Рашков: Прокуратурата не позволява да се развие нито един процес, касаещ ГЕРБ

Главният прокурор бил абсолютно безконтролен
373
Рашков: Прокуратурата не позволява да се развие нито един процес, касаещ ГЕРБ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"В цивилизованите страни няма безконтролни длъжностни лица като в нашата страна", това заяви пред БНР Бойко Рашков, вицепремиер и министър на вътрешните работи.

Според него в България главният прокурор е абсолютно безконтролен.

"Когато той е избран от една политическа партия и продължава, дори и без това правителство, да го брани по всякакъв начин. Това е сериозен въпрос, който най-напред трябва да занимае нас - като държава, като народ. Виждаме как ръководената от Иван Гешев прокуратура не позволява да се развие нито един процес, който касае бившите управляващи", каза министърът. 

Още по темата

Рашков заяви, че не знае да има досъдебно производство по сигналите за нарушения, разкрити от служебното правителство.

"Всички тези дела се забавят максимално и няма никакъв резултат. Това не може и не бива да ни спира да работим. Аз много се надявам, че в един момент в нашата страна ще настъпят такива промени, които ще позволят разследванията да продължат, а това са престъпления, на които скоро давността няма да изтече", коментира той.

Министърът на вътрешните работи беше категоричен, чеще бъдат разследвани докрай всички строежи, които са започнати от Бойко Борисов, най-вече магистралите, където се констатират още от самото начало десетки нарушения.

„Дори не знам дали има действие по строителството на магистрала "Хемус", което да е в съответствие със закона", каза той.

Бойко Рашков подчерта, че всичко, което е установено като нарушения по строителството на "Хемус", ще бъде предоставено на прокуратурата.

"Ще публикуваме всичко, обществото трябва да знае. Ще очакваме прокуратурата да свърши нейната работа и да видим дали ще си свърши работата", посочи Рашков.

Според него прокуратурата е можела да предприеме разследване в момента, "когато е започната магистрала "Хемус" и е било публична тайна, че там се извършват нарушения на закона", каза той.

"Угоднически ли прокуратурата е мълчала, когато е започнало едно строителство без каквито и да било строителни книжа? Българската прокуратура не е ли знаела това, МВР, ръководено от Христо Терзийски и Младен Маринов, не е ли знаело това, ДАНС не е ли знаела това?", риторично попита министърът.

"Правозащитните органи не могат да останат безучастни към онова, което се случва у нас сега, по спекулативен начин да бъдат вдигани цените така, че те да станат непосилни за обикновения български гражданин", заяви министър Рашков във връзка с акцията на ДАНС и МВР в КЕВР. Той посочи, че към момента не може да съобщи информация от тези проверки.

По думите му тези проверки нямат връзка с предизборната ситуация в страната и подчерта, че "тези действия ще бъдат ежедневие оттук нататък".

"От момента, в който действа служебното правителство, сигналите и жалбите в МВР са се увеличили много пъти. Това означава, че до преди месеци хората не са имали доверие на този държавен орган и не са намирали за необходимо въобще да търсят закрила в МВР. Министерството сега обръща внимание на всеки сигнал на български гражданин", заяви министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


373
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
14
 
3
 
! Отговори
БРАВО РАШЕ! преди 2 години
Бой ко! Бой ко! Бой ко! Бой ко! Бой ко!
209
6
 
24
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Прокуратурата другарю рашкоФ в една Парламентарна република е независим орган, независим от директори на НСС дошли от времето на Илия Павлов и Георти и Васил Илиеви, когато мутрите си имаха държава, независим от домогванията на една Кремълска хунта при която служебни министри се превърнаха в Народни съдници, отнемайки правомощията на едни куп други институции, независим от хора, които плюс тези си незаконни действия се канят да провеждат и избори, които да насочват в желаната от тях посока......
208
5
 
13
 
! Отговори
az преди 2 години
До АнонименИ от този трябва да очакваме провеждане на честни избори?! Той единствено се интересува от "чегъртане" на ГЕРБ!
207
4
 
13
 
! Отговори
Цървул преди 2 години
По времето на Тиквата, Рашков стана 19 пъти по-богат от всеки средностатистически българин с един дом! Защо Това не стана по време на Луканов и Виденов е лукавия Въпрос???А Гешев "още го нямаше даже"....
206
2
 
12
 
! Отговори
до всички ПРОТЕСТЪРИ преди 2 години
изтече ви смяната, ЛИ ЩО ЛИ, ИЛИ НЯМА КАКВО ДА КАЖЕТЕ
205
18
 
3
 
! Отговори
Не харесвах Рашков преди 2 години
Не харесвах и Радев, но като гледам какво квичене предизвиква у червените сатрапи ГЕРБ и ДПС, започна да ми харесва. Мачкай таралежа с метални ***, Бойче! ТИ СИ ЧОВЕКА!
204
11
 
5
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Анонимен-223 тиквата,тиквата,за 12 години разсипа България.
203
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Всъщност НЕ САМО ЕНЕРГЕТИКАТА- РАДЕВАТА ХУНТА СЪСИПА ВСИЧКО!
202
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само така! Затвор за герберските крадци! Изтича им времето и са почнали яко да злобеят по форумите, но само това могат.
201
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе гербавите *** са толкова неграмотни, че чак е плашещо. Първо цените са плод на световни икономически процеси, не защото лоената топка не е спечелил изборите ясно ли ви е? Второ това е парламентарна република бе, там където шефа ви 12г не е стъпвал, а не президенстска, Радев йм бил виновен. А тва че в цял свят скачат цените пак ли той виновен. То да бива бива да си *** и ***, ама дайте по сериозно, и децата не ви вярват на скалъпените глупости.
200
7
 
2
 
! Отговори
1 преди 2 години
До ПЕХОТИНЕЦ,а тиквата,щеше да продължи,да му разтрива ушите,добре е, че почина,и такива като тебе,го избраха за премиер.
199
6
 
5
 
! Отговори
1 преди 2 години
До До 1,*** стига с това клише ченгеджийска,гледай реално,на нещата,нали до чекмеджето ,на леглото,се търкаляше тиквата,и това ли ченгетата са го заснели.
198
5
 
9
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Добре де Сега това ли измисли? То незаконното подслушване. Излезе законно и сега даже вии го практикувате същото. Давай доказателства не политиканствай.
197
7
 
14
 
! Отговори
ПЕХОТИНЕЦ преди 2 години
на крив ... ср.рашков ПРОКУРАТУРАТА МУ ПРЕЧИ, но да попитам само, учителите НА КОГО плащат за купен вот, на децата ли?
196
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега от ГЕРБ ще видят кон боб яде ли!
195
13
 
6
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Анонимен-206 ,да тука са,но ще проверяват бащината къща на тиквата,чекмеджето с еврата,и кюлчетата с неговия *** образ,лично по заповед на Лаура Кьовеши идват,ако пък не знаеш,тя разследва далавера за 300 милиона евра.
194
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откъде познавате Бай Ставри, да не сте били интимни с него в килията му, даже знаете че страстен, ха ха.
193
22
 
12
 
! Отговори
ГЕРБ НЕКАДЪРНИЦИ преди 2 години
Червените комунисти от ГЕРБ или по точно ОПГ ГЕРБ са впрегнали последни сили да се закрепят защото знаят, че ги чакат тежки дни а някои дори затвор. След 12 годишното некадърно управление резултатите са плачевни, абсолютно последни по всичко за доходите не ми се говори. Няма проведена нито една реформа видяхме в какво трагично състояние се оказа здравеопазването и тези комунисти имат наглоста да управляват още ами няма да стане. Рашков смачкай тези коменистически ***.
192
18
 
7
 
! Отговори
дО 205 преди 2 години
Очевидно ти си най-простия от просттите, заедно с тиквата и каскета!Рашков какво ги жалиш, почвай ги по домова книга всички герберуруги нагли!
191
8
 
4
 
! Отговори
1 преди 2 години
До п.л.*** ако си собственик на имот /къща/или апартамент,вземи прочети нотариалния си акт,сигурен съм ,че и твоите имоти,ще са по-вече от имотите на Рашков,в нот.акт,се описва всичко точка по точка,не драги ми гербере,пък ако имаш възможност,да прочетеш нотариалния акт за бащината къща на тиквата,бъди сигурен че бройката ще надмине бройката на имотите на Рашков.