Гешев: Над 120 т отпадъци са открити край Червен бряг

Голяма част от тях е оловен сепаратор, в района има лека радиоактивност
9 юли 2020 15:03, Анисия Иванова
37
Гешев: Над 120 т отпадъци са открити край Червен бряг
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Над 120 тона незаконно депонирани отпадъци са открити край Червен бряг. Главният прокурор Иван Гешев посети мястото, където са били заровени.

По думите му тези отпадъци са оловен сепаратор - вещество, което остава след обработката на акумулаторни батерии и не може да се преработи, а трябва да се съхранява при специални условия.

Още по темата

Това е много скъпо, каза Гешев и допълни, че правилното съхранение изисква милиони, поради което е заровено и на други места край Плевен.

Главният прокурор заяви, че има леки нива на радиоактивност, но тепърва ще се правят експертизи.

Прокуратурата изяснява фирмите и всички отговорни институции, свързани с тези незаконни сметища, каза още главният прокурор.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
6
 
13
 
! Отговори
аз преди 3 години
гешееев, клати ти се поста и държавата, гледай какво ще стане в събота. недей обикаля по сметищата, ами се заеми с проблемите, че теб и тиквата ще ви уволни народа, заедно с вашите Доган и Делян паша!!!
5
4
 
9
 
! Отговори
??? преди 3 години
Само не разбирам,как за две седмици ги докараха тези отпадъци в България,нали бяхме в ИП,по пътищата КПП-та,проверки,или просто са си трупани от години,ама сега някои хора са станали неудобни?Те не са дошли с пощенски гълъби,все от някоя граница са влезли.
4
1
 
14
 
! Отговори
мишо бирочето преди 3 години
овцете на бързо забравиха че порко ги трови и гори токсичните боклюци на цяла германия в тецовете и хукнаха на плажче у гърция да ги чипират като животни и да им бъркат по дюпките. 120 тона е капка в океана. следващата зима пак няма да можем да дишаме. *** народ.
3
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как са се озовали там, искаш да ни кажеш, че няква фирма е зaкопавала радиоактивни отпадъци, където и попадне в продължение на години и вие хванахте един Бобоков. Кой им е регламентирал там да хвърлят ядрените си отпадъци.
2
1
 
17
 
! Отговори
GOGO преди 3 години
Къде беше твоят предшественик ЦаЦаРоВ ?Защо се е крил?
1
5
 
20
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Кой подписа да се внася бокл$к??? Бойко Борисов ! Почвай го !!!