Рашков: Прокуратурата не позволява да се развие нито един процес, касаещ ГЕРБ

Главният прокурор бил абсолютно безконтролен
373
Рашков: Прокуратурата не позволява да се развие нито един процес, касаещ ГЕРБ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"В цивилизованите страни няма безконтролни длъжностни лица като в нашата страна", това заяви пред БНР Бойко Рашков, вицепремиер и министър на вътрешните работи.

Според него в България главният прокурор е абсолютно безконтролен.

"Когато той е избран от една политическа партия и продължава, дори и без това правителство, да го брани по всякакъв начин. Това е сериозен въпрос, който най-напред трябва да занимае нас - като държава, като народ. Виждаме как ръководената от Иван Гешев прокуратура не позволява да се развие нито един процес, който касае бившите управляващи", каза министърът. 

Още по темата

Рашков заяви, че не знае да има досъдебно производство по сигналите за нарушения, разкрити от служебното правителство.

"Всички тези дела се забавят максимално и няма никакъв резултат. Това не може и не бива да ни спира да работим. Аз много се надявам, че в един момент в нашата страна ще настъпят такива промени, които ще позволят разследванията да продължат, а това са престъпления, на които скоро давността няма да изтече", коментира той.

Министърът на вътрешните работи беше категоричен, чеще бъдат разследвани докрай всички строежи, които са започнати от Бойко Борисов, най-вече магистралите, където се констатират още от самото начало десетки нарушения.

„Дори не знам дали има действие по строителството на магистрала "Хемус", което да е в съответствие със закона", каза той.

Бойко Рашков подчерта, че всичко, което е установено като нарушения по строителството на "Хемус", ще бъде предоставено на прокуратурата.

"Ще публикуваме всичко, обществото трябва да знае. Ще очакваме прокуратурата да свърши нейната работа и да видим дали ще си свърши работата", посочи Рашков.

Според него прокуратурата е можела да предприеме разследване в момента, "когато е започната магистрала "Хемус" и е било публична тайна, че там се извършват нарушения на закона", каза той.

"Угоднически ли прокуратурата е мълчала, когато е започнало едно строителство без каквито и да било строителни книжа? Българската прокуратура не е ли знаела това, МВР, ръководено от Христо Терзийски и Младен Маринов, не е ли знаело това, ДАНС не е ли знаела това?", риторично попита министърът.

"Правозащитните органи не могат да останат безучастни към онова, което се случва у нас сега, по спекулативен начин да бъдат вдигани цените така, че те да станат непосилни за обикновения български гражданин", заяви министър Рашков във връзка с акцията на ДАНС и МВР в КЕВР. Той посочи, че към момента не може да съобщи информация от тези проверки.

По думите му тези проверки нямат връзка с предизборната ситуация в страната и подчерта, че "тези действия ще бъдат ежедневие оттук нататък".

"От момента, в който действа служебното правителство, сигналите и жалбите в МВР са се увеличили много пъти. Това означава, че до преди месеци хората не са имали доверие на този държавен орган и не са намирали за необходимо въобще да търсят закрила в МВР. Министерството сега обръща внимание на всеки сигнал на български гражданин", заяви министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


373
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
230
3
 
7
 
! Отговори
до всички ПРОТЕСТЪРИ преди 2 години
сега събирате пидписи, после разнасяте флаери и лепите плакати на вашите партайгеносете и ИСКАТЕ ВАЙМАРСКА РЕПУБЛИКА, а най вероятно ще бъдете парвите есесовци, но си оставате аутсайдери и ще трябва да продължавате да си купувате бира с парите от пенсията на баба си
229
3
 
6
 
! Отговори
До Да се знае преди 2 години
Ами то,Магарето,два пъти влиза в парламента барабар със сценарните магаренца..
228
14
 
9
 
! Отговори
Тулупа с Евраците преди 2 години
Комунистите ми сложиха евраци в нощното шкафче. А Радев ми сpa в боксерките.
227
18
 
12
 
! Отговори
Да се знае! преди 2 години
ГЕРБ няма да управлява никога повече. Народа ще гласува и за магаре, само и само да не се върне Тиквун.
226
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трудно му е на човек,дори и в две правителства да е бил министър,след като е некадърник! Нищо казано не можа фактологично да докаже,даже и на изборите се оказа нулев ефекта "Рашков" от проглушилото ни купуване на гласове. Накрая се оказа, че намаляха гласовете на родната му БСП :-))
225
10
 
5
 
! Отговори
наивник преди 2 години
До Калеко Алеко.... Да, по Конституция е така, прокуратурата е независима. Но когато парламента е ЗАВИСИМ от вожда на управляващата партия, за каква независимост ми хортуваш?! И пак да, мутрите си имаха държава и даже я управляваха последните 10-12 г. от един сикаджия.
224
9
 
3
 
! Отговори
Дръж здраво Бойко! преди 2 години
Бойко, дръж здраво! Другия месец като изберем Киро, ще ти намери един млад и почтен заместник, а ти може да се отдадеш на заслужена почивка.
223
16
 
4
 
! Отговори
Дава ми се преди 2 години
Че служебното правителство ще изкара още поне 2 предсрочни избори освен тези. Да е жив и здрав Рашков да довърши започнатото - сваляне на Гешев и внасяне на обвинителни актове срещу 50-100-200 Гербаджийски престъпници, за колкото успее да събере.
222
16
 
12
 
! Отговори
Чекмиджан преди 2 години
И ние това питаме. Кога Гешката ще се прави, че не е видял шкафчето с кюлчетата?
221
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Калеко, що не ходиш да се разходиш на чист въздух! Ти полудя бе човек, редовен си...Не можеш ли да си намериш друга работа? Ориентирай се, че след изборите, си безработен!!!Аз ако съм на работодателя ти да съм те уволнил. Никаква агитация, напротив, само амбицираш противниците на Бойко. Не позна и резултата на предишните избори и вече съвсем не си убедителен. Едно и също си повтаряш, а те събитията се менят с часове и гласовете летят в друга посока.....
220
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
рашкоф, какво се случва с доказателствата за подслушванията? Къде са? Нали обеща да ги предоставиш? Кога ще се случи това? Докога ще лъжеш?
219
2
 
2
 
! Отговори
Бойко Рашков преди 2 години
БОЙ КО! БОЙ КО! БОЙ КО! БОЙ КО! БОЙ КО! *викам фанатично*
218
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пич си !!!
217
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мин.PDРашков,намери ли онези 38 бг магистрати с банковите влогове в чужбина! Или си объркал нашите с недостижимите магистрати от Рашка Путина?
216
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков всички видяхме, когато някой си върши работата, какъв е реалният процент гласувал за Боко. Продължавай в същия дух ! Те малко от неговите избиратели се прехвърлиха и в новата партия, така, че голЕма драма ще е....
215
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как този разплут мазник е построил 19 апартамента? Нали е бил само държавен чиновник? Съвсем нормално е Гешев да му щракне белезниците и да отговаря пред закона!
214
5
 
7
 
! Отговори
ДАВАЙ БОЙКО! преди 2 години
ТИ СИ ЧОВЕКА, ДАВАЙ БОЙКО!
213
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само като прочета, че Радев е виновен за тока и спирам да чета....Бойче и аз да бях на твое място и аз щях да си крада, то бива овце, но направо си го заслужават! Радев е виновен и на тези дето от години имат проблеми, кой с ток, кой със заплати....Но сега всички излизат, защото за първи път видяха нормално правителство, а преди страх тресе мишоците!!!! Не е луд, който яде баницата! Бойко бил луд...Изобщо не е луд има цяла държава, която работи за него....
212
6
 
13
 
! Отговори
СМАЧКАЙ ГИ БОЙКО!!! преди 2 години
Браво Бойко!
211
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бих се съгласил с рашкоф, ако докаже пред Обществото от къде са средствата за 19 луксозни имота и 12 WC-та, а дотогава рашкоф е един долнопробен гнусен лъжец!