Каракачанов към Панов: Вас майка ли Ви е раждала или трансджендър?

Вицепремиерът с гневна позиция по дело на мъж, който иска женско име
21 мар 2021 13:23,
363
Каракачанов към Панов: Вас майка ли Ви е раждала или трансджендър?
Снимка: БГНЕС

Дело за забрана на половата дискриминация стана повод за остра реакция от страна на министър-председателя по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

"За мен като вицепремиер намесата в теми като семейството, християнство, децата, защитата им от страна на държавата пряко засягат националната сигурност. В България думата "майка" е свята", заяви в позиция до медиите Каракачанов.

По думите му са внесени от Гражданската колегия на Върховния касационен съд в деловоството на Конституционния съд на България серия от въпроси, касаещи равенството пред закона и забраната за половата дискриминация.

Върховните съдии искат от Конституционния съд да отговори дали понятието "пол", което е дефинирано на ниво Основен закон, е в тези зададени граници или би могло да се тълкува като "самостоятелно психологическо и/или социално изражение, различно от биологичното?".

По думите на Каракачанов това разпореждане за образуване на тълкувателно дело е на Председателя на ВКС Лозан Панов, касаещо правата на мъж, определящ се като "трансджендър", който иска от общинска администрация имената му от мъжки да се сменят с женски.

"Едва ли жалбата на един трансджендър, че са му отказали смяна на имената от мъжки на женски е истинският повод съдиите от ВКС да поискат тълкуване на конституционни текстове, които са стожери на държавността, християнските ценности, морала и нормалността", категоричен е  още в позицията си вицепремиерът Каракачанов.

Наред с това в текста се иска тълкувание дали традиционната религия в България е източноправославното вероизповедание, засягат се нормите за семейството, майчинството и децата, поставени от Основния ни закон под закрила на държавата и обществото, брака като доброволен съюз между мъж и жена и това, че жената - майка се ползва от особена закрила.

"В България защитата на християнската религия е заплащана с кръв в мракобесните години на турското робство. В България жената - майка, семейството и децата са основна ценност и стожер на обществото. Не разбирам хората, които са си позволили да искат тълкуване на тези ценности, защитени и в Конституцията на България. Защо? Кому е нужно? Чии интереси защитават хората в подопечния Ви съд, г-н Панов?", пита още в обръщението си Каракачанов.

"Спирам с Вас и се обръщам към българските граждани. В качеството ми на заместник министър-председател и министър на отбраната, заедно с депутатите на ВМРО в 43-ото и 44-ото Народно събрание, спряхме всякакви подобни опити за налагане на извращението като норма в българското общество.

Аз заставам зад огромната част от българското общество, което се противопостави именно на това. И съм убеден, че заедно ще продължим да се борим извращението да не става норма в държавата ни.

Убеден съм също така, че заедно с Вас - нормалните български граждани - няма да допуснем и занапред подобни неадекватни политики, насочени срещу нормалността, семейството, християнството, държавността и националната сигурност на България", завършва вицепремиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


363
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
224
0
 
1
 
! Отговори
Гюро преди 3 години
Още на 5-април,този ще инициира подобряването на отношенията ни със Сев. Македония и ще благодари на Зоран Заев,че му помогна в предизборната манипулация. Тлъсти действия,които баламосват по,най простата част от сънародниците ми.
223
1
 
0
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
Смишно подобно мнение да се лансира от човек с двойствен живот.Ако агентурното му име беше примерно Иванка а не Иван,какво значение има
222
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя като ги е родила свинюхътъ, земала и в родилния си глад та изяла мънанине по-така грухнета и оставила най кльощавото за угояване, осланиняване и ошебекотяване.Всяко време е временно до доказване на обратното.
221
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя като ги е родила свинюхътъ, земала и в родилния си глад та изяла мънанине по-така грухнета и оставила най кльощавото за угояване, осланиняване и ошебекотяване.Всяко време е временно до доказване на обратното.
220
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
агент Иван е един мазен тлъст казармен плъх.
219
4
 
15
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
То свобода, ама от утре някой ще иска да го впишат, че е животно - и да не плаща данъци например или волна птица - да не е подвластен на никакви закони и разпоредби...
218
18
 
9
 
! Отговори
По преди 3 години
По противен човек от Каракачанов не бях виждал.Много ми е странно как е избран и как е станал.министър.Освен това по-абсурдно от това ,че е Военнен Министър при условие,че е историк.От това по-противоречиво няма. Все едно музикант да е Министър на Здравеопазването или на Правосъдието.Това показва с какво управление живеем.И нека някой се захване с неговите продажби на имоти от Военното Министерство.Прокурора защо не се занимава с този прием,което е национален интерес по-голям от тези на Каракача
217
6
 
12
 
! Отговори
... преди 3 години
И аз не рабирам хич това със самоопределяне на пола, но каракочанката със сигурност е правен в ***. Дали после жена или мъж го е изходил не може да се гадае...
216
5
 
7
 
! Отговори
ДО ФАКТ преди 3 години
ФАКТ Е, ЧЕ КАЗВАШ САМАТАИСТИНА САМО ИСТИНАТА. ПРИНЕГО СА НАЙ ЗАПАЛЕНИТЕДЖЕНДАРИ ГЕЬОВЕ. КРАДЕЦА ВИКА ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА.
215
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дреме ми за Каракачанов. Но съм против мъже с женски имена и жени с мъжки. Като махнем чисто извратената страна,че искат да са джендери,смяната на имена ще доведе до обърквания. Ако имам работна среща с Пенка Иванова и се появи някакъв мъж дали ще мисля за работа или за ненормалния ни свят.Имената и пола трябва да определят кой какви полови органи има,а не как се чувства.Чувствата се споделят в семейна и приятелска среда и не трябва да обременяваш непознати хора с това как се чувстваш.
214
3
 
16
 
! Отговори
ФАКТ преди 3 години
А Джамбазгей какъв е бе ,а Сиди ,да не говориме за Контрера-латентен гей отвсякъде!
213
1
 
7
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Такива опити за заобикаляне на законите и Конституцията ще има непрекъснато. Просто трябва съдебната власт да си върши работата.
212
13
 
6
 
! Отговори
Холокост преди 3 години
Същият този Каракачанов е изкарвал оръжия от казармите за да унищожава мирни хора,да оръжия,изкарвал е от казармите Психотронни оръжия за да си прави опити с цивилни хора!
211
4
 
20
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Много са ми интересни тези шествия по София. Сякаш ЛГБ - искат да покажат колко са много. Не само, че сте един файтон хора, но аз както и много други българи Ви считаме за болни нуждаещи се от лечение. Какви права, какви пет лева? Трябва Ви изолация - да си направят някъде комуна, да си живеят там и да не ни натрапват гледната си точка.
210
3
 
11
 
! Отговори
мбухаха преди 3 години
Шкем.бето е от тези с нокът на главата!
209
16
 
13
 
! Отговори
Между другото преди 3 години
Каракачанов трябва да е осъден вече 1000 пъти за нарушаване на Човешките права!Получава се така шайка фишисти са завзели властта и с крадените пари подкупват съд,прокуратура,тероризират и унищожават хора и казват кой как да живее!Е няма да е вашето!
208
3
 
21
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Истинският проблем на ЛГБ-из.вра.те.няците е простичък - много са малко , няма свежа кръв. Хора, може да Ви се струва, че някакви си тълкувания на закона не Ви засягат, но не е така !! Каракачанов не ми е симпатичен, но трябва да пазим децата си !! А педофилията с малолетни да бъде приравнена на убийство! Който не му харесва вън!!
207
5
 
10
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 3 години
Еййй активират се изведнъж, като дойде време за избори. Стават честолюбиви, стриктни, изкарват се радетели за всичко родно, християнско и.т.н.Каракачанов, освен да заблудиш някакви наивни балачори, другите си те знаем що за стока си, как цял мандат се беше сгушил в скута на Борисов и слушкаше. Продължавай с ПиАр- а и може да прескочиш бариерата евентуално.
206
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Незабавно отстраняване на Каракачанов за намеса в съдебната власт! Ако иска да извади армията по улиците да ни пази от ***. Какъв примитив, новият Сталин генералисимус. Утре ще заповяда да отменят конституцията по подозрение че е джендърска!
205
1
 
15
 
! Отговори
въпрос преди 3 години
Задавам въпрос към пишещите неспирно и възхваляващи нискочелите мутри и агенти на ДС....Честно си отговорете на въпросите? 1. Смятате ли ,че Вие лично сте по - малко интелигентни, честни, порядъчни от : Доган и Каракачанов, Борисов и Нинова? и 2. Ако отговорът е,че не се смятате за паднали толкова ниско--то тогава, защо желаете такова бъдеще на Вашите деца и внуци?