Гешев оцени: Приватизиранията - брутална кражба и грабеж!

Единици станали милионери за една нощ, 90% от хората загубили
Обновена: 9 юни 2020 14:33 | 9 юни 2020 14:12, Камелия Цветанова
451
Гешев оцени: Приватизиранията - брутална кражба и грабеж!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според главния прокурор Иван Гешев в голямата си част приватизиранията е била една брутална кражба и грабеж.

Още по темата

„Бяха ограбени над 90% от българското население, единици станаха милионери за една нощ. Идете в който и да е български град и ще чуете една и съща история: как заводът е продаден и как този завод, който е построен с удръжки от заплатите на хората в града, е станал собственост на един човек и после най-вероятно, в 90% от случаите, е нарязан на скрап или не функционира вече и някои хора са станали богати на гърба на голяма част от българските граждани“, коментира той в Пещера, където се провежда поредната спецакция срещу престъпността.

Гешев допълни, че докладът от ДАНС за 14-те най-големи приватизационни сделки вече е даден на прокурори от ВКП, които извършват проверка за извършени престъпления, изтекли давностни срокове, резултати от предходни производства и т.н.

Тече проверка и по линия на гражданския съдебен надзор.
 
„В един друг период при един друг главен прокурор” на прокуратурата е била отнета възможността да атакува в съда нищожни сделки, смята Гешев.

„Беше политическа цел на онова управление, за да може да се краде безнаказано“, коментира той.

Заради това сега наказателно-правният анализ ще отиде и в министерства, които могат да реагират по данните за проблемни сделки. Първите резултати се очакват в рамките на 2-3 седмици.
 
В Пещера Гешев съобщи, че само днес в 24 населени места има спецоперации, а до края на седмицата ще има реализации в 114 градове и села.

„За мен и колегите от МВР е по-важно не какви са резултатите, в случая има резултати – има досъдебни производства за наркотици, оръжие и предмети с белези на културно-исторически ценности. Важно е това, което преди наричахме „профилактика“. Важно е да не се случват престъпления и нарушения на закона“, заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


451
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Костов унищожи държава на 1300 години за около 4 години.Уникално историческо постижение.Помагаха му същите ,които сега рушат и Америка-неолибералните троцкисти.
36
3
 
4
 
! Отговори
адвокат Тенев преди 3 години
г-н Гешев кажете го това на тия които позволиха и на тия които участваха в тия приватизации - грабежи и моля съответно за правосъдие. Конфискации и трудов лагер за по 20год.
35
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 21Ристу, недей така се крий. :))))Иначе, само пробит комунистически мозък не разбира разликата между икономическа криза невиждана от 1870 година и нормална икономическа ситуация.
34
10
 
9
 
! Отговори
Браво на Герб преди 3 години
Добре че е Герб да разкрият далаверите на Позитановци ! Браво ! Пак ще гладувам за Герб. Вижда се че правят много. Евала
33
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До istinataВидело се е че ние няма да успеем...Надявам се да си прав за Господ.
32
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Борисов затова го атакуват понеже иска да върне заграбените милиарди на народа.
31
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами дали като минат още 30 години ще повдигнеш и обвинения на виновните? А след още 30 след това съдът ще да се проезнесе?Церкове! От най-евтините, при това!
30
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе каскет, там нещата са отминали по давност. Не си чопли в носа, а се захващай със сегашните кражби на шефовете ти!
29
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Веселата я чухме.Сега гледаме да видим, като си го "установил" това, какво следва от тук-насетне за виновните. Щото то това е интересното. Другото са само празни приказки. Всяка баба ги приказва, кога реши да обсъжда политиката от преди амнайсет години.
28
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еееее, тоя откри топлата вода!След 30 години установи, че приватизацията била бандитска!Хайде, ще изчакаме следващите 30 години за да... установите същото!
27
4
 
10
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До ПроСоТоАми нали гледаш какво става със сегашните кражби:):):)Миню,Банев и единия Бобочко у кауша:):):)Бенчо болен с гаранция,другия Бобочко и той с гаранция,Ветко и жена му домашаен арест,а Али баба в Дубай с 18 обвинения:):):)
26
3
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
ще повторя:-ВСИЧКО се случи съгласно РЕШЕНИЯТА на НС,но както знаете-"Народния представител НЕ носи отговорност за думите и действията си в Парламента"Така че тоя просто хвърля поредната си димка.
25
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И този като Брисов се опитва да се докара пред народа ,но знаем че не служиш на интересите на народа а на властта. Назначиха те като главен прокурор на битовата престъпност а кой е главния прокурор на народа който е в пъти по-вече ограбван от властта а не от ромите ! За кокошка няма прошка за милиони няма закони !
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Един друг прокурор, в едно друго време, с друго правителство" ....Пак сме на "Кой ми *** в гащите" пичове, Капитан Очевидното, Господар Каскет.....*** до ***.
23
2
 
3
 
! Отговори
istinata преди 3 години
do anonimen 17 prav si batka , no nali vse niakoga triabva tezi da se nakagat, ako ne xorata, to pone Gospod 6te gi nakage
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трайте си за кражбите и далаверите за да не ни спрет евросредствата.
21
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това някакъв журналист в жълтата преса ли е? Те така ги говорят - на широко.
20
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Западняците ни казаха, че така е правилно, а сега гледам, че спасяват с държавни пари компаниите им които са пред фалит.
19
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешев оцени: Приватизиранията брутална кражба и грабеж!МЪ ЗНАЕМЕ БЕ ГЕШКА....ЧАКАМЕ ДА ГИ ЗАТВОРИШ У ЦЕНТРАЛНИЯ И ДА ВЪРНЕШ ПАРИТЕ
18
6
 
14
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
След като е дал оценката си, която не е само негова а и на цялото общество, следващата стъпка е да повдигнат обвинения като тези на Баневи и по схемета за приватизацията на "Полимери"АД, да се навържат и заредят и Техноимпекс, и Черноморските солници на Лечеви, и завод "Мраз" където сега се помещава "Българската свободна телевизия" на РеМеДето от "Позитано 20" ... !!!