Атанас Бобоков остава в ареста, спецсъдът не го пусна

Бизнесменът готов да съди България за незаконен арест
Обновена: 27 юли 2020 15:12 | 27 юли 2020 14:43, Камелия Цветанова
57
Атанас Бобоков остава в ареста, спецсъдът не го пусна
Снимка: Pixabay

Спецапелативният съд отказа да пусне от ареста бизнесмена Атанас Бобоков, съобщи bTV. Защитата на бизнесмена твърди, че през последните седмици му е прилагано лечение, което вместо да му помогне, му усложнило здравното състояние.

Още по темата
Атанас Бобоков е обвинен, че е част от престъпна група. Разследването е за незаконен трафик на отпадъци. Обвинение има и бившият зам.-ресорен министър Красимир Живков.

В съдебната зала стана ясно, че всички останали са пуснати от ареста. Факт, който прокуратурата обясни с това, те проявили "съвест и доблест".

"Мислех, че правосъдието е за престъпниците. С шок установих,че не е нужно да си извършил престъпление, за да стоиш в ареста. Като дойде време за дело, дори няма да ме извикат, защото няма доказателства", каза Бобоков и заяви, че е готов да съди България за незаконен арест.

Той определи процеса като фарс.

"Чудя се как съдът успява да намери аргументи да ме държи в ареста. Нямам понятие как стана "тази работа". Всичко започна с една пиар кампания на прокуратурата", посочи Бобоков.

Бизнесменът заяви, че има подозрения кой иска бизнеса му, но предпочете да не говори с имена.


57
Още от Темида
Съдът отхвърли жалба на ексшеф на БНР за уволнението му
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
ГЕ6ЕВ 6 РАСЛЕДВА СЛУ4АЯ ,ТАКА КАКТО РАСЛЕДВА ПРЕДИ ГОДИНИ кЕтЕБЕ-*** АФЕРА,ДЕМЕК НИШТО
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
За бобата с корупцията по високите етажи на властта: Гешев беше предложен реално от ББ и ексгл.прокурор Цацаров. На практика той изпълнява функциите на сопа на управляващите. Като такъв той ще се втурне да търси курумпета по посочване с пръст от ББ или след съгласуване с Падишаха. Падна главата на мин.Димов, но той не е от ГЕРБ, падна и тази на Кр.Живков, но той беше доста намесен в делата на МОСВ.За братя Бобокови: тях някой очевидно ги беше посочил за жертви, те са едри бизнесмени и имат пече
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Гешев заяви, че целта на прокуратурата е борбата с битовата престъпност и борбата с корупцията по високите етажи на властта. Борбата с битовата престъпност би трябвало да се води от районните прокуратури и органите на МВР на ниско ниво - съответно РП и по-рядко от ОкП и РУ на МВР плюс при нужда РДВР. Не е необходимо ИГ да тича сЪС спецпрокурорите и Ив.Иванов навсякъде като Хвърковатата чета на Бенковски. За борбата с корупцията на високо ниво/ следва
49
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До СОФИЯ ПОД БЛОКАДА

ква блокада бе ***? Време е некой таксиджия да ви изплющи по 2-3 шамара и да се прибирате по дупките си.
48
0
 
1
 
! Отговори
чака се преди 1 седмица
такса спокойствие
47
1
 
3
 
! Отговори
Професионалист преди 1 седмица
Защо В.Горанов е на свобода? За 5г.не организирал събирането на почти 3млрд.от шефа на Евро футбол.Г-н къскет отговори...
46
0
 
3
 
! Отговори
А.Б. преди 1 седмица
И другите так правят но само нас ни натопиха, защо? Оставете ме болен съл аз съм един обикновен честен крадец.
45
0
 
3
 
! Отговори
Бобоков преди 1 седмица
Оставете ни нас ние сме дребни риби. За няколко контейнера с отпадъци ни почернихте семействата. Да престъпници сме, но защо не гонитте големите....Това си е чист прокурорски произвол - малките престъпници в затвора а големите на свобода!
44
4
 
3
 
! Отговори
Дааа преди 1 седмица
Иска да излезе гнидата от затвора за да заплашва свидетели и замита следи.
43
1
 
3
 
! Отговори
До Стената и откос.. преди 1 седмица
Тази гнида Бобоков явно е разсъждавал и да ме хванат ще си платя и толкоз. Но стана засечка...,а?
42
2
 
2
 
! Отговори
Tangra преди 1 седмица
Бухалката на ГрОб.
Явно е спрял да плаща и този.

Правили се на ни чули невидели.

Теца на Коеачки изгоре целия *** на Италия. Идете питайте По бобовдол. Да не говорим Кой му плаща емисиите.
41
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Предлагам, честните бизнесмени бобокови да се освободят от съдебна отговорност и официално да им се даде правото да си изхвърлят оловните отрови по деретата на плевенските села.
40
2
 
7
 
! Отговори
СПЕЦ не СПЕЦ преди 1 седмица
важно е да мачкат. Че ми омръзна разни престъпници да се разхождат по главите на народа и да ми се правят на "интелигентни" "бизнесмени" . А този закон дето ДПС то го вкара "бизнесмени" да спонсорират партиите, че и после държавната субсидия им върнаха. Е това е престъпление. Това трябва да се изсветли. Както и лобизма за разни закони в парламенто дето взеха всичко да пишат в заключителните - то вече не знаеш къде да четеш.
39
2
 
4
 
! Отговори
продължение на к.37 преди 1 седмица
Почти сигурно е, че ако на мястото на спецсъдията СпС е обикновен съдия, той поне в 50% от случаите няма да даде разрешение за задържане. Ако обикновен съдия, а не СпС води съдебния процес, той няма да разреши записаните със СРС и публикувани в медиите разговори на обвиняемия да се използват като доказателства и ще възбуди дело срещу прокуратурата за използване на записите не по предназначение. И ще предупреди прокурора, че той е страна, а не активен участник в конкретното дело.
38
3
 
5
 
! Отговори
СОФИЯ ПОД БЛОКАДА преди 1 седмица
Днес няма да блокираме София - заваля дъжд.

Тоест, Господ блокира града вместо нас, като го наводнява.

БОГ Е С ПРОТЕСТИРАЩИТЕ!
37
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това спецзвено, включващо СПЕЦпрокуратура и СПЕЦсъдилища все повече наподобява ЧК или Извънредния трибунал на Хитлер в месеците след покушението през 1944 г. срещу него.СПЕЦпрокуратурата те прибира въз основа на подозрения, които все още не са доказани. Разрешението за задържане се дава не от обикновен съдия, а от СПЕЦсъдия. Сетне делото се разглежда не от обикновен съд, чиито съдии имат знанията и опита да го разгледат, а от СПЕЦсъд, Може би причината е ,че спец-овете са ударният отряд на ББ.
36
2
 
4
 
! Отговори
реалното положение преди 1 седмица
Адвокатите- правозащитници са си лаладжии и вместо да говорят с членове и параграфи не си сдържат нервите и започват обвинения към прокуратурата за правата на човека и прочие алабализми, които с нищо не помагат на обвиняемия, а дразнят прокуратурата да отговаря и тя на тези обвинения. Като резултат обвиняемия е в ареста и писка, а "адвокатите" му са във всички сутрешни битивита. Това е пародия, но определено не е по вина и инициатива на прокуратурата...
35
0
 
2
 
! Отговори
Р Е П Р Е С И Я преди 1 седмица
Сега бъбрека и черния дроб вънка
и после както казва БМБ: като седнеш да ядеш ти щипе по ръцете!
34
2
 
5
 
! Отговори
До питам преди 1 седмица
не се безпокойте накрая ще се изядат един друг и ще останат само големи риби. Но пък покрай патакламата всички ще станат по-видими и няма да може разни партии да подлудяват хората с протести за борба против корупцията заплащани от мастити "бизнесмени"/престъпници.
33
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Как построихте завода? С ипотекирана русенска панелка и жигула ли?