Ще има ли спецсъд все пак? Стоилов очаква анализ

ВСС заседава за пръв път под негово ръководство
51
Ще има ли спецсъд все пак? Стоилов очаква анализ
Снимка: БГНЕС

Служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов заяви, че очаква конкретика по твърденията на бизнесмена Светослав Илчовски за издевателства срещу известен бизнесмен в ареста. Той коментира темата преди началото на заседанието на Висшия съдебен съвет (ВСС), което днес ще председателства за първи път.

Още по темата
Стоилов коментира и напрежението около приетите на първо четене в закона за съдебната власт и Наказателно-процесуалния кодекс промени, които останаха с този статут при закриването на парламента. Те са свързани със закриването на специализираните съдилища и прокуратура, предаде БНР.

Декларация срещу това закриване е точка първа от дневния ред на Висшия съдебен съвет.

В декларацията се обявява подкрепа за работещите там, има присъединяване към декларация, която вече бе приета от Прокурорската колегия на ВСС и се предупреждава, че закриването на спецструктурите може да създаде напрежение и да попречи на борбата с престъпността.

Логиката на Стоилов обаче е, че преди да се приемат декларации, трябва да се направи анализ на работата на специализираното правосъдие, включително и през прочита на европейските препоръки по отношение на специализацията, борбата срещу организираната престъпност и корупцията.

Затова той предлага на членовете на ВСС първо това да бъде обсъдено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
4
 
11
 
! Отговори
Що е корупция преди 2 години
В Перник съществува терористична организация покровителствана от най-високо ниво, та чак шефа в оставка на ДАНС се отчита в Брюксел, а не в БГ Парламента както е по закон!
12
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали лагера беше от Бойко организиран, сега пък от Гешев. Проверявайте си опорките.
11
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И кои са тия мирни хора, Иванчева с 350 000 лв подкуп?
10
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явна е връзката на ИТН. Демократична България и Манолова с организираната престъпност.Иван Гешев, например стана враг на ДБ в момента, в който заяви, че ще разследва приватизацията на Костов, А Костов с протежето му Атанас Атанасов са ознователи на ДСБ.
9
8
 
16
 
! Отговори
Мяу преди 2 години
Престъпниците са се натискали в спец.съда, за да съдят мирното население. Закривайте!
8
12
 
14
 
! Отговори
Тероризъм в Перник преди 2 години
Попитайте главният прокурор за лагера за изтезания срещу неудобни в Перник, лагер организиран от авер на Гешев!МВР Перник и Прокуратурата потулват всичко по нареждане от "горе"!
7
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се закриват незабавно тези мафиотизирани и излишни структури!Каква е ползата от тях?Да оправдаят 3лaткo Баретата и Ториното ли?
6
4
 
13
 
! Отговори
Гост преди 2 години
Г-н Янакиев е изключителен професионалист. Замислям се дали, когато говори останалите ще разбират казаното.След въвеждането на конкурснотто начало и т.нар. ВСС в съдебената система практически няма професионалисти. Има назначени на добра заплата. Такова недоразумение е Пламен Найденов бивш окръжен прокурор на Перник
5
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се закриват незабавно тези мафиотизирани и излишни структури!Каква е ползата от тях?Да оправдаят З.атко Баретата и Ториното ли?
4
13
 
19
 
! Отговори
Бау преди 2 години
Закривай ! Законите създадени от Герб са срещу мирните хора, а не срещу истинските престъпници!
3
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като уволняват работници от частна фирма, съдът е на страна на частника и чорбаджията. Като го уволняват тях, съдиите скачат. Пародия на съд.
2
11
 
12
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
Реално погледнато, ако ги нямаше Герб сега Черепа щеше да е уважаван бизнесмен, а Василев уважаван банкер, а Радев щеше да пропилее превратаджийските си талант, честито преврат другари
1
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се започва разчистването на батака в съдебната система. Тия са по-бетер от мафия. Айде протежето на др. Лильов да се задейства...