Прокуратурата образува преписки срещу санкционираните от САЩ

Сийка Милева: До момента не е установено незаконно подслушване на политици
180
Прокуратурата образува преписки срещу санкционираните от САЩ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Образувани са 6 преписки спрямо всяко едно от санкционираните от САЩ лица, съобщи говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Още по темата
"Прокуратурата изрази позиция, с която напълно подкрепи партньорите от САЩ, за това, че върховенството на закона стои в основите на всяка демократична държава", коментира тя.

Относно бизнесмена Васил Божков, който се намира в Дубай, Милева посочи, че освен 18 обвинения за различни престъпления, са налице и няколко разследвания с различен предмет на дейност.

За бившия депутат от ДПС Делян Пеевски тя посочи, че през годините са извършвани редица проверки като предстои те да бъдат анализирани.

"По отношение на Манолев, Харалампиев и Томов прокуратурата в Благоевград и Специализираната прокуратура са внесли обвинителни актове и делата се намират в съдебна фаза. Всички престъпления, за които е ангажирана наказателната им отговорност, са корупционни”, допълни Милева.

Тя добави, че пълна проверка ще бъде извършена и на Илко Желязков.

Милева коментира и скандала с изнесената информация за подслувани политици.

"До момента не е установено  незаконно подслушване на политици или кандидати на изборите за 45-ия парламент", увери тя.

"Образовано е наказателно производство, възложено е  разследване на НСС, разпитани са 11 свидетеля", каза Милева.

Тя обясни още, че след разпространената информация в средствата за масово осведомяване, по делото е сезирано Националното бюро за контрол на СРС, от което е поискана информация дали има нарушения на Закона за СРС и дали са били обект на незаконно подслушване споменатите в медиите лица.

"Очакваме резултатите от проверката. И ще предприемем действия", каза Милева. Тя припомни, че прилагането на СРС се разрешава от съдия.

"Главният прокурор може да поиска разрешение за прилагане на СРС само за ограничен кръг престъпления, каквото е например тероризмът", каза тя.

Милева коментира, че разпространяването на фалшиви новини уронва престижа на институциите и руши българската държавност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
0
 
7
 
! Отговори
Литератор преди 2 години
Като образува преписки прокуратурата, означава ли това , че започват да си пишат с някого, или започват да преписват някакви документи, или са просто някакви преписвачи от нещо ? И....не са ли "отцепили района" ?
140
1
 
3
 
! Отговори
неграмотници ейййй преди 2 години
"ОбразОвано е наказателно производство, възложено е ...." кой ви пусна да станете дЖурналисти ейййй, кой ви пусна ???? знаете ли въобще разликата между образОвано и образУвано....
139
0
 
7
 
! Отговори
До Словянин преди 2 години
Балканският поток сам си се спря, но Сърбия намаза вече от него, защото ще си получават руска газ, а нашите продажници, дори отклонение не направиха. С какво САЩ ще спрат потока, те и за Северен поток подскачаха, но нищо не могат да направят. Нали щяха да пренасят компресиран газ от САЩ, къде е този газ? Като не ни носят газ от Америка, Русия печели от това, защо хленчат краварите?
138
1
 
7
 
! Отговори
Словянин преди 2 години
Целта на САЩ-"акцията" изобщо не е срещу нашата корупция /която си я има/. Това е пъклена разработка на ЦРУ срещу Русия, да се спре Балкански поток. САЩ и 1 % не се интересуват от България, те искат единствено да вредят на Русия. Използват ни в играта си като *** изтривалка. В НС има мнозинство за газопровода, акцията цели да принуди Бойко и Доган да спрат Балкански поток. Това е 100 % играта.
137
2
 
10
 
! Отговори
А Домуса? преди 2 години
Той защо не е в списъка, да не би честно да трупа милиони? Него разровят ли, силно ще замирише, по бетер е от Божков и Пеевски.
136
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако санкциите бяха от Румъния,щеше ли да има преписки
135
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво, Америка!
134
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не коментирам дали са прави или не САЩ, но с такъв могъщ (на-могъщият) съюзник на ГЕРБ дните на настоящото от никого не избирано временно правителство + *** им, са преброени.
133
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слабо им дреме американците дали Гешев и С. М. ги подкрепят или не. Ако от прокуратурата са имали желание да разследват горепосочените, те са могли да го сторяят по-рано.Сега е "след дъжд качулка".За видния действащ политик И.Г. е наясно кой е. За разследването на В.Б.: дали обвиненията на ГлП ще бъдат 18, 20 или 25 е все тая. По-неприятното би било ако се оповести фамилията на видния политик и се обвини ГлП защо е мълчала.Същото важи за ЕК и Съвета на Европа.А освен закона Магнитски има и Рико.
132
3
 
7
 
! Отговори
Въпросченце преди 2 години
А каква е санкцията за лице, което преднамерено и с цел уронване авторитета на държавна институция, е подало фалшива новина? Кой наказва такъв тероризъм ? И как ? Има ли наказан досега ?????? НАМА !!! А ЗАЩО ???
131
8
 
5
 
! Отговори
Добре, че преди 2 години
Всичко, което се случва е повече от ясно. Американците виждат, че в България се прави болшевишки пуч, че натискът на метежниците върху прокуратурата е огромен и решиха, че е време да дадат рамо на Гешев.Те са си дали сметка, че с парите на Божков под раководството на държавния глава се готви подмяна на Евроатлантическата ни ориентация.Затова са решили, че е назрял момента да отворят бутилката преди да се фалшифицират изборите.Не е ясно само Херото какви ги върши!?Добре, че са американците, че..!
130
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сийке, ти нали преди година каза, че си потресена като майка? И понеже си потресена, защо не кажеш нещо за Ланчето, Паябето и Стъкларчето?! Щото те са на свобода заради прокурроски схеми! Пари има ли?
129
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Погледът на Сийка става все по-фанатичен! Тази жена я чакат десетки дела за деликтна отговорност! Само гледайте! Толкова много фалшиви неща изговори за две години, че цул живот няма да се оттърве от граждански дела!
128
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само името, когато чуя на говорителят на главния прокурор Сийка..... и всичко приклюва моментално. Горката, даже не може да запомни какво да каже ми срича като чете това което дори не е писала тя. Тъжно!
127
0
 
10
 
! Отговори
HAHAHAH преди 2 години
Театър за лаици.
126
2
 
7
 
! Отговори
г-жа Лаура Кьовеши преди 2 години
Нямам доверие на вас и скоро ще ви го кажа в очите
125
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи пристига прокурор от САЩ, нашите му докладват за извършената работа, и прибирайки се на база на събраната информация си прави кариера. Няма друго обяснение за това, че част от имената имената има разработки в прокуратурата. Дори не са си направили труда да кажат, че са събрали информация от БЪЛГАРСКАТА ПРОКУРАТУРА.С чужд труд, кариера прави.Това е правораздаващата система и в САЩ. Кариеризма няма граници и морал
124
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Образуват преписки от няма и накъде. Досега слабоумния Каскет и калинките му имитираха дейност и се правеха на борци с мафията, а реално започват разследване чак след санкциите на САЩ.
123
2
 
8
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 2 години
Българската Прокуратура е на Дистанционно от 12 години .Прокурорите живеят в Измислен Свят - в Хотелите си .Време е да приемем нови закони за Прокурор , както се прави в Света - да са избираеми от Населението , дори без да са с Юридическо Образование .
122
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
О аз съм спокоен за тази проверка, сигурен съм че Шиши е напълно невинен