КПКОНПИ с искове за отнемане на имущество за над 22 млн. лв.

В цената са включени и 34 моторни превозни средства
28 апр 2021 12:37, Анисия Иванова
22
КПКОНПИ с искове за отнемане на имущество за над 22 млн. лв.
Снимка: КПКОНПИ

На свое редовно заседание КПКОНПИ прие решения за внасяне на искови молби в окръжни съдилища на обща стойност 22 240 639, 97 лв. В цената са включени и 34 моторни превозни средства, съобщиха от Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ).

В Окръжен съд – Силистра се внася иск срещу Денислав Иванов. Той е обвинен от прокуратурата на избягване плащането на данъци в особено големи размери - в нито един от случаите, в които е придобивал и регистрирал леки и товарни автомобили, не е плащал дължимите данъци и такси. Исковата молба на КПКОНПИ срещу него е в размер на 119 249 лв., като се претендира и стойността на 33 моторни превозни средства.

В Окръжен съд – Пазарджик се претендира сумата от 21 857 719,28 лв. от Васил Шуманов, както и стойността на 1 автомобил. Той е обвинен от прокуратурата за това, че е получил значителна сума пари, за които е предполагал към момента на получаването, че са придобити чрез тежко умишлено престъпление – длъжностно присвояване. Според повдигнатото обвинение, деянието е извършено по поръчение на организирана престъпна група.

В Софийски градски съд се внася иск срещу Петко Митов на стойност 263 671,69 лв. Той е обвинен от прокуратурата за това, че е направил опит да изтегли пари от банка, за които е предполагал, че са придобити от тежко умишлено престъпление – измама, извършена на територията на Р Франция, за покупка на акции и заплащане на комисионна, като за целта е създадена фиктивна фирма в България. Деянието е останало недовършено, тъй като превеждането на сумите е осуетено от служители на банката.

Проверката на КПКОНПИ е установила значителни несъответствия в доходите на лицето, поради което е предявен и искът за отнемане срещу него.


22
Още от Темида
Спецсъдът реши: Крусев не е виновен за ремонта на Графа
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
С този мащаб на работа само заплатите не могат да си изкарат, а да не говорим за другите разходи. Закривай!
11
0
 
2
 
! Отговори
Ау преди 2 седмици
А кмета на общината Тервел защо го оправдахте,яко са дали пари общината.
10
1
 
4
 
! Отговори
1 преди 2 седмици
др.цацаров,в тези милиони,асансьора със спалнята ,и терасата на пацо ,отнемат ли се,или те са законни.
9
2
 
6
 
! Отговори
Дааам преди 2 седмици
Сети се Мара предизборно да се побара за да видят всички колко работ ае свършила...
Не върви вече и това.
Всички на редичката пред вратичката....
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Абе те разследват, ама на определени хора всичко им се оказва наред.
Като на ВлаТко Горанов...
7
3
 
9
 
! Отговори
българка преди 2 седмици
Ами тази комисия разследва само тези, които НЕ са удобни на Тиквата и НЕ спонсорират ГЕРБ и ДПС - ЗАБЕЛЯЗАЛИ ЛИ СТЕ ? Защо не разследват Шиши, лицата от Апартаментгейт - все гербаджии, Пацо-терасата, Доган-сарай, Ковачки...... Нещо не им пасва на концепцията май.....
6
4
 
5
 
! Отговори
Кире преди 2 седмици
В тях включени ли са кюлчета злато, пачки евро и вили в гърция? С какви глупости ни занимавате, бре. Нали знаете че банките са основни участници в прането на подкупите чрез отпускане на кредити и после никой не пита как ги връщат. Но пък престъпниците винаги казват че са си купили Бентлито с наков кредит. На колко банки отнехте имущество? Стига глупости. Разпускане.
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Една от бухалките на гербавата шайка.
Да вземат да разследват тъстовете на Ковачки, които са купили вила за милиони евро на френската Ривиера.
Ама там бият през пръстите.
4
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Закривай!
3
0
 
3
 
! Отговори
преди 2 седмици
В "цената" са включени...? Цената на доматите ли?

"В сумата" се казва, Анисия...
2
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Христо Иванов иска да я закрива защото същата тази комисия разледва основния спонсор на ДБ Иво Прокопиев за над 150 милиона лева за които олигарха трябва да докаже, че са законни и са платени данъци върху тях. Дано някога се се "сетят" да разледва и "прасчо" ама колкото и да бяга все някога ще дойде "коледа"
1
6
 
7
 
! Отговори
Край преди 2 седмици
На Бате шкафчето?!!