Съдът отсече: Прокопиев, Трайков и Дянков невинни за приватизацията на EVN

И другите подсъдими по делото също получиха оправдателни присъди
Обновена: 28 юни 2020 17:14 | 28 юни 2020 15:55, Красимир Ангелов
199

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
 

Бизнесменът Иво Прокопиев и бившите министри Симеон Дянков и Трайчо Трайков бяха обявени за невинни за обвиненията по делото за приватизацията на 33% в електроразпределителното дружество EVN, реши спецсъдът, съобшава БГНЕС.

Още по темата

Според прокуратурата от сделката държавният бюджет е загубил около 28 млн. лв, но магистратите отчетоха, че това, в което прокуратурата ги обвинява, не е престъпление.

Продажбата бе извършена през 2011 г., а в крайна сметка освен Прокопиев и Дянков, подсъдими бяха и бившият министър на икономиката Трайчо Трайков, както и още трима души.

По време на заседанието Иво Прокопиев коментира, че според него в заключителните пледоарии на прокуратурата има лично мнение. "Прокуратурата каза няколко пъти, че не харесва приватизацията в енергетиката. Преди повече от 30 години българско общество избра друг път, прокуратурата не признава пазара", допълни бизнесменът.

Той пледира невинност пред съда с мотива, че обвинението срещу него е нелепо и призова за оправдателни присъди и за другите двама обвиняеми.

Симеон Дянков заяви пред магистратите, че не е извършил престъпленията, за които е обвинен, а Трайчо Трайков коментира, че обвиненията са несъстоятелни,
защото решението на правителството за приватизация е било добро.

Останалите трима подсъдими Радослав Рачев, Любимир Евстатиев и Петър Василев също не признаха вина и настояха да бъдат оправдани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Министерски съвет начело с Боце взе решението тогава, що и той не беше подсъдим!?
79
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешев няма спечелено дело през живота си. Той ли ще пребори олигархията?
78
5
 
7
 
! Отговори
Bon преди 3 години
Хора, казвам ви честно. 15 години живях и печелих не зле по "белия" свят. За това деяние на тези 3 *** извършиха, казвам ви, по 20 години им беше гарантирано. Хора, разбирате ли, че тази съдебна система не се подиграва с народа, просто го ЗОМБИРА.
77
4
 
7
 
! Отговори
Emigrant преди 3 години
*** много чувствителни,богати и възпитани българе в сайта?!Или много заинтересовани да се съботира чрез съда държавата и прокуратурата?!Защо казвам богати и чувствителни?!Щото съчувствате на червенобузестия милионер,който незнайно как изведнъж се оказа голямата работа,а вие ривяхти,че няма правосъдие за фалшивата приватизация?!Сега изведнъж всички с,ополи и лигочи взехти да ривети и да защитавати тез дето ви пиха 30 години кръвта?!Явно крадците викат,пуснете крадците!Нямам друго обяснение?!
76
3
 
22
 
! Отговори
ined преди 3 години
Да прахосваш десетки и стотици милиони държавни пари не е престъпление - още при правителството на Станишев беше приет такъв закон. Ако го нямаше досега много от държавните ни "глави" да са изгнили в затвора. Като почнеш от Костов, "царя" и един куп министри.
75
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прокуратурата обвинява корупцията, а съдът я оправдава, а Радев й пуши пурата.
74
1
 
12
 
! Отговори
Bon преди 3 години
Живеем във велика държава с велика съдебна системата,нали. Ама на кой му пука, кучетата си лаят, съдиите ти тупат...Затова децата ни ще живеят в *** държава, ами дано не останат тук.
73
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май тука има бая хора мазохисти!Колкото повече ги крадат толкова по хубаво им става!Кво ги пазите тези крадливи олигарси!
72
4
 
14
 
! Отговори
пенсионер преди 3 години
Някой да е очаквал нещо друго?Не мога да ги разбера Черепа и Василев,пръскат пари за разни тъпотии,вместо да си платят и да се приберат!В България е достатъчно да се обявиш,че си опозиция,на ГЕРБ и правителството и ще си оправдан,каквото и да си извършил!Интереса(парата)клати феса!
71
5
 
5
 
! Отговори
Иван Козарев-Балкан преди 3 години
На каскетят Гешев, ша муй малко трудно д авърне сталинизмът;))) През прокуратурата не става "Народен Съд". Требе си референдум, който да направи Баце, новият Сталин;)))
70
2
 
14
 
! Отговори
На времето преди 3 години
Имах приятел,дознател в полицията!Беше време на беззаконие и безчинства.Убиваха постоянно и грабеха хора по селата ,предимно от ц,игани!И момчето ми общсни как стоят нещата.Ако е окумуш и не е кой знае какво престъпление,плаща на дознателя 300, 400 лева,скъсва делото и ц,иганина е свободен за 80ти пореден път.Ако дървенее опира до прокурорът.Там мизата скача на 3000 лева.Ако и там дървенее на 5000 лева,до съдията.И до Касационен съд 80 000лева за тежки престъпления!Присъда равно на пари!
69
7
 
5
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
Иначе ..не мога да не се съглася с предишните коментиращи.... малко е избирателна наш'та Прокуратура. Значи бойчиту... го снимат с пачки, кюлчета злато и пищак... Слушаме го как еб... майката на някой с 200, щщото видиш ли не се съобразявал бил с него (ах какъв мр*сник !) и прокуратурата - нищо. Обаче...бат ви Прокопи му го натопорчиха, щото видиш ли на някво заседание бил казал, че СПОРЕД НЕГО е добре дела на ЕВН да се приватизира. Да Булброкерс е негова фирма, но си има директори, Него-защо?
68
4
 
9
 
! Отговори
всички ние преди 3 години
Съвсем законно си затриваме държавата!
67
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много са кахърни пеевските медии. И с право - държат и съд, и прокуратура, и медии, и изпълнителна и законодателна власт и пак не могат да се разправят с враговете на Шиши. Трябва да са много некадърни
66
6
 
0
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
недейте да рИвете възторжено в тележки възторг лиибета. Това дело си беше предварително решено, няма как дори и в БГ да осъдиш някого за мнение на заседание. Те го бяха вдигнали за г*зобрък. Да не му е скучно на Прокопиту докато му стягат примката. Споко. Тепърва определени разградски разбойници ще им поприпарва изпод г*зеца.
65
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поръчкова прокуратура. Това да не е Иванчева. Ама чакайте, то и за Иванчева ще стане ясно. И този с каскета май ще се окаже от лошите.
64
2
 
5
 
! Отговори
Питай ония педал! преди 3 години
Дето се крие в САЩ - Симеон Дянков - а сделката с Майкрософт и за нея не си виновен нали? Ела да се разберем като мъже за тия 600 милиона отгоре!
63
2
 
7
 
! Отговори
Това преди 3 години
са Истински Национални Герои - да им издигнем Паметници - Дянков, Прокопиев и Трайков - Тримата Невинни!!
62
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам за Прокопи и Трайко, ама Дянков е абсолютно виновен и тябва да вкарат доживот тоя плъх...
61
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой е смешен на тези записи, но още има верни поклонници явно. Като го видят на снимката с парите и пистолета първата им мисъл е да го завият да не настине.