ХАЙДЕ ХОЛАН- ГА ЧЕРЕПА СТАНА ОЛИГАРХ- АМИ ТОЙ Е ЕДИН УБИЕЦ, КРАДЕЦ И БАНДИТ- СЕГА СЕ НАМЕРИХА ХОРА, КОИТО ДА КАЖАТ БАНДИТИТЕ В ЗАТВОРА, А РУМЕНО ЧЕРВЕНАТА БАНДА СКОКНА, ЗАЩОТО ОСТАНА БЕЗ ЕДРИ СПОНСОРИ, А ТЕ ИМАТ И ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН АНГАЖИМЕНТ КЪМ КРЕМЪЛ И ИЗПЪЛНЕНИЕТО МУ СТАВА ТРУДНО, АКО НЕ ОТКРАДНАТ, УБИЯТ ОГРАБЯТ- ТА ТАКИВА МИ ТИ РУМЕНОЧЕРВЕНИ ТЕГОБИ И КАХЪРИ.
48
2
 
35
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Мисля, че вече не живеят заедно. Той в ОАЕ, тя тука.
47
8
 
44
 
! Отговори
Ники преди 4 години
Безсилието на прокуратурата си личи по отчаяните методи да направят нещата лични за Божков ... нямам думи колко жалко изглеждат.
46
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фашкиев не ми се обяснявай като първокласничка!
45
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такава смешна и жалка постановка... Театр за гласоподаватели, готови за кебаче, хляб и бира на всичко...
44
14
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко-Мутро Оставка и заминавай при черепа