Варненци все по-активно се съдят за обида в нета

Все пак много трудно се доказва този вид вина
10 мар 2020 14:37,
13
Варненци все по-активно се съдят за обида в нета
Снимка: Pixabay

През миналата година се наблюдава увеличение на разглежданите наказателните дела в Районен съд - Варна от частен характер, съобщи радио „Фокус“ – Варна.

Още по темата


Частните дела са най-вече за деяния, които се преследват по жалба на граждани, като например обида, разгласяване на унизителни или позорящи обстоятелства, клевета. За миналата година са постъпили 108 подобни дела, при 88 за 2018 г. и 69 за 2017 г.  Вече има и дела, които са свързани с обиди и клевети във Facebook.

Този вид дела обаче се доказват много трудно, защото трябва категорично да се докаже, че съденият е публикувал дадена информация. Възможно е профилът му да е бил разбит и някой да е публикувал нещо, без реалният собственик на профила да подозира. Като цяло, трябва детайлна техническа експертиза, за да се докаже подобно деяние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
до спомени от сайта преди 4 години
не мисля, че могат да се съдят защото двете мозъчни клетки на "участниците" са прекалено заети да ровят във фейса и по тази причина свободни клетки за допълнителни дейности като съдене няма...
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки има право да блокира някого във Фейсбук и да не допуска някой да коментира на "стената" му.Това са дребнавости и политиците пориват ръце когато плебеите се карат помежду си.Доколкото си спомням далаверите в кметството на Варна са едни от най-арогантните в страната, но някои хора съд не ги лови.
7
0
 
5
 
! Отговори
ognyanz преди 4 години
До Спомени от сайта: Ако се съдят, адвокатите им със сигурност ще спечелят нещо, а за тях самите никак не е сигурно.
6
0
 
5
 
! Отговори
Спомени от сайта преди 4 години
Преди няколко години момиче писа тук под ник Рапунцел. Някой изрази предположение, че тя може да не е красавица като в онази приказка, а да е ур.ун.гел. Момичето веднага му отговори нещо от рода на "Баба ти е уру.нг.ел, а ти сигурно приличаш на нея".Не много отдавна форумният женомразец нарече една от участничките "пр.ъ.д.ла", а тя в отговор го назова "льольо".Та,питам аз, тези дискутиращи индивиди могат ли да се съдят помежду си заради тези цветисти определения, които си дават един на друг?:)
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
3,а свободата на словото дава ли ни право да набеждаваме?!
4
2
 
6
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
Все пак, Бойко Борисов е осъден за клевета, но въпреки това, продължава да е мин. председател на РБ-то, което показва тоталната катастрофа на Българската Държавност.
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Свободата на словото не ти дава право да клеветиш. Троловете по цял ден с това се занимавате, либерастките ви фондации трябва да бъдат съдени и закрити.
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не им обръщайте внимание ... от жегата всичко във Варна се разтапя, особенно малкото сиво вещество на някой индивиди...
1
4
 
7
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Бул- $hit. Или имаме свобода на словото, или нямаме. Да се съди някой за изразено мнение, е също толкова нелепо, като да съдиш някой, примерно, че лъже. Тогава нито един политик, нито един адвокат, нито една медия и нито един агент на недвижимости не би трябвало да останат неосъдени. Ако човек няма критично мислене да анализира една информация, а се надява света около него да е от 100% истина, то той в загубен.