Стоилов поиска главата на Гешев заради уронване на престижа

Внася предложение до ВСС за освобождаването на главния прокурор
Обновена: 16 юли 2021 16:49 | 16 юли 2021 15:38, Камелия Цветанова
428

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Правосъдният министър проф. Янаки Стоилов внася предложение до Висшия съдебен съвет (ВСС) да започне процедура за освобождаването на главния прокурор Иван Гешев. Основният аргумент е уронване на престижа на съдебната власт.

Неговото предложение е въз основа на получен доклад от вътрешния министър Бойко Рашков в обем над 100 страници.

„Смятам, че има действия и бездействия, които накърняват престижа на съдебната власт”, обясни правосъдният министър.

Това е станало на 14 юли.

След като се  запознал с него, Стоилов е преценил, че има основания да сезира Висшия съдебен съвет. Той не разкри подробности за данните в доклада, като каза само, че в него има както медийни публикации, така и информация за огласени данни, събрани със СРС-та, както и факти, от които може да се направи извод, че Гешев е нарушил Етичния кодекс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


428
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
259
3
 
15
 
! Отговори
Брей, преди 2 години
Ортодоксалният ко'мунист Рашков , щял да гони комунистите от ГЕРБ? Някои *** прекалиха!
258
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само бой по комунистическите Герберски кратуни довели страната ни до национална катастрофа.А каскета Гешев е позор за Българското правосъдие!
257
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Под всякаква критика! Служебно правителство да иска оставка на главен прокурор, борещ се срещу оригарсите и мутрите! Малеее! Дано да ви излязат керливите ризи най-накрая, щото след президенстските избори и свалянето на имунитета на Радев ще се види истината за тия зверуги.
256
9
 
29
 
! Отговори
талибани на власт преди 2 години
Не ви ли се струва, че започва да става страшно с тия талибани? Определям този момент като периода след 9 септември, тогава е било същото - арогантност, лъжа, безцеремонност,беззаконие, реваншизъм. България е в опасност, хора, осъзнайте се!
255
3
 
20
 
! Отговори
А бе преди 2 години
Допреди 2 месеца Янаки Стоилов изглеждаше като манекен.Днес в новините имаше вид на състарен - с петна по лицето, торбички под очите."Черната" работа съсипва....
254
0
 
14
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Иска пари от Божков.
253
6
 
21
 
! Отговори
Един от митинга преди 2 години
Хайде публикувай доклада на смешника Тарашков , да се посмеем всички!
252
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора, бдете! Конституцията е в опасност. Искат да сменят формата на държавно управление и отстраняват хората, които могат да ги спрат. Според вас случайна ли е идеята правителството на Радев да бъде избрано от парламента.
251
6
 
21
 
! Отговори
ПАМПЕРСИ.. преди 2 години
ЗА РАШКОВ И СТОИЛОВ......... ЗА КАЦАРОВ И РАДЕВ........
250
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунистът Рашков пусна една партенка на комуниста Стоилов. И какво? Мръсни комунистически вонящи провокации. От тях друго не се и очаква.
249
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички играчи срещу прокуратурата, са рано или късно пътници от кариера в съдебната система. И причината е ,че подменят верността към закона и системата, което е обединяващ принцип в съдебната система, с политическо кадруване. А политическите партии се сменят и губят властови позиции. Тогава няма как да се върнат в редовете от където се излъчват кадри, за позиции назначавани от съдебната система.Така и с Рашков.Това е причината, да не е станал главен прокурор. За това отмъщава на всички.
248
5
 
20
 
! Отговори
Korean soup преди 2 години
Най-интересното е, че правителството, което предложиха от ИТН е много по-легитимно от сегашното служебно правителство, предвид обстоятелството, че е предложение от партията, получила най-много гласове на последните избори. Разбирам това правителство на Слави да поиска процедура по свалянето на Гешев, но едни хора, дето до вчера бяха в нафталина на политическата история (Стоилов и Рашков), и то юристи, сега да се опитват да притискат съдебната власт, в качеството си на министри - това е скандално
247
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По комунистически казано, това е пълзящ преврат. Комунистическите партии БСП, ДБ и Мутрите искат да завземат цялата държава без да са харесвани от народа.
246
25
 
6
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
Иван Стоименов Гешев не само позири самата идея за правосъдие, той се явява престъпник срещу Конституцията и Републиката, а освен това е приятел с путинския главен прокурор Юрий Чайка. Когото кани в София на обмяна на опит - как да се тормозят хората и да се извращава правосъдието по путински. А подръжниците на Тиквата до един са мало умни путинисти, в голямата си част съвсем осъзнати такива.
245
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
другарещо взехте пак подмолно властта?искате народа да ви заобича за това?
244
7
 
24
 
! Отговори
Korean soup преди 2 години
Това по какъв начин е работа на едно служебно, неизбрано от никого, а назначено от Зеленото чорапче правителство.?Това какво общо има с провеждането и приключването на изборите за НС?
243
12
 
11
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
Говорителката на прокуратурата има юридическо образование. Не е като Рашков с рабфаг от милиционер и с протекцията на БКП-то. -------/////------- Ако имаше малко акъл фтъпата комунистическа глава, щеше да знаеш, че се казва рабфаК - работнически факултет. Освен това с милиционерски рабфак е Гешев, Рашков е завуршил Софийския университет.
242
0
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
От ИТН - Ивах Таа Дръжава няма да направят нищо :))))))))))))))))))))))))))))))))
241
25
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гешеф в панделата, заедно с Лойко час по-скоро! Мафията трябва да бъде посечена!!!
240
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искаме само главата на Рашков, оппаа грешка Имота на Рашков!