Расате: Защитавам определени идеи със или без имунитет

Кандидатът за президент смята, че имунитетът му е поискан след външен натиск
Обновена: 1 ное 2021 22:32 | 1 ное 2021 21:24, Веселина Йорданова
150

Главният прокурор Иван Гешев поиска свалянето на имунитета на кандидата за президент Боян Расате след нападението в ЛГБТИ офиса Rainbow Hub в събота.

"Очаквано беше, но това за мен не е голяма драма. В своята дългогодишна обществена дейност никога не съм се ръководил от това дали имам имунитет или нямам. Защитавам определени идеи и ценности и това, че по време на това деяние имах имунитет, е по-скоро дребна случайност", заяви Боян Расате в предаването "Денят ON AIR" с водещ Ганиела Ангелова.

Според него неоспорими доказателства за това дали той е сред агресорите няма, защото това би предполагало България да е правова държава, а тук правосъдието било улично.

Расате е категоричен, че имунитетът му е поискан от Гешев не без външен натиск, като такъв, по думите му, е бил оказан от 11 чуждестранни посланици, начело с американския – Херо Мустафа.

"Мога да кажа в прав текст: Имунитетът на Боян Расате бе свален от Херо Мустафа", заяви той пред Bulgaria ON AIR.

След искането на главния прокурор стана ясно, че ЦИК разрешава Расате да бъде привлечен като обвиняем. Това съобщи пред  БНР заместник-председателката на комисията Росица Матева.

В съобщението на прокуратурата по-рано днес се казва, че на Расате ще бъде търсена наказателна отговорност за "непристойни действия и грубо нарушение на обществения ред и проява на неуважение към обществото с изключителна дързост“.

Очаквайте видео с разговора с Боян Расате!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още по темата: ЦИКБоян Расате
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
8
 
7
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Този е един ***. Първо това не му е фамилията, защото той си я е измислил. После си помислете на колко деца, родителите им през 1981 година са отишли в ГДР да работят. Точно така, само на комунистическата върхушка. И той е бил заедно с родителите си в Германия. Мисля, че няма смисъл повече да се обсъжда един деградирал дядка, който на 50 години се държи като 14 годишно лапе. Той е като копейкин. И той, и бялата златка от атака, и копейкин, са създадени от дпс и герб, и им плаща дпс и герб.
8
6
 
18
 
! Отговори
DDD преди 2 години
Иван Гестапото що не разследва кюлчетата и пачките с евро на Джипко Бибитков, като е толкова загрижен за спазването на законите, а се занимава с кокошкари?!?...
7
3
 
4
 
! Отговори
Европеец преди 2 години
Защитава си ги на някоя Европейка, където преди теб е стояла копейка! Там се прави на лъв.
6
8
 
6
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Не забравяйте да споменете, че акта е осъден и от ГЕРБ
5
8
 
4
 
! Отговори
Бай Ставри преди 2 години
Ааауууу, колко си красива!
4
6
 
13
 
! Отговори
122 преди 2 години
Гешев - американска ***, оня - руска, другия - германска. Как не се намери един Българин в тая държава.
3
9
 
23
 
! Отговори
ЛГБТИ преди 2 години
Зад нас стоят мощни сили! Ще искаме все повече и повече уж под предлога че искаме права! Ще искаме лекции на малките деца в училище за пидлите и лизбосите! Ще искаме момчетата в детската градина да носят поли уж за да видят какво е (има го на запад). Ще продължим докато извратим обществото тотално! Един ден ще искаме всеки да има сертификат, че е ЛГБТИ! Ако не си ЛГБТИ няма да можеш да си купиш хляб! Който не е ЛГБТИ не е нормален! Това е крайната цел!
2
1
 
11
 
! Отговори
scott преди 2 години
ама защо се позова на петата поправка? ТАКА ТВЪРДИШ, ЧЕ ПРАВОТО НА САЩ Е В СИЛА В ТЕРИТОРИЯТА! Че и премиер канадец си имаме!И кака така не дръпваме напрет?
1
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Брей този Гешев, колко бързо се задейства.