Уважение към решението на съда, загубихме малка битка, обяви Гешев

Главният прокурор коментира оправдателните присъди на Прокопиев, Трайков и Дянков
28 юни 2020 17:51, Красимир Ангелов
180
Уважение към решението на съда, загубихме малка битка, обяви Гешев
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Уважение към решението на съда. Респект към колегите прокурори. Загубихме малка битка, но сме твърдо решени да спечелим войната срещу корумпираните политици и престъпнозабогателите олигарси. В името на справедливостта за ограбените българи, които заслужават по-добър живот".

Така главният прокурор Иван Гешев коментира в своя профил в Twitter оправдателните присъди за бизнесмена Иво Прокопиев и бившите министри Симеон Дянков и Трайчо Трайков по делото за продажбата на миноритарния дял от енергоразпределителното дружество EVN.

Още по темата
Както Dnes.bg съобщи, спецсъдът призна тримата за невинни по обвиненията по делото за приватизацията на 33% в електроразпределителното дружество EVN.

По време на заседанието Иво Прокопиев коментира, че според него в заключителните пледоарии на прокуратурата има лично мнение. "Прокуратурата каза няколко пъти, че не харесва приватизацията в енергетиката. Преди повече от 30 години българско общество избра друг път, прокуратурата не признава пазара", допълни бизнесменът.

Той пледира невинност пред съда с мотива, че обвинението срещу него е нелепо и призова за оправдателни присъди и за другите двама обвиняеми.

Симеон Дянков заяви пред магистратите, че не е извършил престъпленията, за които е обвинен, а Трайчо Трайков коментира, че обвиненията са несъстоятелни, защото решението на правителството за приватизация е било добро.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
16
 
! Отговори
За ЗЕтят преди 3 години
Зет като мед има Тиквата. Сериозен бизнесмен в областта на строителството. Особенно в областта на магистралното строителство. В стотици бг градове улиците са от 80-те, но се правят магистрали, обходни и други пътища, които като цяло са безмислени и изцяло некачествено изпълнени. Една Сърбия страна вън от ЕС и след война направи магистрала 3пъти по-евтино и бързо. Гласувайте за ГЕРБ
14
1
 
26
 
! Отговори
Да бе, да преди 3 години
Бля, бля, бля...това сме го чували...дали остана някой да вярва за спечелването на войната...смешници.
13
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да има успех Гешев, трябва да почне от заврения зет, това е октоподът
12
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредния театър, който трябва да се закрие.... Или да се спазва правилото за сядане през седлка и 30-50% заетост на местата... ковид19 вътлувавсе пак
11
2
 
24
 
! Отговори
The Ghost преди 3 години
Тоя с каскета по про ЗД и от предния на поста.. Щял да печели войната.... СмЕх
10
2
 
27
 
! Отговори
Boko bo преди 3 години
Абе пичове това беше дело с наказателен характер. По поръчка на Тиквата! Като делата на разочарованият Цветанов. Кой знае колко пъти е осъдена България в Хага и колко плаща с нашите пари. За да плашат и да взимат бизнеса на хората. Става въпрос за кинти. Мафията иска всичко! Всичко от което се правят пари. Тиквата иска всичко
9
4
 
3
 
! Отговори
Загубихте войната преди 3 години
а тези малки битки са партизански сражения в тила на врага. Нормално е да ги губите.
8
0
 
13
 
! Отговори
123 преди 3 години
ГоуЕм смех.
7
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички театри да се закрият. Цялата "държава" е един театър и по закон не може да има театър в театъра поради конфликт на интереси.
6
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Големи дебели чадъри. Ще емигрирам. Мутри!!!!
5
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не е като да гони кой в откраднал козата на дядо Иван в някое село.За съжаление беше ясно от самото начало как ще свърши историята. Направи си ПР за няколко милиона с парите на данъкоплатците.
4
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прокуратурата симулира дейност, но реалната ефективност е нулева!
3
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Милиционера няма нито едно спечелено дело докато е бил прокурор всички присъди са по взаимно съгласие. Това значи, че е некадърен да формулира едно смислено обвинение което да защити пред съда.
2
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро ще загубите и голямата битка и ще отидете там,където искате да вкарвате неудобните.
1
7
 
37
 
! Отговори
Иван Козарев-Балкан преди 3 години
Оставка, Каскет!