Европейската прокуратура ще проверява договорите за китайските респиратори

МЗ сезира държавното обвинение за тях
26 авг 2021 20:00, Красимир Ангелов
9
Европейската прокуратура ще проверява договорите за китайските респиратори
Снимка: БГНЕС

Европейската прокуратура се заема с договорите за доставка на апарати за белодробна вентилация, респиратори, ЛПС, дезинфектанти и лекарствени продукти, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Още по темата
Прокуратурата на България уведоми Министерството на здравеопазването, че изпратените от МЗ материали относно сключени договори са предадени по компетентност на Европейската прокуратура.
 
Припомняме, че МЗ сезира държавното обвинение за договори за доставка на апарати за белодробна вентилация по проект, финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., договори за доставка на респиратори, лични предпазни средства и лекарствени продукти, както и сключването на договори за доставка на лични предпазни средства и дезинфектанти за проведените на 4 април 2021 г. парламентарни избори и разпределение на доставките.
 
МЗ подаде сигнала заради неспазване на законоустановените процедури при сключването на договорите.


9
Още от Темида
Гешев: От закриването на Бюрото за защита печели мафията
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
3
 
! Отговори
Иво преди 3 седмици
До номер 4.Стига си лъгал, аспиратори имаше и преди това предостатъчно. Няма достатъчно лекари, които да работят с тях.Гербавите лъжете на лягане и на ставане.
7
0
 
3
 
! Отговори
Вьзмутен преди 3 седмици
Герб ще врьща ли парите или ние бальците пак ще плащаме заради тях
6
0
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 седмици
Поредният крете'низъм на Брюксел. След провала с коронавируса заради ценностите, след провала с газовите доставки и веи, сега ще останем и без медицинска апаратура.Защото определено не става въпрос за качество и сигурност, а за лобизъм.
5
0
 
0
 
! Отговори
До преди 3 седмици
Кометар 3,мога да кажа от коя фирма и на каква цена закупена.
4
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Миналата година нямаше аспиратори и бе застрашен живота на много хора. Благодарение на тази закупена апаратура болниците бяха оборудвани.
3
1
 
7
 
! Отговори
Общинар преди 3 седмици
В общинска болница Тервел,област Добрич,проверете каква апаратура е купена,на какви цени и дали функционира,купена,платена ,а работи със други медикаменти.пари дадени,раздани,в шкафчето, апаратура не работи,пари затворени за апаратурата,но комисионни прибрани,платени от нас данъкоплатците.кмет китаристът и Дида зам.кметицата.проверка и съд.ама те съдиите с тях.еххх бедни ми народе.за всяка с.в.и.н.я има Коледа.
2
1
 
9
 
! Отговори
Мъдуран преди 3 седмици
Ай и Ботокса при бай Ставри.
1
1
 
10
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 3 седмици
Крадците са Депутати в Момента .