Съдът отсече: Прокопиев, Трайков и Дянков невинни за приватизацията на EVN

И другите подсъдими по делото също получиха оправдателни присъди
Обновена: 28 юни 2020 17:14 | 28 юни 2020 15:55, Красимир Ангелов
199

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
 

Бизнесменът Иво Прокопиев и бившите министри Симеон Дянков и Трайчо Трайков бяха обявени за невинни за обвиненията по делото за приватизацията на 33% в електроразпределителното дружество EVN, реши спецсъдът, съобшава БГНЕС.

Още по темата

Според прокуратурата от сделката държавният бюджет е загубил около 28 млн. лв, но магистратите отчетоха, че това, в което прокуратурата ги обвинява, не е престъпление.

Продажбата бе извършена през 2011 г., а в крайна сметка освен Прокопиев и Дянков, подсъдими бяха и бившият министър на икономиката Трайчо Трайков, както и още трима души.

По време на заседанието Иво Прокопиев коментира, че според него в заключителните пледоарии на прокуратурата има лично мнение. "Прокуратурата каза няколко пъти, че не харесва приватизацията в енергетиката. Преди повече от 30 години българско общество избра друг път, прокуратурата не признава пазара", допълни бизнесменът.

Той пледира невинност пред съда с мотива, че обвинението срещу него е нелепо и призова за оправдателни присъди и за другите двама обвиняеми.

Симеон Дянков заяви пред магистратите, че не е извършил престъпленията, за които е обвинен, а Трайчо Трайков коментира, че обвиненията са несъстоятелни,
защото решението на правителството за приватизация е било добро.

Останалите трима подсъдими Радослав Рачев, Любимир Евстатиев и Петър Василев също не признаха вина и настояха да бъдат оправдани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мотивите на съда са убийствени, между другото - като например, че орган, който е създаден за да дава съвети, се опиват да го съдят затова, че е дал съвети и все от този род.Гешефта рано или късно ще изгърми тотално.
159
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Решенията на съда са най-доброто узаконяване на кражбите на властниците...Кражбите се виждат, но съда казва -не ,законно е !
158
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Битката е между Костов от една страна и Доган и Боко от друга. Тия тримата плюс Плевньо са хора на Костов.
157
1
 
3
 
! Отговори
Германия преди 3 години
В БЪЛГАРИЯ правосъдие НЯМА! Гонят джебчии и дребни рибки само за са имитират дейност! Заради такива "съдии" преди години взех Еднопосочен билет, навярно още стотици ощетени от "правосъдието "са постъпили като мен! Боже, пази България и хората там от тези навлеци!!!
156
0
 
6
 
! Отговори
писател преди 3 години
Крадците на едро ,закон не ги лови.
155
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко е нагласено! Ако ги бяха осъдили,щяха да се признаят за виновни за това което направиха с първа инвестиционна банка. Очаквайте скоро тотално унищожение на бългаската държава от тиквата,каскета и миризливата им партия ГРОБ.
154
2
 
12
 
! Отговори
ivailo преди 3 години
Каскета най-много да съумее да осъди Иванчева... Толкова са му силиците.
153
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДрОгаре подпира ли ви пожарникарския отзад?
152
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тотална промяна трябва,никакви Трифоновци,Манолови и сие смешници.Всички тези трябва да отидат на бунището.Всички политици от 1989.до днес са за затвора.Народе съдебната система е доста виновна.По добре Путин да прати хора да поемат България,до като ние си изберем истински полици
151
4
 
19
 
! Отговори
Борисов е злобар преди 3 години
Който не му е ясно ,да му кажа - в момента цялата държавна машина се движи от емоциите на Борисов ,а той е злопаметно глупаво koneленце.Мрази Трайков защото го издаде за фиаското на катарският плаж.Мрази Прокопиев защото не му мълчи и не го хвали като Пеевските медии.Мрази Дянков защото му развали схемичката със Златев и Лукойл.Обвиняемите може да са всякакви ,ама това дело беше скалъпено за да чеше егото на пермиерът тиква.И естествено катастрофира - Борисов не може да измисли нещо умно
150
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съдът всички наред оправдава
149
3
 
13
 
! Отговори
сокол преди 3 години
Дянков с американски паспорт.Там няма осъдени за присвояване на големи пари.И никъде няма. Само в Китай получават публично по един коршум. Дянков открадна с благословията на агент ББ 1 милиард от пенсионния фонд.Уж "назаем",така казваше.Да платят такси на НАТО, ЕС...След това отиде на поклон в Русия...За своите дела плати със здравето на сина си.Те всички плащат на своя Господар с най-милото..Но ВРЕМЕТО ще ги съди.
148
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В МВР ХВАНАХА .....СЕГА Ъ, И НЕКОЙ ДРУГ СЪДИЯ ТРЕБЕ ДА ХВАНЕТЕ !!!!!ЕГАТИ КОРУМПИРАНИТЕ СЪДИИ :((((
147
2
 
8
 
! Отговори
Чонко преди 3 години
Защо не ги съдят ,а ги опраовдават.
146
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Генади е голям ахмак.
145
2
 
5
 
! Отговори
? преди 3 години
Герберски *астиКакво значи Нищо повече?Пак се направихте на кутевци?
144
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КОГАТО ЕДИН ДЕН ЗАСПАЛИЯТ НАРОД СЕ СЪБУДИ ЩЕ ТРЯБВА ДА ЗАПОЧНЕ ДА РАЗДАВА СПРАВЕДЛИВОСТ ПЪРВО ОТ СЪДИИТЕ . АКО ИМА ЕДНА ДЪРЖАВА ТОЛКОВА КОРУМПИРАНИ СЪДИЙ КАТО БЪЛГАРИЯ ЗНАЧИ Й Е СПУКАНА РАБОТАТА
143
3
 
22
 
! Отговори
6 преди 3 години
Някой да е очаквал друго решение при тази тотална корупция ?
142
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дянков и Трайков бяха спуснати за министри в кабинета "Борисов - 1" с отвъдокеански парашути, и с единствена задача - да провалят строителството на АЕЦ "Белене". При такива заслуги пред Големия брат отвъд океана, би било пределно наивно да се очаква български прокурори и български съдии да свалят дори косъм от главите им.
141
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро и бобоко и боко, и т.н.