Повдигнаха обвинение на мъж, мятал червена боя по Съдебната палата

Според прокуратурата деянието се отличава с изключителен цинизъм
19 авг 2020 18:20, Красимир Ангелов
88
Повдигнаха обвинение на мъж, мятал червена боя по Съдебната палата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 23-годишен мъж, обвинен за престъпление по чл. 325, ал.2, вр. ал.1 от НК, съобщиха от пресцентъра на Софийска районна прокуратура.

Той е обвинен в това, че на 3 август в София, на бул. "Витоша", е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – хвърлял предварително подготвени свивки с червена боя по сградата на Съдебната палата и сериозно зацапал фасадата ѝ.

Още по темата
Деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм – размазаната боя наподобява петна от кръв, както и с изключителна дързост – деянието е извършено в центъра на столицата, като петната са оставени по предната фасада на сграда, която е един от символите на държавността, над централния ѝ вход, въпреки че същият е под постоянно видеонаблюдение, съобщават от държавното обвинение.

В хода на разследването са извършени претърсване и изземване, при които са открити и иззети вещи от значение по делото – дрехите и обувките, с които е заснето лицето при извършване на престъпното деяние и при оттеглянето му от местопроизшествието, като по същите са открити червени петна, кутия с червено багрило, пулверизатор и ръкавици за направа на самоделни топчета боя, както и множество петна с червен цвят в помещения на адреса, проведени са разпити на свидетели и разпознавания, предстои да бъдат назначени още експертизи.

За извършеното от младият мъж престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода до пет години.

Предвид високата обществена опасност на деянието, на 19 август прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на мъжа за срок до 72 часа, след изтичането на които ще бъде изготвено и внесено искане до СРС за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
3
 
! Отговори
ИСКАМЕ СЪД И ГЛОБИ преди 3 години
ЗА НЕЗАКОННОТО ПОРУГАВАНЕ НА ДЪРЖАВНИТЕ УЧЕРЕЖДЕНИЯ И НАНАСЯНЕ НА ВРЕДИ ВЪРХУ ДЪРЖАВНОТО ИМУШЕСТВО ОТ ШАЙКАТА ПОЛИТИЧЕСКИ ХУЛИГАНИ НА БКП/БСП!ТАКЪВ ВИД ПРОТЕСТИ СА АБСОЛЮТНО НЕДОПУСТИМИ И НЕЗАКОННИ!
72
0
 
5
 
! Отговори
Психиатър преди 3 години
Тръпка на ужас е обхванала Фигуранта, комунистите, мераклиите за власт и подкрепящите ги ! Ужасът е Гешев ! Явно не е случайно съвпадението на имената с "оня" Гешев на времето ! "Оня" Гешев е знаел поименно всички 18000 комунисти в България! Тогава са треперели от него, и днес треперят от този Гешев ! Малко още и арестите ще се препълнят с новите комунисти !
71
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и другите с яйцата и доматите и за тях същото. Законите за всички еднакво. С пълна сила.
70
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Адв. Хаджигенов призовава да не се изпълнява законът и да не се уведомява Общината. Нямало било санкции. Само че не казва, че в такъв случай протестът автоматично става незаконен и полицията ще наруши закона, ако не разпръсне протестиращите.
69
0
 
10
 
! Отговори
до 78 преди 3 години
Няма такова решение на Европейския съд господине .Никоя институция не защитава вандалите ,още повече " протеста" е незаконен.А главния диверсант поръчител се крие като мишка в Дубай.
68
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде сега да го видиме глyпaka.Затънал е с двата крака.
67
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има решение на Европейския съд по правата на човека, според който е проява на правото на протест хвърлянето на яйца, домати, боя по институции и други обекти на недоволство!!! Познайте, какво ще стане сега ще плашат гаргите и после от нашия джоб на данъкоплатците ще плащат обезщетения за дирибействата си!
66
2
 
9
 
! Отговори
Баи преди 3 години
Гешеф смажи ги нахрани свинете сьс тях в белене - като едно време
65
6
 
3
 
! Отговори
Прасчо преди 3 години
Лошия матрял дето е исцикал някои от - герб пак се исказа
64
4
 
10
 
! Отговори
!!! преди 3 години
Само така!Протестите трябва да бъдат смазани,а виновните да отидат в белене.Трябва тотално превъзходство на европейските ценности.Само тогава от българското *** може да стане нещо.Европа над всичко!ГЕРБ,народа те обича!
63
0
 
6
 
! Отговори
Ох преди 3 години
Камерите записват АКТ-овете за хиляди след месеци.
62
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко се записва и Гешев събира доказателства за най-големите ербапи сред протестиращите. Чака да завършат протестите и един по един към пандиза. Както чака прецедента да му свърши мандата и него натам. Гешев е търпелив човек, може да почака. Забавя но не забравя.
61
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най- сетне! Да вкара 10-тина в затвора за такива престъпления и ще се научат да протестират културно и законно.Докато никой не е пострадал сериозно от бабикянските глупости.
60
9
 
3
 
! Отговори
Прасчо преди 3 години
Слава на бкп слава на гешевВенсаремос
59
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
42 нощ ще е тиха явно. Май купонът свърши. Май някои са решили да не се разхождат.
58
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много сте на триъгълника, ауууу. Яйца имате ли. А домати.
57
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пак да питам, с фекалната криза по черноморието има ли осъдени ???Явно на институциите им стига капацитета само до хулигански прояви !?!Нямам думи
56
3
 
6
 
! Отговори
Кака от ареста преди 3 години
Лилана ми омръзна. Искам да поразтракат нещо Бело от протеста. Има в килията всички екстри, а тоалетната се гледа и от вратата. Елате дори и за 72 часа
55
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази вечер ораторите смело да обиждат от трибуната висши държавници. Не се плашете, като докажете, че публичната обида е вярна, ще сте невинни
54
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бе, размислих, много хубаво е "протестърите" да хвърлят яйца и боя. Я даже властите да им осигурят.:))))))