Прогноза: Делото за смъртта на Милен Цветков приключва бързо

Адв. Марковски заяви, че фактите по него са ясно установени
Обновена: 28 апр 2020 10:11 | 28 апр 2020 10:11, Веселина Йорданова
24
Прогноза: Делото за смъртта на Милен Цветков приключва бързо
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Делото за смъртта на Милен Цветков ще приключи бързо, тъй като няма затрудняващи доказателства за следствието. Това каза адвокат Марин Марковски пред БНТ, като посочи, че има камера, която точно е заснела скоростта при удара.

Още по темата
По думите му да се прогнозира бъдеща присъда невинаги е успешно. Може обаче да се прецени – това, което е направил извършителят, дали е умишлено. Присъдата в случая е в рамките от 10 до 20 години, каза Марковски.

"Фактите по това дело са ясно установени. Той го е блъснал на червен светофар без всякаква причина на това. Нарушават се много грубо текстове от закона. Има важен детайл - когато се употребява наркотик, то е умишлено. Въпросът е дали престъплението, което след това е извършено, е умишлено", обясни Марковски.

По думите му хората имат нужда от справедливост, без това човек не може да живее.

Марковски каза, че законът дава възможност за справедлива присъда. Специалистът уточни, че е прегледал законови предложения на депутати и смята, че трябва да се мисли за отнемането на книжката като срок с по-широк диапазон.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За мен няма да приключи бързо поради абсурдните обвинения на прокуратурата за умишлено убийство. Кристиян няма да се признае виновен при такова обвинение и следват интересни пледоарии. Убийство по непредпазливост, споразумение и 3 (максимум 6 заради високия обществен натиск) години затвор, от които Кристиян ще излежи 1.5 (3), ако работи.