Расате: Защитавам определени идеи със или без имунитет

Кандидатът за президент смята, че имунитетът му е поискан след външен натиск
Обновена: 1 ное 2021 22:32 | 1 ное 2021 21:24, Веселина Йорданова
150

Главният прокурор Иван Гешев поиска свалянето на имунитета на кандидата за президент Боян Расате след нападението в ЛГБТИ офиса Rainbow Hub в събота.

"Очаквано беше, но това за мен не е голяма драма. В своята дългогодишна обществена дейност никога не съм се ръководил от това дали имам имунитет или нямам. Защитавам определени идеи и ценности и това, че по време на това деяние имах имунитет, е по-скоро дребна случайност", заяви Боян Расате в предаването "Денят ON AIR" с водещ Ганиела Ангелова.

Според него неоспорими доказателства за това дали той е сред агресорите няма, защото това би предполагало България да е правова държава, а тук правосъдието било улично.

Расате е категоричен, че имунитетът му е поискан от Гешев не без външен натиск, като такъв, по думите му, е бил оказан от 11 чуждестранни посланици, начело с американския – Херо Мустафа.

"Мога да кажа в прав текст: Имунитетът на Боян Расате бе свален от Херо Мустафа", заяви той пред Bulgaria ON AIR.

След искането на главния прокурор стана ясно, че ЦИК разрешава Расате да бъде привлечен като обвиняем. Това съобщи пред  БНР заместник-председателката на комисията Росица Матева.

В съобщението на прокуратурата по-рано днес се казва, че на Расате ще бъде търсена наказателна отговорност за "непристойни действия и грубо нарушение на обществения ред и проява на неуважение към обществото с изключителна дързост“.

Очаквайте видео с разговора с Боян Расате!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още по темата: ЦИКБоян Расате
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
3
 
17
 
! Отговори
Протестиращ преди 2 години
Расате Расате не можеш да се бориш срещу ге-йската лавина дето ще ни залее ! Парите от Плана за развитие е точно това ! Пример са Унгария и Полша !
48
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До РАСАТЕ ПРЕЗИДЕНТ Байно, ако "цяла България" сте една талига хора, и всичките като това пуми, може и "цяла България" да е с него. Но иначе сте си само вие: комплексираните злобари, които са се провалили в живота и си търсят кого да изкарат "виновен".
47
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Споделям тезите на Боян, ще си гласувам отново за БНС
46
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До SS "Бояне ние сме с теб !" Ами, той отива в панделата. Купувайте си раирани пижами, щом сте "с него".
45
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 94 "Той не е отишъл специално да дразни обратните или да чупи, целта му е била да спаси момичето, така че , да плати счупеното и толкова, с това да се приключи!" Само човек с психични проблеми може да каже за някого, който е отишъл и е потрошил един цял офис, че този човек "не е отишъл специално да чупи".Точно затова е отишъл, иначе нямаше да го направи. Винаги ме е изненадвало балканеца как се оправдава и суче, когато омаже работата.Даже и най-очевидните лъжи не му се виждат проблем
44
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За сега само е влязъл и излязъл като в кол център с оборудване и видеонаблюдение на входа и помещенията на шефа и персонала от което може да се съди какво е ставало вътре.
43
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 91 "Пeндaйчoвцитe са свещена крава. Тях не можеш ги пипна и с пръст. Пeндaйчo да си днес." Значи си ОК да влезе някой и да ти потроши офиса и между другото да ти изтрие половината от физиономията? Предполагам, че това имаш предвид като казваш, че могат теб да те пипат с пръст, нали така?
42
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не са обещали на кюрдите България?
41
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Инсценировка. Човекът няма да тръгне да се дъни преди избори. Мустафа наистина е мечка стръвница с кюрдски произход.
40
6
 
16
 
! Отговори
SS преди 2 години
Значи не обратните проявяват неуважение към обществото като правят гей паради ,а Боян Расате ? ,,Демократични ценностти" какво да правиш ? Лицемерие във висша степен. ПОМНЕТЕ ! ВЛИЗАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ В ЕС СТАНА БЕЗ РЕФЕРЕНДУМ ! ЩЕ ДОЙДЕ ВРЕМЕ ЩЕ БЪДЕ ПОТЪРСЕНА СМЕТКА . И НА ПОЛИТИЦИ И НА МЕКИТЕ КИТКИ !
39
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бърже в затвора да му покажат там що е то ЛГБТ
38
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обратни или не, Расате е два пъти по-объркан от тях и мястото му за подобно нападение е в панделата
37
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 77 "Те oбpaтнитe са такива навсякъде по света, все нещо и някой им пречи, все някой им краде правата и им ака вгащите." Да бе, то си е нормално нещо да ти направят офиса на салата някакви приммати и да отнесеш и още нещо. Направо се чудя тия от какво се оплакват!!
36
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 70 "При наличието на толкова красиви жени в света, да избереш да си хомосексуалист си е патологичен избор" Ти женен ли си, или нещо с "красивите жени". е само "красива" (но лицемерна) фраза? И не разбра ли, че сексуалността не се влияе от "красотата" на пол, който не те привлича?
35
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 69 "Ако утре вашето дете ви каже ,че е хомосексуално, какво ще направите, А?! ... Ще се отрека от *** с Държавен вестник, ще го лиши от наследство и ще забравя, че съществува. Ще ме боли известно време, но ще го преживея." Чудесно демонстрираш как "нормалните" се "грижат" за децата, ако нещо не им "изнася". Нямам никакво съмнение, че с подобни аргументи им посягате.: също признак на вашата "правилна" същност.
34
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Расате, приготви ли си халката с вазелинче. Ще тук трябва в панделата. Хахахахахахахаха
33
7
 
3
 
! Отговори
,,, преди 2 години
Потискане и тормоз за меките. ***
32
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, разбирам коментиращите. А и какво друго да пишат, като те самите са хомосексуалисти. Запомнете:Бог ще плати на всеки му според делата и нека никой не се заблуждава, че хомосексуалистите ще се спасят от Божия гняв.
31
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като цел на депуполацията е заложено повече гейове и лезбииски а тоз Расате като дон Кихот се бие с вятърни мелници , що се занимаваш с глупости
30
5
 
9
 
! Отговори
опетков преди 2 години
До Анонимен57 Проблемът не е толкова с хомосексуалните, колкото в това че искат да имат право да се рекламират и в училища и крайната цел, както и на Истанбулската конвенция е детето да може само да определя пола си, независимо как се е родило. Това се нарича промиване на мозъка и не бива да се допуска.