Гешев убеден: Ревизия на приватизацията ще има!

По думите му трябвало и политиците да си свършат работата
Обновена: 20 фев 2020 18:11 | 20 фев 2020 15:30, Камелия Цветанова
237
Гешев убеден: Ревизия на приватизацията ще има!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ще бъде проверен целият приватизационен процес и всички сделки, каза в Благоевград главният прокурор Иван Гешев, циитран от БТА.

"Длъжни сме да затворим тази страница, дължим го на българските граждани. Мисля, че на всички е ясно, че това беше бандитска приватизация, тя беше криминална и се трансформира държавната собственост по несправедлив начин в частна. Това го знае всеки български гражданин", посочи главният прокурор.

Още по темата
Той допълни, че за да има справедливост и наказателна отговорност за хора, които са извършили престъпления, трябва и политиците да си свършат работата, която българските граждани очакват от тях.

Гешев посочи, че ако е необходимо следва да се извършат съответни промени, ако трябва дори и в Конституцията.

Проверката, която е възложена, ще започне с най-големите приватизирани активи.

"Ще вървим от най-големите сделки към следващите, ще се върви на етапи, по десет, по двадесет. След като се подават и са проверени от съответните структури на ДАНС и е събрана информация от Сметната палата, от Министерството на икономиката, Министерство на финансите, ще обобщават тази информация и ще я подават към прокуратурата, а отделно прокуратурата след това по всяка сделка ще направи анализ има ли основание за реализиране на наказателна отговорност.", посочи Иван Гешев.

Информацията за всяка сделка ще бъде публично оповестявана, за да се запознаят българските граждани какво сме констатирали, каза още главният прокурор. Това, което ще бъде направено в началото е да стане ясно каква е сметката на приватизационния процес, тоест колко активи са продадени и срещу това колко пари са влезли, а после ще почнем сделка по сделка, посочи Гешев.

Всеки един случай ще бъде проверен дали е имало предишни проверки по него, как са приключили, имало ли е съдебни производства, както и как се е произнесъл съдът там, където е имало производства.


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Каскета да не ни хвърля прах в очите с непоправими вече далавери, а да каже защо се потулва далаверата с Джи Пи Груп , които не само, че не ги разследват ами продължават да им се дават обществени поръчки!
191
1
 
1
 
! Отговори
Тошо преди 4 месеца
Ще има...добре....тогава трябва да има и кой да я направи, средства за да име се плати, време за да се извърши и най-важното ...какво от това, целта на занятието каква е....струва ли си за едно морално рамо да се инвестира целия този ресурс, който всъщност го нямаме, заради нищо...!!! Само анализ ще даде отговор....струва ли си или не тази ревизия, ами ако изгониш инвеститорите, тогава какво....!?! + пъти мери, т.е. мисли, един път режи, т.е. кажи!
190
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"Гешев убеден: Ревизия на приватизацията ще има!"-кога бе, кога ще има ревизия, на 30 февруари ли ? Щом не я започна веднага, значи си измамник като Пожарникарят, изминаха 20 и повече години без ревизия, след още толкова всичко ще се забрави и крадците дори ще са вече мъртви ? Що за територия е България в която само измамници с червени дрешки управляват това стадо овче, а то доволно им дава своя вот ?
189
0
 
3
 
! Отговори
Solar Power преди 4 месеца
Аз предлагам политиците да приемат закон против Цар Борис I който ни е покръстил насила. Нека да бъде осъден... моите прадеди са вярвали в Тангра и насила са били накарани да вярват в нещо друго....... та и този същия ***. Затова в правото и в римското право има ДАВНОСТ ! Защото винаги ще има някой като Амон Ра някога който ще се присети да се побара и да измисли някоя простотия.......
188
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Алоо, НЕЗАВИСИМОЗАВИСИМИЯ Каскет, тогава цялата ви ШАЙКА ще идете на "квартира" в ЦСЗ при бай Ставри!
187
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Брей ГЛАВНИЯТ мЮлЮцЮнер дава мнение какво е бандитско и престъпление. Не беше ли работа на съда това. Ама от ушев без юридическо образование, какво да очакваш.
186
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Продавам луксозни яхти с инкрусация от злато и по WC то! Прокуратурата ще ми съсипе бизнеса,като прибра другарите ни в кауша! Ми,ще им рекламирам след това гумени лодки.
185
2
 
2
 
! Отговори
браво господин гешев преди 4 месеца
продължавай със същия дух и неприязъм към"преватизаторите" като почниш от иван костов корнелия нинова банев стайков арабаджиев прокопиев дончев донев цветанов и други и свършиш със президента радев това отчаква от теб НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ????
184
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Червените бандити " Активни борци против капитализма"живяха с привилегии 45 години,а след подмяната по списък от Русия и БКП станаха милионери и милиардери.В момента държавата ни е в клептокрация и най бедната в ЕС! Ако се ревизира кражбата на века,едва тогава народа може да почувства демокрацията.
183
0
 
4
 
! Отговори
Въпрос към Курнелия? преди 4 месеца
Как една млада селянка(Курнелия Нинова) на 28 години, от село Крушовица, може през 1999г. да си купи за стотици хиляди долари едно от най-големите външнотърговски предприятия по време на соца – "Техноимпекс" ? Нямам повече въпроси...
182
0
 
4
 
! Отговори
Каква давност за преди 4 месеца
престъпления, ако сделките са били по закон, този който е раздавал заводи без пари е виновен. За него не трябва да има давност, и сега трябва да отговаря. Бащиния ли е раздавал или народно имущество. Ако някой е убил човек преди 20 години и сега се разкрие, ще имам ли давност за убиеца? Каква давност за Иван Костов, раздавал е на поразия заводи, летища, нефтохим, и сега давност. Защо за Чаушеско нямаше давност, и си плати за поразиите?
181
2
 
1
 
! Отговори
едно преди 4 месеца
Това нещо какво образование има и къде го е придобило?Явно там не са го запознали със съдържание но термина "давност".Пунта мара за едноклетъчните гласоподаватели на герп.
180
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Той е убеден, но дали народът е убеден, А Вие, които четете това как мислите? Ами гласувайте! С (+) - не сте убедени), с (-) убедени сме- почти сигурни! Ха, да видим!
179
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А кога ще има ревизия на прихватизацията?
178
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Естествено ,че това е цирк. И опит за сплашване и натиск,понеже доста мошеници са се облажили. Никаква ревизия на приватизацията не искат да правят, щото трябва да ревизират себе си. Я аз да съм гл. прокурор ,па да видите какво ще стане....."Приватизаторите" ще пеят като славейчета, и то в хор...
177
2
 
1
 
! Отговори
И.Б. преди 4 месеца
Не зная как ще има ревизия на приватизацията, но съм сигурен, че ЕСПЧ ще бъде залят от поне 30-40 жалби за опит за ревизия при отдавна изтекла давност на престъплението. И ще плащат глобите смирените овчици на територията България, а не И.Гешев и Цацаров.
176
1
 
5
 
! Отговори
До 165 преди 4 месеца
"Сега разбрах защо Нинова и Радев са пощурели."

Най-вероятно се превиват от смях. Защото тази идея е или една наивна детинщина /слабо вероятно/, или един елементарен изтъркан ход за вдигане на пушилка и лъскане на имидж без никакви изгледи да се свърши нещо наистина полезно и необходимо /с много по-голяма степен на вероятност/.
Седя от месец и гледам всеки ден сеири в държавата - все по-големи и все по-циркаджийски.
175
0
 
4
 
! Отговори
мистерия преди 4 месеца
Лицето от снимката готов ли персонално да плати сумата,която съдът в Страсбург ще наложи заради Ч.,семейства А. и Б.?Или на гърба на оскубания български данъкоплатец се прави на герой?Кой е длъжен да плаща ,за това че г-н каскет изпълнява поръчка на мафиотска структура ограбваща друга мафиотска структура?
174
0
 
4
 
! Отговори
Shark преди 4 месеца
Да, и какво? Ще възстановиш ли предприятията, които биваха умишлено фалирани и купувани за жълти стотинки?! А?! Какво се пънеш, само панаири се правят и имитация на работа. А нашите пари от масовата приватизация ще върнеш ли?! Дето ни излъгаха с тези бонови книжки, имам ги 5, искам да ми бъдат върнати парите!
173
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Воят за разследване на факти от преди четвърт век е само за да се отклони вниманието от настоящите гешефти и кражби.
Даже децата у нас ме питат защо ще разследват нещо, станало преди толкова време и какво се очаква да се случи дори ако се докажат нарушения и престъпления. "Нищо" - казвам им, пушилка се вдига. Те не разследваха навре, когато ревизиите на приватизациите пращаха всички материали в прокуратурата. Едно дело за безстопанственост в нашия район не беобразувано, сега ще си играят ...