Отпадъците край Червен бряг били внос от Румъния и Словакия

Прокуратурата: Загробени са преди 4-5 години
2 юли 2020 12:20, Анисия Иванова
18
Отпадъците край Червен бряг били внос от Румъния и Словакия
Снимка: Прокуратурата

Част от отпадъците от акумулаторни батерии, открити на 1 юли в землището на Червен бряг, са внесени от Словакия и Румъния, съобщиха от Апелативна специализирана прокуратура.

При извършения оглед под ръководството на Специализираната прокуратура в силажни ями на бивше ТКЗС бяха открити над 30 тона отпадъци, част от които генерирани от търговско дружество, собственост на обвиняемите лица А.Б. и П.Б.

Още по темата
Първоначалните данни сочат, че отпадъците включват части от акумулаторни батерии, които по външни белези могат да се определят като опасни. В района бяха измерени ниски нива на радиация, които според експерти не са опасни за здравето и околната среда.

Има основания да се предполага, че отпадъците са били загробени там преди около 4-5 години. Според първоначалните данни те не подлежат на последваща преработка.

Такива отпадъци, загробени в изкопни ями с дълбочина 3 метра, са открити и в землището на с. Рупци, община Чрвен бряг, област Плевен. Предстои установяването на тяхното количество, произход и съдържание.

Действията по разследването в землището на град Червен бряг продължават. Ще продължат и действията на прокуратурата на територията на всички общини в страната, където има вероятност да са незаконно загробени опасни отпадъци.

Прокуратурата на Република България няма да позволи страната ни да бъде сметище, и по думите на главния прокурор Иван Гешев - безотговорни бизнесмени да тровят децата и природата ни.


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
vkt преди 4 седмици
нещо положително ще има от научна гледна точка......в тези раьони еволюцията ще е с по- бързи темпове предвид радиацията ....и като се народят едни еволюирали създания, стой и гледай
13
0
 
0
 
! Отговори
До Въпрос преди 1 месец
Въпреки,че излагаш становище без никакво покритие, а не питаш все пак ще ти отговоря.
Радиацията съществува независимо от това, че не си чувал за нея. Всъщност благодарение на нея преди милиони години започва еволюцията на едноклетъчните за да продължи и до днес.Ама това ще го учите по биология в 6 клас, втори срок.
А що се отнася до лафа “ниска радиация” , по-коректно е да кажат дали е в норма и ако не с колко над допустимата.
И да, боботещите акумулатори този път се нааа...каааа...ха.
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Навремето във всяко село имаше ТКЗС,което имаше като минимум 2 таквиз силажни ями специални как покрити с венталиционна система да не загние силажа пресен и газовете да са отделени,че още 1-2 на първо време за употреба за гледане на добитъка есенно-зимно време,че тия ями след туй време за завзети от кои след разбиването на ТКЗС като вече не във всяко село се гледа *** от ТКЗС,сякаш за тях не се води отчет,щом в туй известно с.Рупци не са засипани ямите отпреди 25год,кои са останали отпадъчни
11
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
най-"зелената" прокуратура ... хаха
10
3
 
0
 
! Отговори
Д-р Исня преди 1 месец
Стига с тази агония на Земята бе хора. Пускайте всички атомни бомби наведнъж, за да не се мъчи. След два-триесе хиляди години нещата ще са пак ток!
9
1
 
2
 
! Отговори
карачанаков преди 1 месец
Гледам и не вярвам на ушите си.По една ТВ една хубавица за да защити Бобокови каза,че
те са се занимавали с ОТПАДЪЦИ,което е съвсем различно от ***,така че не могат
да бъдат обвинени за вноса на боклуците.
8
4
 
4
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 1 месец
Няма Ниски НИВА на Радиация - Все едно да кажеш че си Малко Заразен от Коронавирус .
7
0
 
8
 
! Отговори
Ураааа преди 1 месец
За пет гроша българите превърнаха България в сметище!
6
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Питайте радеф от къде е, неговите хора го внасят!!!
5
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Истукан 1
Джафкаш срещу правителството и стръвно защитаваш престъпниците, които яростно се напъват да си измият гнусните си ръчици от очевидното престъпление и да обвинят някой друг.
Много си "прозрачен" според лицемерните Мунчови призиви, и много се излагаш с проституирането си. Искай повечко парички от ПРОКОПсалите, не че двайсетината ти акаунта ще ти помогнат в лютата битка в защита на жалките ти ментори-гащници.
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Парите не миришат.

Клошаробизнесмените и боклукобизнесмените са много инициативни и като стадо заедно внасят или изнасят *** срещу немиришещи пари.

С парите си купуват вейрони, майбаси, бентлита, ламборджинита. Трупат стотици милиони изпрани пари, а нямат пари за заплати 3 месеца и плачат на държавата да им издържа работниците по мярката 80 на 20.
3
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
начи ББ не било Бойко Борисов, а Биг Босс
2
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
тая работа отива като оная със 700те милиона неплатени данъци .... 5-10 години нещата си се случват ли случват, но изведнъж стават голЕм проблем
що така бе БОС?
1
5
 
14
 
! Отговори
Истукан преди 1 месец
Защо мълчи властта? Явно и управляващите имат дял от това.