Расате: Защитавам определени идеи със или без имунитет

Кандидатът за президент смята, че имунитетът му е поискан след външен натиск
Обновена: 1 ное 2021 22:32 | 1 ное 2021 21:24, Веселина Йорданова
150

Главният прокурор Иван Гешев поиска свалянето на имунитета на кандидата за президент Боян Расате след нападението в ЛГБТИ офиса Rainbow Hub в събота.

"Очаквано беше, но това за мен не е голяма драма. В своята дългогодишна обществена дейност никога не съм се ръководил от това дали имам имунитет или нямам. Защитавам определени идеи и ценности и това, че по време на това деяние имах имунитет, е по-скоро дребна случайност", заяви Боян Расате в предаването "Денят ON AIR" с водещ Ганиела Ангелова.

Според него неоспорими доказателства за това дали той е сред агресорите няма, защото това би предполагало България да е правова държава, а тук правосъдието било улично.

Расате е категоричен, че имунитетът му е поискан от Гешев не без външен натиск, като такъв, по думите му, е бил оказан от 11 чуждестранни посланици, начело с американския – Херо Мустафа.

"Мога да кажа в прав текст: Имунитетът на Боян Расате бе свален от Херо Мустафа", заяви той пред Bulgaria ON AIR.

След искането на главния прокурор стана ясно, че ЦИК разрешава Расате да бъде привлечен като обвиняем. Това съобщи пред  БНР заместник-председателката на комисията Росица Матева.

В съобщението на прокуратурата по-рано днес се казва, че на Расате ще бъде търсена наказателна отговорност за "непристойни действия и грубо нарушение на обществения ред и проява на неуважение към обществото с изключителна дързост“.

Очаквайте видео с разговора с Боян Расате!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още по темата: ЦИКБоян Расате
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
10
 
10
 
! Отговори
Фо 57 преди 2 години
Хомосексуалността не е избор! Вината за това е изцяло на скапания генетичен материал на родителите. Ако утре вашето дете ви каже ,че е хомосексуално, какво ще направите, А?! Не то е виновно ,че Х и У хромозомите не са му наред ,а вие които сте го създали.
28
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
расате расате, хубава услуга и реклама им направи. такива юроди се оставят да гният в забвение, не се нападат, не се бият. припарят ли до подрастващи с цел пропаганда, започват да изчезват безследно. народът може и да е зад теб мислено, но 99.99% са страхливци и ако утре бъдеш обесен никой няма да дойде да те защити.
27
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък не виждам къв е проблема да има и обратни , някои голяма драма го правят
26
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да си хетеросексуален, също е избор. Не виждам с какво хомосексуалистите са повече от нормалните хора. И не ми е ясно защо трябва да браним хомосексуалистите и да заклеймяваме нормалните хора. Ако са избрали да са хомосексуалисти, нека си живеят в техния свят, защо нормалните хора трябва да се съобразяват с тях? Те нещо повече ли са или са по-специални от нормалните хора? Не разбирам, обяснете ми.
25
3
 
17
 
! Отговори
митко преди 2 години
Народа масово подкрепя Расате.А калъфа Гешев да отговори защо все още не повдига обвинения на престъпници като Боко Тиквата,Пеевски и т.н.Пресен е и примера с кмета на Пазарджик.Каскета са кога ще мълчи като
24
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Молла Омар Я кажи нещо за буквално всеки втори посягал на някоя жена. Такива "морални" като теб. Не разбрах, децата кой ги "захранва", ЛГБТто или такива като вас, "правилните"?
23
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щот видяха че Възраждане и Атака са Сила и сега ще ни пробутат Расете , не че нещо ама много мирише на сценарий
22
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя трябва да го репатрират в ИДИЛ или в Афганистан, до толкова му стигат идеите.
21
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Молла Омар "Проблемът е, че вие, обратните, целенасдочено развращавате децата" Мда бе, точно "обратните" продават на децата дрога, пак те държат всякакви торенти, пак те ги бият вечер в къщи, пак те им посягат и така нататък. ИЧ не сте точно вие - "нормалните и свестните".
20
1
 
6
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
До Патриот ли!Расате е националист, не патриот. Патриот е и Амеедаа Духан. Той обича България, иска я цялата, за себе си!;)))
19
2
 
4
 
! Отговори
До 37 преди 2 години
Тц, посланиците си останаха , а Ердоган млъкна , защото е нищожен регенерат и си знае мястото.
18
3
 
7
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
Мустафията, тъй както е облещена, оцъклена и едновременно с това усмихната, тъй с усмивката и изцъклените дзъркеле ти произнася смъртната присъда. Както ви казах, това си е ченгежийска постановка, разбира се по заповед от САЩ и Израел. Израел го няма в посланическата гюрултия, но е ясно, за нас, че той е там, скрит зад всички тези държави;))) Те са Израел!;)))
17
15
 
6
 
! Отговори
Патриот ли! преди 2 години
Този Расате със сигурност не е патриот, по-скоро е позьор и дс-издънка и не бива да му се вярва. Който е патриот, той е за НАТО и ЕС.
16
1
 
9
 
! Отговори
Благодаря преди 2 години
Разбрах за кого да гласувам. Остава ми сега да поизясня и коя партия заслужава...
15
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гешев, кво го бавиш тоя?
14
1
 
8
 
! Отговори
captain Close преди 2 години
По примера на Ердоганя 11 посланици во главе с Мустафата Персона нон грата! :))))
13
17
 
11
 
! Отговори
Мили Боже преди 2 години
Този индивид е с видими ментални проблеми . Жално нищожество но най жалкото е ,че не схваща, колко е не съществен и не значим за милиони българи.
12
5
 
6
 
! Отговори
Жгмъц преди 2 години
Постановка. Расате отдавна си е ухо на службите. Сега го пуснаха да направи уж изцепка с цел прокарване на нови *** и лгбги закони.
11
8
 
3
 
! Отговори
Радой Ралин преди 2 години
Човекът си направи добър предизборен ПиАр.
10
3
 
3
 
! Отговори
мдааааа преди 2 години
Явно за президенти и кандидат президенти ,защитахаването на идеи става само с юмруци!!!