Издирват убиец, изгорил жертвата си на клада край Бургас

Динко бе осъден на 18 г. затвор, но пуснат под гаранция от 1000 лв.
33
Издирват убиец, изгорил жертвата си на клада край Бургас
Снимка: БГНЕС

Динко Вълчев, който е осъден на 18 години затвор за жестоко убийство, е изчезнал и е обявен за общодържавно издирване. Това става ясно след заседание в Апелативния съд в Бургас, на което Динко не се явил, въпреки че делото е по негова жалба срещу присъдата на Бургаския окръжен съд, пише "24 часа".

Състав на съда разгледа по реда на задочното производство делото за смъртта на 47-годишния Бехчет Исмаил и го обяви за решаване.

На първа инстанция 50-годишният овчар Динко Вълчев е признат за виновен за това, че на 20 март 2015 г. в местността "Перчемлията", в землището на бургаското село Изворище, умишлено умъртвил търговеца на животни от Айтос Бехчет Исмаил. След като го убил, овчарят запалил клада в стопанството си и изгорил трупа на Бехчет. После разпръснал пепелта с човешките останки на сметище край Бургас. Двамата се скарали след спор за продажба на животни.

На 16  юни 2020 г. окръжният съд в Бургас наложи присъда от 18 г. затвор при  първоначален "строг режим" за Вълчев, както и да заплати по 150 000 лв. кръвнина на съпругата на Бехчет и двете им деца.

Тогава съдът му даде обаче и мярка за неотклонение парична гаранция от 1000 лв. и забрана да напуска страната. Прокуратурата внесе протест и месец по-късно Апелативният съд постанови най-тежката мярка "задържане под стража". В това време обаче овчарят изчезва, а когато служители на Съдебна охрана отиват да го приберат от посочения адрес, не го намират.

Няма данни подсъдимият да е напускал пределите на страната, казаха от Апелативния съд. Според магистратите неявяването на подсъдимия няма да попречи на изясняване на обективната истина и даде ход на делото.

Прокуратурата пледира за потвърждаване на първоинстанционната присъда като правилна и законосъобразна. Представителят на частните обвинители се присъедини към становището на държавното обвинение.

Защитата пък настоя за отмяна на постановения съдебен акт и за оправдаване на подсъдимия, алтернативно връщане на делото за ново разглеждане в окръжния съд.
 


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
АЛО СЪДИИТЕЕЕЕ ! преди 1 месец
1000 лева.. !!!!!!!
29
1
 
5
 
! Отговори
Гулю преди 1 месец
И това е Един ОВЧАР. Правете си сметка крайният бос кво прави......
28
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Убиваш някой и те пускат под гаранция - само в България!!!!!
27
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами да вкарат в затвора този който го е пуснал под гаранция докато намерят този когото трябва
26
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За убийство - качват те набанката и съдията казва- "Виновен си. Давам ти 18 години затвор. Но виж сега, има и друго което можем да направим. Дай 1000 лв. и няма да напускаш страната, ей. Ще си стоиш във вас". И го пратили вкъщи. И ся го търсят. хаха.
Аз не моа разбера, тия съдии имат ли акъл в главата или я носят само за равновесие?
25
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От Герб са му помогнали да избяга
24
3
 
21
 
! Отговори
Saki преди 1 месец
За мен единствената ,справедлива присъда за убийство е смъртна присъда. Всичко останало е подигравка.
23
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Демокрация, сър!
22
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До бай Даньо
Изводът е: ако не ти се лежи, не извършвай грабеж и не причинявай смърт по непредпазливост. Много си е добре американската система. Кариерните престъпници разбират само от едно - безпардонна и безмилостна жестокост.
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не случайно Исус е изгонил търговците от храма.
20
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Според магистратите неявяването на подсъдимия няма да попречи на изясняване на обективната истина и даде ход на делото."

Само ще попречи да си излежи присъдата, след като ще четете присъдата срещу празната подсъдима скамейка.
19
2
 
24
 
! Отговори
БПФ преди 1 месец
Ако бяхме държава, а не к0чина, мрсният садия, щеше да е арестуван, осъден по бързата процедура и вкаран в затвора за 20 години !!! Но понеже съдебната система е "независима", май друго не ни остава, освен да вдигнем революция и да започнем да бесим тия с тогите по дърветата !!!
18
8
 
7
 
! Отговори
бай Даньо преди 1 месец
До Юрист
Само не давай за пример на съдебна система САЩ. Съдебната система в САЩ може д а се охарактеризира с две думи - садистична лудница. Пази боже да те захапят зъбните колелета. Днес слушах за случай на двама братя лежали в затвор 37 години инак със смъртна присъда . Откраднали автомобил и оставили собственика в телефонна будка и той получил за нещастие инфаркт а на тях се пише убийство втора степен по американската класификация ... Американската съдебна система е също перверзия.
17
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Малеее... Тая страна стана като Конго! Дивак до дивака.
16
2
 
29
 
! Отговори
бай Даньо преди 1 месец
Това май наистина не е държава! Как е възможно 1000 лева мярка за неотклонение при влязла в сила присъда за убийство!? Как е възможно изобщо мярка за неотклонение при влязла в сила присъда!? Дори да се обжалва тоя стой в затвора междувременно. В нормалните държави не стои нищо като време или процедура между произнасянето на присъдата и затвора . От съда се отива направо в затвора! Кой има интерес да са такива съдебните практики в България !? Това не е сериозно!
15
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Тогава съдът му даде обаче и мярка за неотклонение парична гаранция от 1000 лв. и забрана да напуска страната."

Това е някаква пародия на съдебна система.
14
0
 
8
 
! Отговори
Юрист преди 1 месец
До 3
У нас наказанията са по-малки в сравнение с държави като САЩ. Дължи се най-вече на "хуманизма" на европейската наказателна доктрина. Освен това, за разлика от американското право, в България по-тежкото наказание поглъща по-лекото. Например при няколко убийства те наказват като за едно, докато в щатите наказанията се сумират. Българските съдилища първо определят наказанието съобразно предвиденото в закона за конкретното престъпление, после го индивидуализират в зависимост от случая и дееца.
13
1
 
12
 
! Отговори
Тикволандия ХХI век преди 1 месец
Това кога се е случило, през средновековието ли? В такъв случай съдът би трябвало да постанови обесване на площада или друга публична екзекуция, а не 1000лв. гаранция.
12
2
 
19
 
! Отговори
Димитър Георгиев преди 1 месец
Всъщност Борисов няма каквато и да било вина в случая.
Полицията е разкрила случая,прокуратурата е написала читаво обвинение и налице е 18 г. присъда.
Но съда си я кара на принципа те ги хващат-ние ги пускаме.
А съда по конституция е напълно независим.Над съдията е само господ и съдиите си правят каквото си поискат,обикновено взимат рушвет и пускат обвиняемите.
Ако утре този убиец убие още други хора съдията,който го е пуснал и то напълно неправомерно няма да носи каквато и да било отговорност
11
1
 
38
 
! Отговори
ДО ВЛАСТИТЕ преди 1 месец
1000лв. гаранция за жестоко убийство ?!!! Питам, ТАКИВА СЪДИИ КОЙ ЩЕ ГИ СЪДИ ???!