Спецпрокуратурата се зае с гражданството на Петков

На 24 август е образувана прокурорска преписка
13 окт 2021 12:44,
220
Спецпрокуратурата се зае с гражданството на Петков
Снимка: БГНЕС

Започнала е проверка по казуса с гражданството на Кирил Петков. Тя се извършва от Специализираната прокуратура, съобщиха от държавното обвинение.

На 24 август е образувана прокурорска преписка въз основа на подаден сигнал по електронна поща, съдържащ твърдения за извършено престъпление от Петков, в качеството му на служебен министър на икономиката.

Към нея е присъединена и жалба от гражданин, която съдържа идентични твърдения.

Още по темата
На 15 септември наблюдаващият прокурор е постановил извършване на лична проверка по реда на Закона за съдебната власт.

Предстои приобщаването на относими към казуса документи, включително и от Конституционния съд.

След приключване на проверката наблюдаващият прокурор ще извърши преценка дали има достатъчно данни за извършено престъпление.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми Тиквата ще ни хвърли в гражданска война ! Натам вървят нещата с този преврат, който прави в момента.
125
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПроСоТо "ВСЕКИ ГОВОРИ за мафията и олигархията!!!..ВСЕКИ!...Е,това,че се споменават КОРЕНИТЕ на Злото НЕ ОЗНАЧАВА,че нарочваш някого за престъпник!!" Всеки, който говори за Мафията има предвид престъпници, а пък Чорапа даже беше достатъчно нагъл да обвинява без доказателства. Защитаваш и още как. Защитаваш преврата на ДС и то не от днес.
124
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На предишните избори в една голяма верига на опашка на касата, неволно станах свидетел на разговор между две млади момчета. Говореха си как са им предлагали срещу 50 лева да продадат гласа си за ДПС, но те отказали. И ако това е истина, това са следващите Петков и Василев. Ами има надежда за тази изстрадала страна. Сега си задавам въпроса: Какъв човек се вълнува от гражданството на честните хора? Има честни хора и в Герб, но партията беше опорочена.
123
3
 
5
 
! Отговори
Дайте го тоя преди 2 години
Юрист, дето му обяснил, че молбата за отказ е достатъчна. Да го назначим на мястото на Гешев.
122
3
 
5
 
! Отговори
реалист преди 2 години
Съд за мошеника и шефа на Еконт предоставил им данни!!
121
5
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Анонимен...ама то ВСЕКИ ГОВОРИ за мафията и олигархията!!!..ВСЕКИ!...Е,това,че се споменават КОРЕНИТЕ на Злото НЕ ОЗНАЧАВА,че нарочваш някого за престъпник!!!...ВСИЧКИ говорят за ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА в тая Територия,САМО гешефтеф си позволява да обявява ПЕРСОНАЛНО неудобните за.."ПРЕСТЪПНИЦИ"...А това право има САМО СЪДЪТ!!!!.."Всеки е невинен до доказване на противното"!-...НЕ защитавам никого!..Просто НАГЛОСТТА и гьонсуратлъка на Тиквата и неговите "Четиридесет разбойника" е вече нетърпима..
120
4
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
обаче верно,защо си чешем езиците?...Тая "ШПИЦКОМАНДА",ситуирана по почина на ГЕСТАПО и наречена за благозвучие "Шпециализиран съд и прокуратура", НЕ се занимава с НАШИТЕ "герои" от "Магнитски",.."Пандората",..онова прословуто писмо на Щатската външна служба,а..КАТО АСЛАНИ са фърлят на нещо,което е пределно ясно:..-Петков НЕ Е канадски гражданин и това е ДЕКЛАРИРАНО от Канадското ПРАВИТЕЛСТВО!!!...Тия..ПАПАПАГААЛИ обаче си знаят едно:-"Петков,та Петков"..Боко и неговите Братя усещат,че затъват
119
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПроСоТо "Радев никога не е нарочвал когото и да било за "престъпник".." Моля? Че той не е спирал да говори за "мафията" и "олигархията" и да я свързва с една конкретна партия и партиен лидер. Майко мила, то бива гьо-нсуратлък, но това ....
118
6
 
11
 
! Отговори
кап Америка преди 2 години
Дойдоха да ни спасяват фалшиви герои. Петко Кирчо Румен ехе. Фалшиви герои.
117
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едно не харесвам на Радев - липсата на твърдост. започна много меко да се държи и Борисов трупа дивиденти. НАП какво спи, ДАНС ? Характер трябва за да се измъкне колата от калта и капаните на Доган и Борисов. И разбира се ум...Така, че това е цялата истина относно човека от снимката, който най-вероятно трябва да се накаже със затвор, защото посегна много надълбоко. Но с твърдост ще се справим...
116
5
 
4
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
По това обвинение няма как да осъдят неосъждан човек ефективно,а след като не изтърпява наказание лишаване от свобода може да бъде както народен представител,така и премиер.
115
4
 
9
 
! Отговори
ДО 135 преди 2 години
Тук не става въпрос за наши и ваши кандидати. Не може с лека ръка да се декларира невярна информация и да заемеш такъв важен пост, защото тази безотговорност може да доведе до сериозни последствия. Какво става, ако всички негови актове влязат в съда, защото са неизгодни за някого?
114
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той и Гешев не е правоспособен юрист, но спецпрокуратурата не се е самосезирала.
113
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов прави преврат.Сега са пътностроители, енергетици, ресторантьори, после администрация. Защото най-големите касови наличности са в пътностроителните фирми. Получили са огромни пари, но сега няма с какво да се разплатят. Защо ли ? Защото на каса са изтеглили пари за да ги раздадат за рушвети и не е останало да се разплатят.Един от триковете е сега да си раздадат бързо дивиденти, за да оправдаят липсата.Или да купят имоти. А те са на трасетата на магистралите, за които дори няма проект.
112
1
 
8
 
! Отговори
Данко Харсъзина преди 2 години
До Адвокат......... Казах ти, че колкото Радев и Кирчо са почтени, толкова и ти си адвокат. Прочети НК член 313.
111
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЧегъртачМафията е БКП- БСП за такива *** незнаещи и немислещи.Вие сте бедни и финансово и духовно само че за първото са виновни тея дето са ви крали теб и родителите ти навремето а за духовната ти бедност че не четеш и не се развиваш като 90 % от населенето на земята консумтори.
110
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единствената цел на тея и тоя е да докопат властта и да крадат.Най бедното население на земята а в богата държава сме..
109
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко е про3д да се върне в кочинката!!!!!!
108
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много са яростни като им спрат кранчето, а колко хора е трябвало да подкупят или да ги сложат на точната позиция. Петков си създаде наистина силни врагове. Ще видим и КС, колко е продаден.
107
3
 
4
 
! Отговори
Адвокат преди 2 години
Нека юристи пеналисти обяснят дали когато се наруши изискването на конституцията за двойно гражданство има закон, който да уточнява това да се наказва и как? Нелепи са сравнения с развод, измами и др. Ето един повод за размисъл-в конституцията пише например, че всеки има право на безплатно ползване на медицински услуги. И тъй като това се нарушава непрекъснато, някой да е осъден? Повдигнат въпрос за съд на нарушителите? Конституционното право се оказа достъпно за широките народни маси.