Сарафов: Няма още един спасен, 45 са жертвите на катастрофата

Командированите в Скопие следовател и прокурор ще останат там най-късно до неделя
Обновена: 26 ное 2021 14:08 | 26 ное 2021 13:30, Веселина Йорданова
56
Сарафов: Няма още един спасен, 45 са жертвите на катастрофата
Снимка: БГНЕС

Още едно тяло е било намерено при допълнителен оглед на катастрофиралия на автомагистрала "Струма" автобус с граждани на Република Северна Македония.

Още по темата
Така броят на жертвите при тежкия пътен инцидент става 45, както беше обявено първоначално. Информацията е съобщена от заместник главният прокурор и ръководител на Националната следствена служба Борислав Сарафов пред БНР.

"В 21.15 часа в трагичната нощ са влезли през "Капитан Андреево" 52 пътници, от тях 45 намерихме в автобуса, 7 са в "Пирогов", за съжаление няма още един спасен", каза той. Останките са на дете.

Сарафов каза още, че командированите в Скопие следовател и прокурор ще останат там най-късно до неделя. Те трябва да донесат документацията, свързана с катастрофиралия автобус и ДНК профили на роднините на загиналите. Веднага след това ще започне и идентифицирането на жертвите на инцидента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
9
 
! Отговори
Prima преди 2 години
Хубаво е, че на третият ден имаме решение колко са жертвите. Така де, един изпуснат, кой ще ти го търси. Ако е бежанец, кой знае къде е. Може да е хванал пътя за Германия. 300 разправии, за пет пари. Най-добре жертва, нищо, че вчера казаха официално, че са 44.
28
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шофьорът в коя бройка влиза? Да не стане като един дето карал 10 магарета от едно село в друго. По пътя ги броил, с едно по-малко! Като слезнал от магарето, брои пак, сега излизат .... брей!
27
3
 
18
 
! Отговори
ЗадкормилноУстройств преди 2 години
.....Няма ли това МПС илин водачът е робот.По този път са минали за 15години Х365дни Х24 часаХ10МПСта на час = 1 314 000 .При милион преминали от там един , вероятно спящ и сляп водач е нацелил мантинелата.Тя била виновна,маркировката, завоя.ЗАЩО де опитвате да вменявате ВИНА на България , за да я съдят ли ?Милиони минали оттам без проблеми, а един от РСМ се блъснал ...за всичко България ви е виновна , да я унищожим за да са доволни РСМ,ЕС, САЩ и Шефът U$RaeL.
26
6
 
8
 
! Отговори
КайСийка преди 2 години
Защо прокуратурата пречи на разследващите органи? Надяваме се да е от некомпетентност, а не от нещо друго.
25
2
 
3
 
! Отговори
мастодонт преди 2 години
До Анонименболен човек си, дано не ти се налага, да разпознаваш 100% изгорели човешки останки по главите.
24
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Автобусът влязъл с 52 пътника. Загинали 45, спасени 7. Автобусът е бил без шофьор? Сега разбирм защо се е блъснал!
23
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До22всички сте много некадърни, как си мислите че се броя 45 пет изгорели трупа, всички на куп, да разпознаеш)))Много лесно, всички трупове са с една глава.
22
4
 
12
 
! Отговори
ОБЕКТИВЕН преди 2 години
След многото катастрофи в страната решиха да се създаде Държавната агенция по пътна безопасност.Така нямало да се разхвърля отговорността по министерства, агенции,комисии и каквото се сетите.Какво се получи?-Агенция за некадърни мързеливци,но добре платени.Герберите бяха царе по създаване на структури за размиване на отговорността.А вчера Сийка внесе още по-голямо объркване с този осми човек.Бърза и тя да се изяви.
21
7
 
4
 
! Отговори
мастодонт преди 2 години
всички сте много некадърни, как си мислите че се броя 45 пет изгорели трупа, всички на куп, да разпознаеш кой, кой е. То не е проста сметка 52 минус 7, защото никой не може да каже дали са тръгнали 52, само ДНК анализа на труповете може да го докаже.
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
няма случайни неща, доажете че не е имало друг, не можете.
19
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора, идват нацистите и ултрафашистите, не се шегувам! Още тази вечер и от утре!Направете нещо да се нормализира обстановката в страната или върнете старите партии да управляват, хорааааааааа!
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това ми напомня на Луи дьо Финес - полицаят и сийките.
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега е момента някой албанец да се скрие и роднините да кажат, че и той загинал.Така ще гушнат 250 бона, както се очертава да стане,защото цял свят разбра, че АПи са виновни.
16
4
 
0
 
! Отговори
До Светозар преди 2 години
Дабил,може първоначално да се е спасил и после да се е върнал да спасява нбякой близък.
15
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НекЪдЪрността на жaлкия фигурант и шaйкaта му е noтpecaваща!!!!!!!
14
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
У нас има институция, която би трябвало да се занимава с пътната безопасност. Именно след инцидента в Искърското дефиле бе създадена Държавната агенция по пътна безопасност. Дни след тежкия инцидент нейния директор Малина Крумова мълчи. Герберастки калинки, сър!
13
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако се сещате първите информации които дадоха са за 46,загинали,след няколко часа станаха 45,вчера 44, сега са пак 45.Ако не могат да броят да извикат математика Витанов, да иим помогне в броенето.
12
2
 
15
 
! Отговори
Чудомир преди 2 години
На брифинг вчера говорителката на главния прокурор Сийка Милева, видимо възбудена обясни, че лично разговаряла с един от оцелелите, ползвайки преводач, и по негови думи той бил спасил не 7, а 8 човека. Къде е единият?, попита риторична Сийка и потопи историята в мистерия. Ех, как' Сийке.
11
2
 
14
 
! Отговори
Светозар преди 2 години
Снощи казаха, че телата са категорично 44. При допълнителен оглед сега намерили още едно ?! Да не би изгорелия пътник, да е излязъл от автобуса и четири дена да се е разхождал из гората ? И накрая полегнал в дола до автобуса ?!
10
2
 
8
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 2 години
Рано е да се говори и коментира каквото и да е било, относно броя на загиналите,защото все още няма резултати от ДНК-експертизите,а това навежда на мисълта за липса на професионализъм и поставя много други въпроси,свързани с професионализма.