Европейската прокуратура ще проверява договорите за китайските респиратори

МЗ сезира държавното обвинение за тях
26 авг 2021 20:00, Красимир Ангелов
9
Европейската прокуратура ще проверява договорите за китайските респиратори
Снимка: БГНЕС

Европейската прокуратура се заема с договорите за доставка на апарати за белодробна вентилация, респиратори, ЛПС, дезинфектанти и лекарствени продукти, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Още по темата
Прокуратурата на България уведоми Министерството на здравеопазването, че изпратените от МЗ материали относно сключени договори са предадени по компетентност на Европейската прокуратура.
 
Припомняме, че МЗ сезира държавното обвинение за договори за доставка на апарати за белодробна вентилация по проект, финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., договори за доставка на респиратори, лични предпазни средства и лекарствени продукти, както и сключването на договори за доставка на лични предпазни средства и дезинфектанти за проведените на 4 април 2021 г. парламентарни избори и разпределение на доставките.
 
МЗ подаде сигнала заради неспазване на законоустановените процедури при сключването на договорите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
3
 
! Отговори
Иво преди 2 години
До номер 4.Стига си лъгал, аспиратори имаше и преди това предостатъчно. Няма достатъчно лекари, които да работят с тях.Гербавите лъжете на лягане и на ставане.
6
0
 
3
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 години
Герб ще врьща ли парите или ние бальците пак ще плащаме заради тях
5
0
 
0
 
! Отговори
До преди 2 години
Кометар 3,мога да кажа от коя фирма и на каква цена закупена.
4
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Миналата година нямаше аспиратори и бе застрашен живота на много хора. Благодарение на тази закупена апаратура болниците бяха оборудвани.
3
1
 
7
 
! Отговори
Общинар преди 2 години
В общинска болница Тервел,област Добрич,проверете каква апаратура е купена,на какви цени и дали функционира,купена,платена ,а работи със други медикаменти.пари дадени,раздани,в шкафчето, апаратура не работи,пари затворени за апаратурата,но комисионни прибрани,платени от нас данъкоплатците.кмет китаристът и Дида зам.кметицата.проверка и съд.ама те съдиите с тях.еххх бедни ми народе.за всяка с.в.и.н.я има Коледа.
2
1
 
9
 
! Отговори
Мъдуран преди 2 години
Ай и Ботокса при бай Ставри.
1
1
 
10
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 2 години
Крадците са Депутати в Момента .