Съдът остави за постоянно в ареста приближените на Божков

Решението бе взето след дълго заседание при закрити врата
5 юли 2020 19:41, Анисия Иванова
32
Съдът остави за постоянно в ареста приближените на Божков
Снимка: БГНЕС

Най-тежката мярка "задържане под стража“ постанови Специализираният наказателен съд спрямо приближените до бизнесмена Васил Божков – Славчо Марков и Веселин Балтов.

Двамата бяха задържани при спецакция в петък, а спрямо тях вече са повдигнати обвинения за участие в престъпна група за убийства, изнудвания и други тежки престъпления, ръководена от намиращия се в Дубай Божков.

Още по темата

Съдът уважи настояването на спецпрокуратурата двамата да останат в ареста за постоянно, а решението бе взето след дълго заседание при закрити врата и стриктни мерки за сигурност. Така и не станаха ясни мотивите на магистратите процесът да не бъде публичен, а защитниците на двамата се оплакаха, че в съдебната зала не е допуснат дори и наблюдател на Софийската адвокатска колегия, съобщи БГНЕС.

След арестите в един от претърсените адреси, намиращ се в столичния квартал Симеоново, разследващите са открили снимки на магистрати, както и събирана за тях информация като домашен адрес, използвани телефонни номера и други.

Освен за тях, информация е била събирана и за техните семейства, включително и деца. Сред снимките пък е имало такава и на висш служител на МВР. В един от профилите пък се съдържа указание за заснемане на магистрат и за проследяване на член на неговото семейство.

След заседанието обаче синът на Славчо Марков, който е юрист и адвокат по делото на баща си, намекна за подхвърлени доказателства. „В дома ни се намери някаква папка, в един архив, който имаме аз и той, която никога, ама никога не сме виждали. Това е цялата инсинуация на прокуратурата“, смята адвокат Филип Марков.

Защитниците определиха мотивите на съда да остави двамата в ареста като „бланкетни и неоснователни, които не отговарят на доказателствата по делото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
0
 
! Отговори
неразбрал преди 3 години
Утре да не арестуват и дон Барбас Ганьос? Защото и той е приятел на Божков.Тези 20% от оборота на Божков са сериозен капитал.
27
1
 
1
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
Ами да играеш барбут с ченге от ДС/бкп у "КРАВАЙ"....НЕ Е ПОДСЪДНО ,БЕ...ХА,ХА,ХАААБил си там "по служба"...ха,ха,хааааа......НАЛИ..??!
26
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз бях на съседна маса с Божков в едно заведение.Няма ли да ме арестуват,че бяхме толкова близо?
25
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не смятате ли, че е по-добре вие медиите да престанете да ни занимавате с В.Божков, защото колкото повече пишете за него, толкова повече избледнявате, особено пък с широко дадената трибуна на Цв.Найденов (Цеки) от сайтовете Блиц, ПИК и Епицентър. Прокуратурата си има за задача да решава нещата с ВБ - да ги решава, но това не е наш проблем, а на следствието, прокурорите и съда. Криминалните пикантерии не ни интересуват, важното е да не се разграбят сбирките антични вещи и монети. Ритоните?
24
6
 
3
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ Е "РЕФОРМАТОР" НА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА ,БЕ...ХА,ХА,ХАААААААЗА РАДЕВ ---БОЖКОВ Е "МЪЧЕНИК" , КАТО ХРИСТОС ...../на "червената звезда"../Айде , плачете сега за бандюгата , Божков ...ха,ха,хаааааааааааааа
23
3
 
2
 
! Отговори
До защитниците преди 3 години
Другари, колко плаща Васко, че и аз нещо имам нужда ?
22
5
 
3
 
! Отговори
Е преди 3 години
То се вижда кой го защитава тоя мафиот ! По коментарите им ще ги познаете...!
21
5
 
3
 
! Отговори
Я преди 3 години
А поискаха ли одобрение от другаря Радев ?!
20
6
 
2
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
КОЕ Е "ПОЛИТИЧЕСКА РЕПРЕСИЯ":--ДА СВИЕШ ПАРИТЕ НА ДЪРЖАВАТА ЗА ДАНЪЦИ ....--ИЛИ ДА ТЕ ГОНЯТ ЗА ОТКРАДНАТИТЕ ОТ НЕЯ ПАРИ...АЗ ТОВА ОБИЧАМ---ДА РЕВАТ БАНДЮГИТЕ..ХА,ХА,ХААААААААААААА
19
6
 
5
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
Твърде целенасочено и политически мотивирано действа прокуратурата под ръководството на каскета и вече е трудно да се разчита на обективност от нея.
18
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прокурорите и специализираният съд станаха за смях на гаргите.Не вярвах, че след 1989 година в България ще се завърнат политическите репресии.За съжаление това се случва с пълна сила.Всеки,който е неудобен бива натикват не в затворите в Белене и др. ами в следствието и там го смачкват.Какви са мотивите - ами близък до еди - кой си, който не е понасян от Борисов и не се дава бизнеса.Но на всяка диктатура се слага край.Да не гледа Борисжв умно,както Т.Живков на пленума на 10.11.1989г.
17
2
 
5
 
! Отговори
@18 преди 3 години
Защо да не чакаме още 30 г., за да станем правова държава? Та ние сме чакали 500 г. да бъдем освободени от турско"присъствие"!Друго е лошото: след 30-ина години при този темп на нарастване на мур.га.ви.те братовчеди и спдане броя на българите ние ще станем около 3,5-4 млн., братовчедите над 3 млн.,агите над 1 млн., т.е. Вече бг ще са малцинство. Депутати, кметове, общ.съветници ще бъдат предимно небългари. Това означава полиция, следствие, прокурори, съдии -с друг произход. К'во правим тогава?А?
16
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да почакаме още 30 години за правова държава, а?
15
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Одобрявам! Всички герои на прехода трябва да се мачкат.
14
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека му е , да изсели и тях в Дубай
13
9
 
18
 
! Отговори
Фашизъм в преди 3 години
действие. На закрити врати фашистите мачкат когото си искат.
12
8
 
14
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Аман от герберските ***,които по сигнал...плюят като марокански...камили.Несвързаните им...брътвежи писани с...главни букви са признак за трето качество...писачи.Явно работодателите им не са се...бръкнали за нещо по...сносно.
11
11
 
12
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
СМЪРТ НА ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ!ПОЗНАВАМЕ БОЖКОВ ОТ СТОЛА С ОТПАДЪЦИТЕ С КОИТО НИ ХРАНЕШЕ У КРЕМИКОВЦИ!ПОЗНАВАМЕ ГО , КАТО ЧЕНГЕ-БАРБУТАДЖИЯТА ОТ "КРАВАЙ"!ПЪЛЕН БАНДЮГА НА ПАРТИЯТА БКП!НЕ НАМ....НЕ НАМ......
10
12
 
3
 
! Отговори
ЧИСТАЧКАТА ОТ ГЕРБ.. преди 3 години
ШЕ ЧИСТИМЕ ,БЕ....ДАЖЕ И НОКТЕНЦАТА ШЕ ВИ ИЗПИЛИМЕ , ЧЕ И ЗЪБКИТЕ...ХА,ХА,ХААА
9
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Следват чистачката, кучето на Божков, както и майстора, дето му е слагал дограмата 2010-та година. През това време някои шкафчета стават все по-пълни.