ГДБОП иска да бъде свален имунитетът на Делян Певски

Според антимафиотите има съмнения за извършени престъпления
Обновена: 1 фев 2022 19:04 | 1 фев 2022 10:53, Камелия Цветанова
59
ГДБОП иска да бъде свален имунитетът на Делян Певски
Снимка: БГНЕС

Проверка на ГДБОП по сигнал на БОЕЦ срещу депутата от ДПС Делян Пеевски е стигнала до извода, че има съмнения за извършени престъпления и депутатският му имунитет трябва да бъде свален, за да бъде разследван, пише в. „Сега“.

Затова ГДБОП е изпратила преписката на Специализираната прокуратура.

МВР бе сезирано срещу Пеевски от гражданското сдружение БОЕЦ в началото на януари. От пресцентъра на МВР потвърдиха пред "Сега", че сигналът на БОЕЦ е получен, обработен и препратен на спецпрокуратурата, но не коментираха какво е заключението на ГДБОП.

Ако прокуратурата се съгласи с изводите на ГДПОБ, процедурата за сваляне на депутатски имунитет включва сезирана на парламента от главния прокурор. При този сценарий депутатът може сам да се откаже от защитата си, или да чака парламентът да разгледа искането на главния прокурор.

"Представили сме данни за извършените от Пеевски сделки през последните години, чрез които придобива активи за десетки милиони, като няма яснота за произхода на средствата. От собственик на стар “Опел” за няколко седмици в края на 2015 г. и  началото на 2016 г. Пеевски се превърна в мултимилионер и то официално, без да е ясен произходът на средствата му", обясниха преди време сигнала си БОЕЦ. Те допълниха, че вече са сезирали прокуратурата по темата, но държавното обвинение е отказало да бъде образувано разследване.

Сега БОЕЦ настоява да бъде извършена проверка и за произхода на средствата, с които Пеевски е закупил имотите, станали обект на продажба през последните няколко месеца на 2021 г. и началото на 2022 г.
Миналия септември, по време на заседание на заседание на комисията в 46-ото НС, която проучва действията и бездействията на българските институции във връзка с наложените от САЩ санкции за корупция на Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков, стана ясно, че за последните 20 години прокуратурата е работила по 14 преписки срещу Делян Пеевски. 13 от тях са прекратени, без да прераснат в дела, а едно е прекратено като досъдебно производство.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
2
 
! Отговори
СМЕХ... преди 2 години
ПРИ РАЗГОВОРИТЕ НА ЛУКАНОВ С МАКСУЕЛ , ЛУКАНОВ КАЗВА:...."ЩОМ ЩЕ ПРАВИМ "---КАПИТАЛИЗЪМ"---САМО НИЕ ЩЕ СМЕ КАПИТАЛИСТИТЕ"....ХА,ХА,ХАААААААА..."ДРУГИТЕ --НЕ"...
48
0
 
0
 
! Отговори
toti преди 2 години
Тоя ***,да стане рибка ..едва ли???
47
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гешев, Боко, Цацаров и Делян ще избягат в чужбина. Турция, Украйна, Дубай.
46
2
 
13
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Гола вода е това правосъдие във България Само си го въртят на пръста като почне ня какво дело и парите се завъртят на масата
45
1
 
7
 
! Отговори
гост преди 2 години
Пеевски сигурно ще да е някой агент под прикритие в парламента, затова има и много пари.... Затова му спират преписките!
44
1
 
4
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Анонимен-44 да много реална контестация от твоя страна,според теб,само хората на държавна работа стават милионери,като крадат държавна пара,като последен пример,лампите на фандъкова.
43
2
 
4
 
! Отговори
Сатир преди 2 години
Не мога да се нарадвам на едни бедни тролчета, дето се вземат за великани на мисълта и справедливостта. Момчета спахте падева на Орлов мост, сега пак бадева ама и по гладни.
42
8
 
6
 
! Отговори
СССР преди 2 години
Днес бг новините на Герб ,по точно на тиквата ,продажни новини манипулиращи хората ,и вие ще го изядете *** от днес бг.
41
8
 
7
 
! Отговори
СССР преди 2 години
Нищожествата герберски от днес бг как трият коментарите ,изчадия герберски дгд.
40
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"запоследните 20 години прокуратурата е работила по 14 преписки срещу Делян Пеевски. 13 от тях са прекратени, без да прераснат в дела, а едно е прекратено като досъдебно производство.".................Покажете тази статистика в Евро Парламента когато Какскетов иде да се жалва там и ще видите какво ще му се случи !!
39
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не попита как Делян Пеевски ,след като винаги, винаги досега е бил на държавна работа и държавна заплата и никога не е бил частник , та как стана милионер ?
38
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
-Докторе, имам съмнения за сифилис...И какви са тия съмнения? Ами тая заран като го изтръсках в тоалетната и главата му падна в дупката...
37
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"запоследните 20 години прокуратурата е работила по 14 преписки срещу Делян Пеевски. 13 от тях са прекратени, без да прераснат в дела, а едно е прекратено като досъдебно производство."............?!?!? ........От статистическа гледна точка това е НЕВЪЗМОЖНО !!Ако в САЩ за някоя прокуратура излезе подобна статистика то тя ще бъде ЗАКРИТА а всичк икорумпета там УВОЛНЕНИ и вкарани в ЗАТВОРА.Но в Бг мафията си има държава и прокуратура.
36
1
 
8
 
! Отговори
Ей преди 2 години
Изтормозиха го този човек!Взе ,че отслабна от битки!Многото пари,му излязаха през носа!
35
6
 
12
 
! Отговори
до 16 преди 2 години
Няма как да имат стойност - прокуратурата работи за Пеевски робе!!! Човека е милиардер с вашите пари оскотели панелени мишки
34
10
 
19
 
! Отговори
Иво Прокопиев преди 2 години
А имунитетът на придворният олигарх на Радев Иво Прокопиев кога ще бъде свален?
33
1
 
13
 
! Отговори
мдаа преди 2 години
Рано или късно иде Коледа!
32
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако министърката на правосъдието се хване на въдицата на Цацаров и изпрати сигналите срещу главния прокурор, които са постъпили при нея в КПКОНПИ, значи и нея не я бива. Абе не останаха ли читави юристи в тая администрация? КПКОНПИ са цитирали, че започват проверка на основание чл.7 от закона. Ама той е, че главния прокурор е викша длъжност, но не указва какви са компетнциите на КОНПИ! Съобщението е манипулативно! Ако сигнала е за кражба, КПКОНПИ не са компетентни! Откъде накъде ще искат информ
31
1
 
12
 
! Отговори
IBM Fake NEWS преди 2 години
Пеевски имал 1000 флашки-ваксини. Той каза, че има много да говори. Защо не го викате в прокуратурата да говори?
30
7
 
16
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Тези новите Канадеца, Крадеца, старата Дамаджана т.н. хем са бедни, хем гладни, хем некадърни, хем им се краде, ама парите за нищо не стигат и искат кинтите на предишните... Агонията на т.нар. правителство е невероятна! КраднАха 15-на млрд., ама май не стигнаха, че доста маймуни са на клона, а бюджета е оглозган, заеми взеха доста, чакат и помощите от ЕС, ама дали ще ги дочакат или народа ще покаже пътя на забравата по раничко...