Дрогираният шофьор, помел велосипедист, остава в ареста

37-годишният мъж е с множество нарушения на Закона за движение
20
Дрогираният шофьор, помел велосипедист, остава в ареста
Снимка: БГНЕС

Варненският окръжен съд остави в ареста 37-годишен мъж, обвинен за причиняване по непредпазливост на смъртта на велосипедист при катастрофа.

Още по темата
При инцидента той е бил тестван за наркотици и е дал положителен резултат за опиати и метадон, докато тестът за алкохол е бил отрицателен.

Катастрофата стана на 29 април тази година. Тогава шофьорът на микробус блъсна 74-годишен велосипедист, който по-късно почина в болницата.

37-годишният обвиняем е роден в Казахстан, но е български гражданин, неосъждан. Има наложени много административни наказания за нарушения за закона за движение по пътищата, като през 2016 г. е бил санкциониран за шофиране след употреба на алкохол или упойващи вещества.

Според съда обвиняемият има съпричастност към авторството на престъплението, за което е обвинен. Освен това се взема предвид и фактът, че въпреки предходните наказания, той не е могъл да осъзнае, че поведението му на пътя е с висока обществена опасност.

Определението на Окръжния съд може да бъде обжалвано пред Апелативния съд във Варна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
спрял преди 3 години
До Съвестен Щом е бил спрял преди теб - ти си за кютек. Пишеш "спрял", а не "спря"!
15
0
 
1
 
! Отговори
9 преди 3 години
До АнонименАми то по Черноморието е пълно с руски отпадъци, които са го окупирали, но никой не смее да говори за това. А онзи руски алкохолик фигуристо който беше Лице на кампания срещу шофиране под въздействие на алкохол, същия който пиян като г..ъз изби сума ти млади хора, не лежа дори един ден в затвора. Май Съветски му беше името на мръсника.
14
1
 
1
 
! Отговори
Съвестен преди 3 години
Спрял велосипедист отдясно плътно до колата ми, на кръстовище... При светва е на светофара указващ завиване надясно, велопесидиста се промуши, и си тръгна направо, без да му пък ще свивам надясно, дали ще мога да спря, и дали съм го видял...
13
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Велосипедистите са като ромите.Всички знаят че има и свестни но никой не ги е виждал.Не спазват никакви правила блъскат се в пешеходците,отнемат предимство не спазват нито светофари нито задължението да носят светлоотразителна маркировка по дрехите.Все трябва път да им прави човек те дали не карат дрогирани? И като някой от тия даде фира и се почва - ВЕЛОСИПЕДИСТ ЗАГИНА! Някакъв нагляр си го е търсил дълго време и накрая си го е намерил.Живея в "цветен" квартал и половината мексиканци са с колел
12
0
 
16
 
! Отговори
Някой си преди 3 години
А защо не са му взели книжката като и друг път е карал пиян и дрогиран? 2016 не е било толкова отдавна като са го хванали. За наркоманите по закон трябва да ги задължават ,или да си продават колите ,или да ги дават на друг член от семейството,който да не кара пиян и да не употребява наркотици.
11
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е как по непредпазливост кото е бил дрогиран!!!
10
1
 
38
 
! Отговори
пожелание преди 3 години
Боят за такива трябва да стане задължителен със закон !!
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Свобода за дрогираните. Така властите заблуждават масите, че има свобода.
8
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този сега ще опере пешкира са Милен, ще му дадат 20г. А на мама синчето - 5г, от които ще лежи 3 в хотелски условия.
7
1
 
32
 
! Отговори
Тео преди 3 години
Абе хора ... не разбрахте ли, че с хапчета и зад волана сте с двата крака! Или вас ще опяват, или някой абсолютно невинен! Защо бе? Какво може да накара човек с нормално мислене да направи това? Жалко за загиналия, но и обстоятелствата са такива, че и той не се е огледал. Съчетано с дрогиран шофьор и ето го резултата! Лоша работа, жалко за загиналия. А тоя няколко години в панделата да осмисли поведението си! Знаейки я нашата Темида, очаквам и тоя, и Кристиянчо към 3-4 години и айде пак навън!
6
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докога???!!!Докога тази *** ще трепят хора по пътищата???
5
3
 
1
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
***
4
3
 
19
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
***
3
4
 
19
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
тоя дрогираняк не е човек
2
4
 
13
 
! Отговори
Иван Гешев преди 3 години
Ще го оправдая и този , както Кристианчо....
1
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И защо *** от Казахстан е български гражданин?