Жената на Божков иска на свобода, но остава в ареста

Елена Динева е била конвоирана със съдебна охрана до спецсъда
16
Жената на Божков иска на свобода, но остава в ареста
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Елена Динева, жената на хазартния бос Васил Божков, е поискала да бъде пусната от ареста срещу парична гаранция или друга мярка за неотклонение. Тя се явила лично в спецсъда миналата седмица въпреки риска от COVID-19.

Съдебни охранители я конвоирали от следствения арест на "Г.М. Димитров" в спецсъда, който заседавал няколко часа по молбата, но отказал освобождаване, съобщи "24 часа".

Същата съдба споходила и бившия шеф на Комисията по хазарта Огнемир Митев - и той като Динева остава в ареста поне до четвъртък. Тогава двамата имат право да обжалват отказа за освобождаване пред Апелативния специализиран съд.

Още по темата
Явяването на Динева в залата е било по нейно желание. Имало възможност и за скайп връзка, но тя не е ползвана.
Елена Динева и Огнемир Митев са обвинени за участие в престъпна група, ръководена от Васил Божков. Спецсъдът е преценил, че няма опасност двамата да се укрият, но още не е отпаднала опасността на свобода те да извършат престъпление.

При вземане на решението си съдът се позовал на показанията на бизнесмена Цветомир Найденов. От тях ставало ясно, че Динева е участвала редовно в бизнес срещи, които се провеждали всеки вторник с управителите и съдружниците в "Еврофутбол". Тя била запозната в детайли с делата на мъжа си, който се издирва по 11 обвинения.

През февруари съдия пусна Елена Динева срещу гаранция от 1,5 млн. лв., но седмица по-късно тя бе отменена с мотива, че има опасност на свобода да повлияе на свидетели.

Митев също бе на крачка да излезе от ареста срещу сериозна гаранция, но това не се случи. На последното заседание в спецсъда той е бил представляван от трима адвокати, които заменили служебния му защитник.

Освен за участие в групата на Божков, Митев е обвинен и за дължностно престъпление, свързано с неиздаден лиценз.

Според прокуратурата като шеф на Комисията по хазарта Митев не е упражнил достатъчен контрол върху събирането на държавна такса от дружества на Божков, което ощетило държавната хазна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 4 години
Искала свобода ! Ми да не беше крала , щеше да си свободна *** ! Голяма алчност , край няма , пък сега искала да е свободна за да си харчи милиардите !
11
1
 
8
 
! Отговори
Иванов преди 4 години
Те с Васката щяха да са богати дори и да си бяха платили данъците. Но просто са много лакоми и по ред причини са си мислели, че ще минат и така.
10
2
 
11
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 4 години
Убеден съм, че Божков ще плати достатъчно и ще я изкара от ареста. Подобни новини са за успокоение на раята, че съдебната система функционира. Докарайте Божков и го съдете и осъдете, тогава ще се съглася, че държавата и съдебната й система функционират! Какво става с водоснабдяването на Перник? Още ли са на режим?
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много защитници тука на тази милионерка,известна с лош и надменен характер,прекарваща живота си по световните курорти в шопинг и забави.Естествено че и тя е съставна,ръководна част от незаконната империя на Божков.Ако беше някоя жена домакиня,жертва на домашно насилие,половината тука щяхте да упражнявате хумора си по неин адрес.Ама нали е незаконна милионерка роболепниците я защитават.Ами тази и мъжа й нали са богати точно защото не изплащат печалби на такива като вас и вашите родители
8
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тука кражбата на Божков и Борисов е била съвместна толкова години заедно.Няма как Божков да е прибирал пари,а Борисов пристъва да не знае?Просто не са се разбрали за дялбата на парите.ГЕРБ има власт държи полицията диктатура,арестува всичко неудобно.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали Ефбет беше сред дъщерните на Еврофутбол и Цеките бяха дъщерните босове на боса,че да правят сбирки-съвещания по тази линия за да са на първа линия като чули за вируса,който по сведения по таз линия да не ги зарази като дъщерни.
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То навън е същото.Свобода може да дири в Дубай.
5
5
 
21
 
! Отговори
истина е преди 4 години
Шайката мачка всичко което не е с него ,и не си плаща дана !
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Между запозната и съучастник има голяма разлика. Аконйнстане нещо на жената, Божков е на 100 години, озверен с много средства и приятели ... Просто казвам, да се внимава. Няма да са винаги на тези си постове.
3
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешев,а какво стана с престъпниците,дето крадат и убиват възрастни хора за 5 лева?Или те не са интересни?
2
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Диктатурата зима заложници деца ,жени, дори мафията има код да не закача семействата, но нашата мафия държава няма правила!
1
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо си го изкарваш на жената,бе,комунист Гешев.Не правеха ли така в едни други времена с роднините на неудобните?