Висш прокурор нападнал охранители в УМБАЛ-Плевен, задържан е

Гешев в Twitter: Времето на двойните стандарти свърши!
5 юли 2020 15:52, Анисия Иванова
56
Висш прокурор нападнал охранители в УМБАЛ-Плевен, задържан е
Снимка: Прокуратурата

Прокурор от Върховна касационна прокуратура е привлечен към наказателна отговорност за хулигански действия в болница в Плевен. Сигналът е подаден в събота. В него се съобщавало за хулигански действия в УМБАЛ „Георги Странски“. Пристигналите на място служители на МВР установили, че Г.А. - прокурор от Върховна касационна прокуратура, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и демонстриращи явно неуважение към обществото, съобщават от прокуратурата.

По този повод главният прокуро Иван Гешев написа в Twitter:

"Възмутително и недопустимо поведение за висш прокурор! Законът е един за всички и всички са равни пред него. Още повече, ако си полицай или магистрат - съдия, прокурор или следовател. Времето на двойните стандарти свърши! #ЧИСТИМ България и къщичката си!https://t.co/9VeRjZLFwa"
    — Ivan Geshev (@IvanGeshevPG) July 5, 2020


Според съобщението днес Софийската градска прокуратура е привлякла към наказателна отговорност прокурора от Върховна касационна прокуратура.

Установено е, че Г.А. се е държал грубо със служителите на фирма, осъществяваща охрана на болничното заведение. Мъжът отказал да изпълни разпорежданията им във връзка със спазване правилата за достъп на външни лица до сградата на УМБАЛ „Георги Странски“, разпоредил им да напуснат и нанесъл удари със служебната си карта в лицето на един от охранителите. Независимо от отправените предупреждения за спазване на реда, прокурорът изтръгнал личен мобилен телефон от ръцете на друг служител на охранителната фирма. Счупил телефона, след което отправил реплики към охраната – „Знаете ли кой съм аз, бе, ще видите какво ще ви се случи, аз съм прокурор!“

По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев в нощта на 04.07 срещу 05.07 на място в гр. Плевен са изпратени прокурори и следователи от СГП, начело с административния ръководител на Софийска градска прокуратура Илияна Кирилова.

Магистратът от ВКП е задържан от органите на МВР за срок от 24 часа. Предстои, след анализ на събраните материали по делото от наблюдаващия прокурор, да бъде извършена преценка по определяне на мярката за неотклонение по отношение на обвиняемия.

Прокуратурата на Република България е категорична, че подобни прояви са несъвместими със задълженията и отговорностите, които имат българските магистрати и в частност прокурорите, поради което ще предприеме действия по тяхното санкциониране и недопускане. Спрямо Г.А. ще бъде образувано дисциплинарно производство за нарушение на разпоредбите на Кодекса за етично поведение на българските магистрати.
 


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В държавата на Тиквата това се случва всеки ден.Самата Тиква нарушава закона всеки ден поне по няколко пъти.А прокуратурата и Каскета са правят на слепи и глухи.
47
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Досега не съм виждал или чувал свестен, нормален и адекватен човек да ползва израза "ти знаеш ли кой съм аз?". Всичките такива дето съм срещал са били гамени, комплексари и тарикати, които рано или късно ядат шамари. За прокурор не бях чувал де. За него някоя къса глобичка сигурно - 300-500 лв., да не вземе да обеднее.
46
0
 
3
 
! Отговори
ДАВАЙ ГЕШЕВ!! преди 1 месец
ПРОКУРОРА---У ЗАТВОРА!!!!

САМО ТАКА ША СЪ УПРАЙМ....!
45
0
 
2
 
! Отговори
Joko преди 1 месец
В провинцията, местните мутри така са се разпищолили, че обикновеният човек не смее да гъкне.
Типичен промер е с този *** проздак овластен като проКУРор !
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Алкохолът не прощава..
И изобщо, ти менИ уважаваш ли мЪ?
43
1
 
4
 
! Отговори
сащ преди 1 месец
ми те всички са такива у бг.ми този пешев гл.прр.какъв е.отидоха заедно с цацара в сащ назначиха го и се върнаха да ловят бизнесмени.защо не потърсят отговорност от цацаров за (действията и бездействията).дошла добрата майка да хваща лошите деца.СМЕХ в залата.и шофьора б.б им ръкопляска.ама СМЕХ.
42
0
 
8
 
! Отговори
Козяк преди 1 месец
Аз мога да си представя следното: попадаш невинен и случайно в ръцете на такива като Г.А.,( Гешев ни го поднася с индекс но целият свят знае вече, това е Геоги Методиев Алексеев, длъжност и т.н.). Така е било на Люблянка! Така е било преди 44 г.(чети за Никола Гешев), така беше и дълго време из канцерариите на ДС. И те изкарват виновен! Та Георги бие даже на улицата хора, които са абсолютно невинни, даже си изпълняват служ. задължения. Хора, бягайте из третия свят, там има по-голяма законност.
41
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Цялото българско управление са събрани всичките глупаци на ТИКВАТА! А гладния и мечнонедоволния българин пред телевизора протестира и се злобни на майка си
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До сс

Същият убавец е!
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Ти занйш ли ма кой съма аз бе??"
38
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 50 стотинки
Tчно за такива ситуации има едно силно оръжие - камерата
Винаги когато имате конфликт може да заснемете всичко с телефона си За да не ви изкарат че вие сте ударили прокурора и при това сте си изтървали телефона на земята и той се е счупил
37
1
 
10
 
! Отговори
ДАВАЙ ГЕШЕВ преди 1 месец
ПРОКУРОРА---У ЗАТВОРА...ХА,ХА,ХААААААААААААА

ПРЕД ЗАКОНА-ВСИЧКИ СА РАВНИ!
"ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ И КЪЩИЧКАТА СИ "...СЛЕДВАЩИТЕ 4-години!!!
36
2
 
6
 
! Отговори
Ss преди 1 месец
Сега и полицаите ке ги изкарат виновни.
35
3
 
0
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 1 месец
Много богата фантазия имат алкашами!
34
6
 
21
 
! Отговори
50 стотинки преди 1 месец
Ще го глобят 300 лева,че не е носил маска.А охранителя ще изкарат,че е искал да удари великия недосегаем прокурор с телефона си,ама го е изпуснал и счупил.И охранителя ще го отнесе,а прокурора ще е герой.Натам вървят нещата и с килъра на Милен Цветков.Странно мълчание цари по случая.ГЕРБ пази децата си , поръчкови убиици!
33
5
 
18
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 месец
"Възмутително и недопустимо поведение за висш прокурор! Законът е един за всички и всички са равни пред него. Още повече, ако си полицай или магистрат - съдия, прокурор или следовател. Времето на двойните стандарти свърши!
========
Законите важат за простосмъртните, а не за богопомазаните като вас. Двойните стандарти продължават да важат в пълна степен и сега, в лицето на правосъдната система и агент БУДА!!!
32
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Интересно от къде идва това чувство на превъзходство и привелигированост от държавните служители?
Сигурно е от телевизията, не че работят в един колектив години наред. Нали ГеШеф
31
0
 
4
 
! Отговори
сс преди 1 месец
Това да не е г-н Георги Методиев Асенов
30
1
 
6
 
! Отговори
и ся ко? преди 1 месец
Тоя ши го колят ли,или ши го бесят?А може президенто с орден да го награди?
29
2
 
17
 
! Отговори
мак преди 1 месец
геша да не се зарича, че няма двойни стандарти, защото в България те се прилагат и той го знае. Дали самият той не е наредил да се скрие името на самозабравил се прокурор и да се дадат само инициалите? А иначе, като става дума за записи или чатове с баце или Радев съобщават имената на всички замесени.