Кьовеши: Разследванията срещу лица, заемащи висши длъжности, трябва да приключват бързо

Министърът на правосъдието Янаки Стоилов се срещна с европейския главен прокурор
10 юни 2021 20:53, Анисия Иванова
138
Кьовеши: Разследванията срещу лица, заемащи висши длъжности, трябва да приключват бързо
Снимка: Министерство на правосъдието

Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши се срещна с министъра на правосъдието проф. Янаки Стоилов и екипът му. По време на срещата Кьовеши заяви, че разследванията срещу лица, заемащи висши длъжности, трябва да приключват бързо, защото това е в интерес на самите тях, на обвинението и на обществото, съобщиха от министерството.

Кьовеши и Стоилов са обсъдили и темата за специализираното правосъдие. Гостът е изразил становище, че въпросът е дискусионен и в Европейския съюз няма единен модел. Според европейския главен прокурор решението по въпроса е политическо и зависи какво е предложението на министъра на правосъдието.

Още по темата

Проф. Стоилов е запознал Лаура Кьовеши с приоритетите си като служебен министър на правосъдието. Той заявил, че е информирал Висшия съдебен съвет за очакванията да бъдат излъчени нови български предложения за европейски делегирани прокурори на мястото на отхвърлените шестима.

Служебният министър е отбелязал високите очаквания на българското общество за активни и резултатни действия на европейската прокуратура. Той е изразил готовността на министерството за сътрудничество с Европейската прокуратура.

Кьовеши е подчертала, че за ръководената от нея институция е много важно да отговори на високите очаквания и всички делегирани прокурори да заработят своевременно. Тя е допълнила, че с българското държавно обвинение е подписано работно споразумение за назначаване на 10 души и това не е въпрос, който подлежи на дискусия.


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
2
 
7
 
! Отговори
криминален психолог преди 3 месеца
До г-жо Кьовеши, Какво си говорехте с Янаки Стоилов, че беше толкова....облещен в изявлението си после ?
69
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Те никога не започват гжо Кьовеши
68
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Има хора които са над закона, това че Каскета се прави на примадона, не е нещо ново :)) Кьовеши постъпи много смирено, даже се беше изпънала като ***, във вражеска територия е :)
67
3
 
6
 
! Отговори
г-жо Кьовеши, преди 3 месеца
Президента Радев нарече прокуратурата мафия! Вие с '' мафията '' ли се срещнахте днес ?
66
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Е, да де. Ама как да се разследва Фигуранта?
65
3
 
4
 
! Отговори
госпожо Прокурор, преди 3 месеца
къде са дипломатите и посланиците на Европа ? Защо нямат срещи със служебните министри,президента ? Защо има само със Херо и Албанския глава ? Това на вашия език(дипломатичен) какво означава ? Неодобрение ? Изолация ? Дистациране ? Какво става ?
64
5
 
3
 
! Отговори
апел преди 3 месеца
САЩ изпратиха федералния прокурор Джесика Ким , защо Кьовеши не прати някой тук да помага ? Ако не, направо Христо Иванов Маджов , де сяда на мечтания стол ......или Бойко Рашков.....
63
4
 
8
 
! Отговори
Затова преди 3 месеца
И днес БОЕЦ на КГБ спретна протести с/у Гешев.
62
3
 
7
 
! Отговори
до Кьовеши преди 3 месеца
'' Разследванията срещу лица, заемащи висши длъжности, трябва да приключват бързо..'' Само,че едни партии и зависими финансово политици НЕ искат спец.прокуратура и съда да ги има,защото ги е страх,че са следващите......За първи път прокуратурата посегна толкова високо , и това е причината да и искат главата, после ще унищожат документи,разследвания,и ходи ,че ги гони......бъдело.....
61
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ПроСоТо - верно си извънземно тъn. От инцидент ли е или по рождение?
60
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Празни приказки. Няма такива разследвания.
59
8
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 месеца
Не знам какво я е лъгал Каскетя,но думите й би трябвало да бъдат:-"Разследванията срещу лица,заемащи висши длъжности ТРЯБВА НАЙ-ПОСЛЕ да започнат и ДА ПРИКЛЮЧАТ МАКСИМАЛНО БЪРЗО!"....Разбира се,Каскетя просто ще накриви каскетя си....Което не му го препоръчвам,защото Историята е пълна с такива ТАРИКАТИ,които свършват..много,ама много зле..
58
2
 
9
 
! Отговори
Щерю преди 3 месеца
Кьовеши: - Разследванията срещу лица, заемащи висши длъжности, трябва да приключват бързо и после допълни, а присъдите още по- бързо - с два куршума в главата...
57
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Схемата" е само в празните ви черепни кутии.
56
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 50 Виж ся безмозъчно същество :)) Кьовеши идва при Радев, не посмя да дойде при Баце, тоест дава подкрепа, ама Боко си е сложил главен прокурор, дето никой не може да го уволни :))
55
0
 
4
 
! Отговори
до ИТН, преди 3 месеца
СМЕНЯМ ГЛАСУВАНЕТО ,ТОЗИ ПЪТ С БЮЛЕТИНА 4!!! ВИЕ СТЕ ДА ПРЕЦАКАТЕ И ТЕЗИ ИЗБОРИ!
54
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Визирала е Фигуранта... Гешев наистина се мотае с тоя каyн....
53
10
 
2
 
! Отговори
Реален случай преди 3 месеца
През 2020-та Гешев нареждал СРС-та в Перник за да гледа голи бабички как се къпят!Това прокурор ли е!
52
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ся разбрахте ли. Тя мацка също ще изчьгьрта. Велик шанс да се прояви. Взима само впечатления.
51
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ся туй "спасителка" ли се явява ? -тя ли ще ни "оправи" ? В Ес много добре знаят как се Крадът Милиарди в Бг - ама си траят щото и те са в Схемата !