Прокуратурата проверява лица, посочени от Петков пред Гешев

Според премиера те са в основата на престъпността у нас
111
Прокуратурата проверява лица, посочени от Петков пред Гешев
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Прокуратурата започва проверка на списък от лица, посочени от премиера Кирил Петков на срещата му с главния прокурор Иван Гешев миналата седмица. Това съобщиха от прокуратурата.

Още по темата
По време на срещата министър-председателят е посочил имена и прякори на лица, които според него са в основата на икономическата и криминална престъпност в страната и спрямо които не са предприети необходимите действия за търсене на наказателна отговорност.

Главният прокурор е разяснил, че съгласно Конституцията и законите на страната разкриването на престъпления е правомощие на изпълнителната власт, в частност на МВР, които при установяване на данни за извършени престъпления, следва незабавно да уведомят прокуратурата. Иван Гешев е изразил увереност, че Прокуратурата стриктно изпълнява и ще продължи да изпълнява законовите си правомощия, независимо от статута на проверяваните лица.

Главният прокурор Иван Гешев е сезирал заместника си, за да бъдат предприети незабавни действия съгласно нормативната уредба.

Освен това Кирил Петков и началника на кабинета му Лена Бориславова, която също е присъствала на срещата, ще бъдат призовани да се явят във ВКП с цел предоставяне на пълен списък с лицата, посочени в хода на работната среща, както и данните, респективно доказателствата, за евентуално извършени от същите лица престъпления или нарушения.

Прокуратурата на Република България ще изпълни задълженията си и ще извърши обективна и всестранна проверка спрямо лицата, посочени от премиера и началника на кабинета му, се посочва в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
2
 
14
 
! Отговори
изтрезняване преди 2 години
Да не подгонят после простокирието за набеждаване в престъпление... Тя Лена не е глупава, но не трябва да я надценява- опитът й е доста тънък, все пак- 5-6 години не е бог знае какъв опит за адвокат.
53
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гешев ако не е част от престъпната схема ще се разбере скоро.Ако видим хора от ГЕРБ в затвора,това означава,че не е престъпник.Какво ще кажете за кмет на град с под 3000 човека да кара служебен автомобил за 70 000 лв. Града е Алфат..
52
1
 
17
 
! Отговори
До киро преди 2 години
А прокопито го хванала липсата, що така, бе миме???
51
24
 
8
 
! Отговори
християнин преди 2 години
Гешев,ти трябва да бъдеш разпитан като свидетел първи.След това другите.Няма начин да не се случи нещо подобно,като президенството.И тогава ще приключи този нискотарифен цирк.Да те питам Гешев,ти жалбоподател ли си по тази преписка?Прозира тежка злоупотреба в процесуални правомощия.
50
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирил Петков за сега си върши прекрасно работата....Рано е още Грую за китка!:))))
49
25
 
12
 
! Отговори
Политолог преди 2 години
Кирил Петков за сега си върши прекрасно работата.
48
6
 
25
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
НИКОГА НЯМА ДА ОДОБРЯ ФАЛШИФИЦИРАНЕ НА ИЗБОРИТЕ В ОГРОМНИ РАЗМЕРИ КАКВОТО НАПРАВИ РУМЕН РАДЕВ! РУМЕН РАДЕВ НЕ Е ОБЕДИНИТЕЛ А НАГЪЛ КОМУНИСТИЧЕСКИ ПРЕСТЪПНИК И ТОВА НА ВСЕКИ С МАЛКО МОЗЪК МУ Е ПРЕДЕЛНО ЯСНО! БОЙКО БОРИСОВ Е СЪЩАТА СТОКА! СТАНИСЛАВ КОЙТО ПОДКРЕПИХ И ТОЙ ИЗЛЕЗНА НАГЪЛ ПРЕСТЪПНИК СЪУЧАСТНИК НА РУМЕН РАДЕВ! В МОМЕНТА НЯМА ЗА КОГО ДА ГЛАСУВАМ, НЕ ЧЕ ГЛАСА МИ И ДА ГЛАСУВАМ НЯМА ДА БЪДЕ ОТКРАДНАТ ОТНОВО С МАШИНИТЕ ОТ НАГЛИЯ ПРЕСТЪПНИК РУМЕН РАДЕВ!
47
1
 
2
 
! Отговори
Така се прави преди 2 години
Който пречи на правителството да си върши работата - на Гешев. Проверява се и ако има доказателства за нарушения в някой закон отива на съд.
46
17
 
5
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Браво на Просто Киро едно свясно нещо да направи с тая уста, да назове престъпниците в тая държава може и да разпореди на МВР да разследва. Браво Кире ашкосун.
45
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво значение има къде и какво ще махат.Да направят лустрация,за да се знае кой е кой.А не да ми се показват по медиите,защото ги плашат че ще им направят лустрация.И агентите като са под заплаха,говорят каквото им кажат.А като се знае няма да има агенти в медиите,политици или на държавна работа и ще сме осободени от пост-комунистическия строеж.Паравана и Каракачана са част от агентите.Единия си пише книги,преподава,другия шеф на партия и се найал и така с наши пари сиюправят каквото си искат.
44
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе този Бялата Златка с какво преживява?!М?!Две години е без доходи!Има дете,безработна жена.Издържа *** лоумна телевизия.Плаща на сл абоумните си журналистки-шматки заплати?!
43
7
 
6
 
! Отговори
ГЕРБ преди 2 години
ОСТАВКА ТЪПО
42
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А нещасттните пенсионери си мислят че Киро и Кокор са им повишили пенсиите, те горките изобщо не осъзнават че всъщност пенсията име с много по ниска себестойност от преди, ама нищо нека се радват на увеличенията.
41
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро си е издал аверите от ОПГ ПП.
40
3
 
21
 
! Отговори
Определено преди 2 години
Гешев също си върши добре работата
39
7
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ПРОКУРАТУРАТА НИ Е ЗА ЗАТВОРА И СИ ГО ЗНАЯТ ДОБРЕ!!! НИТО ПОВДИГНАХА ОБВИНЕНИЯ НА ПРЕСТЪПНИКА КИРИЛ ПЕТКОВ, НИТО ПОВДИГНАХА ОБВИНЕНИЯ НА ШЕФА НА СИЕЛА НОРМА ВЕСЕЛИН ТОДОРОВ НЕДЕКЛАРИРАЛ 1000 БРОЯ ДОПЪЛНИТЕЛНИ МАШИНИ ЗА ПОДМЯНАТА НА ПРАВИЛНО НАСТРОЕНИТЕ! ЧАДЪР НАД ПРЕСТЪПНОСТТА ТОВА Е ПРЕСТЪПНИКА РУМЕН РАДЕВ!
38
5
 
12
 
! Отговори
анализатор преди 2 години
Ясно е какви бяха предните управляващи-улични разбойници.Но колко човек трябва да е с шизофренно мислене,та все още да милее за тях.*** народ-слаба държава.Така го е казал народа.
37
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този сайт е пълно с ГЕРБ-ови.
36
3
 
6
 
! Отговори
Киро Гейзера преди 2 години
Продължаваме промяната.
35
1
 
13
 
! Отговори
Ганю пулев преди 2 години
Кирчо е *** и радев съвсем скоро ще го изрита,иначе ще бъде изритан той!Никога не се крадело толкжва колкото сега!Държавата потъва с по 2млрд на месец и това са факти ,а не празни приказки за чекмеджета и тн.