Гешев отсече: Безкомпромисни сме срещу грабежи и убийства на възрастни

Главният прокурор с видео за разкрито престъпление
25 окт 2020 16:45, Красимир Ангелов
73
Гешев отсече: Безкомпромисни сме срещу грабежи и убийства на възрастни
Снимка: БГНЕС

"Ограбват, изнасилват, убиват възрастните ни съграждани. За някои това няма значение. За нас обаче има. Недопустимо е и ще бъдем безкомпромисни срещу подобни действия. Продължаваме..."

Това написа в Twitter главният прокурор Иван Гешев по повод криминалните новини, свързани грабежи на възрастни хора.

Обвинител №1 публикува в своя профил и видео, на което се вижда как лично районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев, зам. – районният прокурор Атанас Илиев - наблюдаващ прокурор, и гл. инспектор Пламен Иванов - началник на РУ – Раковски, посещават 72-годишен мъж в дома му, за да го информират, че нападателят му е заловен и му е повдигнато обвинение.

Благодарение на бързата реакция на полицията 36-годишният нападател е установен и арестуван.

На 23 октомври в Раковски, около 21,30 часа, в къщата на възрастния мъж влиза непознат, който прескача оградата, влязъл в стаята на възрастния самотноживеещ мъж и поискал пари от пенсионера.

В момента, в който пострадалият му подал банкнота от 5 лева, извършителят започнал да дърпа от ръцете му якето, от което пенсионерът извадил парите. Обвиняемият пребъркал връхната дреха и взел от джобовете още 90 лева. След това започнал да претърсва стаята, за да търси други пари и ценности.

Докато преобръщал дюшека на леглото, се спънал и паднал, което позволило на пострадалия да избяга от къщата и да потърси помощ в близкия магазин, откъдето подали сигнал в полицията. В  крайна сметка нападателят взел бутилка уиски, електрически верижен трион и напуснал жилището.

Малко по-късно е заловен от полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кокошкар!!!
7
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До закон трябвазабрави за мандрите ве! мноо си се умързялявил. нема да има жълти стинки за банца с боза.
6
5
 
15
 
! Отговори
Келешев преди 3 години
Баце забрави да ни каже колко е безкомпромисен със една статистика към престъпнелията на политици и олигарси. Тези дето реално унижощават държавата, а не разни селски кокошкари. Кажи ве бацко - колко истински мутри си спрял досега? АААААААА?
5
5
 
15
 
! Отговори
Доктор Ох сърби преди 3 години
видяхме в община РОМ(ЛОМ) осъдиха *** на 4 месеца затвор за грабеж , това беше 42-рата му присъда!!!! ИЗключителен професионалзъм на съда и прокуратурата. Даже 4 месеца са му много , трябваше 4 дни !!!! Да живее *** Хелзински Комитет, Америка за БГ, Отворено общество, ЖОрж сорос и ест. БГ политици , съдий и прокурори според които правосъдната ни система е на ниво и няма корупция или нещо гнило!!!
4
12
 
8
 
! Отговори
закон трябва преди 3 години
Всички шумкари / социалисти трябва да бъдат настанени в затвора!Начело с президента им мутра такава!
3
7
 
14
 
! Отговори
Ельоменат преди 3 години
Прав в Каскета. Що крадци и убийци вкара в панделата. Е за сега никой, но имаме ндвжд д намери онзи изчезналия в полето. И д до кра Черепа и Василев. За Шиши и Баце дума д нв тав, но имам ндвжди за Влатко
2
13
 
11
 
! Отговори
game1 преди 3 години
Браво Ванка, досега никой не го е правил, с теб сме!
1
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е расизъм