Марешки за присъдата: Удобен съм в момента за Брюксел!

Лидерът на "Воля" ще обжалва, не бил извършил престъпление
Обновена: 14 сеп 2020 22:12 | 14 сеп 2020 22:09, Веселина Йорданова
48
Марешки за присъдата: Удобен съм в момента за Брюксел!
Снимка: БГНЕС

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки смята да обжалва присъдата, определена му днес, в законовия срок.

Не съм извършил никакво престъпление и затова нямам никакво колебание и притеснение. В какво ме обвиняват де факто -  в това, че съм съдействал да се разруши една незаконна постройка – т.е. искал съм да се спази законът, пише той в позиция, разпространена от пресцентъра на партията му.

Още по темата

Бях въвлечен в цялата история, защото исках да помогна на човек, който беше смазан от хора с пари, с връзки, с бездействието на прокуратурата. Тя имаше изключителна амбиция да бъда осъден, като в този си стремеж не се посвени да набеди съдия, че искал да вземе подкуп по делото, но когато съдията беше оправдан, на прокурора нищо не му се случи. Това говори много за начина на работа. Нелепо е да се твърди, че съм искал да получа от някого 10 хиляди лева и то чрез заплахи или незаконни действия. Обемът на бизнеса ми - и аптеките, и бензиностанциите, показва, че такова твърдение е повече от несериозно, коментира Марешки.

Според него моментът за постановяване на присъдата е подбран умишлено, за да може в европейския доклад на 23 септември да се посочи, че България много успешно вече осъжда т.нар.олигарси или хора с бизнес, които прокуратурата обявява за такива.

Явно съм им много удобен в момента - от една страна едни ме обявяват за близък до властта, защото съм бил подкрепил по някакъв начин инициатива на ГЕРБ. Но от друга страна "Воля" винаги е била опозиция и по никакъв начин не участва в управлението, т.е. ние не сме тяхното "галено" дете - други са тези, които от години се натискат за тази роля. Явно някой иска да послужим за жертвоприношение и на наш гръб да се демонстрират някакви "успехи", смята Марешки.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
10
 
! Отговори
Баи преди 3 години
Да вземе софииският на концесия - ще е втори - пабло ескобарЕдин колумбиец ли ще ни засенчи
15
4
 
18
 
! Отговори
българин преди 3 години
Опаааа.И какво общо има Брюксел с твоите амбиции за " голям бизнесмен" че нещо не вдяваме д-р Магарешки?! Гледахме те някои във времето как обикаляше кошера парламент докато влезе в него! И сега Брюксел ти е виновен? Пак той ли беше виновен че подписа измислената " конституция" на д-р Борисов без " да знаеш" какво подписваш? А сега той ли е виновен че подписа концесията ти като концесионер на Варненският плаж Сигурно е " подписал" така на бързо като теб без да знае какво подписва? ОСТАВКА!
14
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще му дадат един затвор на концесия и всичко е ок.
13
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
дано си лежи присъдата. няма да е проблем за него, има аптеки, може да си набави вазелин.
12
1
 
9
 
! Отговори
Баи преди 3 години
Марешки защо говори от името на всички в партията си и останалите ли имат - дела
11
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека не забравяме как индивиди като Марешки влезе в парламента - с евтина нафта, инфантилното бг население, което е още селско по характер, го направи и зам. председател на парламента...
10
3
 
24
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
Заместник председателя на парламента - осьден за рекетИ тоя ще пише новата конституцияТия в европа ще растурят - европеиския парламент и ще искат незабавен - Брекзит ако останем член на - евросаюза
9
2
 
16
 
! Отговори
K преди 3 години
Вътре Марешки !!!! Колко поразии направи ти !
8
3
 
22
 
! Отговори
240айдука в костюми преди 3 години
Мисля,че този Шмекер наистина си заслужава ефективна присъда,само че е твърде късна,а и малка.
7
4
 
20
 
! Отговори
Аптекаря преди 3 години
Скоро няма да видим червеното бентли на Марешки.Дълго време ще стои на трупчета в гаража.А собственикът му няколко години ще търка наровете в Софийския централен............................Кои ли са следващите наред?Питайте бате Божко от Дубай?
6
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Магарешки НИКОГА няма да влезе в затвора при управление на Герб. Толкова пъти им е подавал сапунчето, че.....
5
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защот това не е последна инстанция.
4
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Убеден съм че господинът вече лети за някой далечен край на света, а от утре рязко ще смени плочата и ще започне в стил "Троцки" да разкрива далаверите на правителството...Не знам защо такива не се арестуват още в момента на обявяване на ефективната присъда?Това е човек с огромни пари и връзки, и със сигурност няма да стои и да чака да го вкарат в затвора
3
6
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Тиквата като...падне,Марешки ще се...освободи,както целият народ.
2
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другият път пак клекни на Тиквата!Успех!
1
4
 
16
 
! Отговори
Смешник преди 3 години
Ха ха ха