ДБ: ГЕРБ не могат да говорят за реваншизъм

Рашков има подкрепата на коалицията, каза Атанас Славов
Обновена: 19 мар 2022 22:21 | 19 мар 2022 22:00, Анисия Иванова
66
ДБ: ГЕРБ не могат да говорят за реваншизъм

Коалицията не разглежда оставката на вътрешния министър, напротив. "Министър Рашков има подкрепата на всички коалиционни партньори от самото начало на правителството. И именно неговата активност по дела, които са свързани с корупционни сделки при предишното управление, е нещото, заради което той трябва да бъде силно подкрепян", каза зам.-председателят на правната комисия в парламента и депутат от "Демократична България" Атанас Славов в студиото на "Опорни хора".
Още по темата

Той поясни, че за да се пристъпи към най-тежката мярка - задържане, трябва да има доста солидни доказателства.

"Нямам поглед върху самото дело, не съм гледал такива доказателства, но МВР е преценило, че има доказателства за подобни деяния, които изискват подобна мярка. Но за мен по-важното е следното - защо 2 години българската прокуратура не намери време да събере по всички допустими процесуални способи сведения, доказателства от г-н Божков, който е извън България", допълни Славов в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му има начин те да бъдат събрани и да се използват в дадения процес.

"Има индикации, че хора на най-висше ниво в държавата са, ако не участници в изнудване, то най-малкото са били стимулирани да вземат или да не вземат определени решения. Става дума за корупция по най-високите етажи на властта. Трябва да бъдат установени онези факти, които са безспорни. Големите дела срещу мафията и в Италия, и в САЩ са възможни благодарение на това, че хора от мафията стават защитени свидетели и изкарват отвътре това, което се е случило", коментира Атанас Славов.

Народният представител припомни, че става въпрос за транзакции в особено големи размери.

"Как е оформена полицейска преписка е едно, а какви доказателства се съдържат вътре - е съвсем друго. Надявам се, че българската полиция има доказателства и данни, които са безспорни, за да обосноват тази мярка, която беше предприета. Последните 2 години излизат факти, твърдения, дори СРС-та, работено е по тези казуси", добави той.

И бе категоричен, че точно от ГЕРБ не могат да говорят за реваншизъм.

"Тези действия, които бяха извършени от полицията - нямаше показност, нямаше камери, нямаше белезници, нямаше унижаване на лицата, нещо, което е много важно. Бяхме свикнали хора да бъдат просвани на земята, да им се говорят недопустими неща, да бъдат публично унижавани. Това не видяхме преди няколко дни. Бяха спазени правата на задържаните. И би било странно да знаем предварително какво ще се случи", каза още депутатът от "Демократична България".

Попитан как ще коментира думите на адвоката на Борисов - Менко Менков, който заяви, че ще подадат жалба за длъжностно престъпление, той отговори:

"Не разбирам тезата на адвоката Менков, той брани интереса на своя подзащитен. Не виждам кое е основанието министър-председателят да бъде държан отговорен за каквото и да било по този казус. Ако едно лице има информация за извършено престъпление, то може да даде показания пред институциите, даже е длъжен да го направи."

Славов смята, че това е политическа атака срещу Кирил Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
Габи преди 2 години
А ДБ по принцип не е добре да говорят изобщо...
45
0
 
0
 
! Отговори
Що се правиш преди 2 години
Щото при ДБ сигурно нещата са всичко друго, но не и реваншизъм ... Хайде моля ви се стига глупости!
44
0
 
1
 
! Отговори
Славов преди 2 години
Слушкаме яко, защото при следващи избори ще гледаме Парламента отвън
43
0
 
1
 
! Отговори
НПО-ВЪН!!! преди 2 години
Отдавна ни е ясно, че в ДБ е корумпирана до дъно! Дечица на комунисти, а последните 30 години - грантаджии.
42
2
 
1
 
! Отговори
П.К. преди 2 години
Не ГЕРБ, а НАРОДА ЗАД ГЕРБ ГОВОРИ и ви натиква в миша дупка. И, каква "коалиция" е тая сбирщина от комунистически ***, които получиха невиждано бламиране на изборите, а тия от пп изпълнителите ги пробутаха в "управлението" на БЪЛГАРИЯ??? А на всички, точната ви дестинация е Софийския Централен.
41
2
 
6
 
! Отговори
грешка преди 2 години
Няма реваншизъм а фашизъм/ социализъм/ на Рашков
40
1
 
10
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Отношението на полицаите при задържането му се дължи на личното им отношение към него,не на професионални наставления!Най-многото, което Рашков би искал е да види Борисов проснат на земята,но както всичките му желания дори и това се оказва неизпълнимо..Според мен,отношението на БСП към Герб не е дори реваншизъм, а чиста атака на злоба и безсилие на БСП пред някой, който ги превъзхожда във всички отношения-БСП съсипаха плана за възстановяване и чакалнята на еврозоната досега в гонитба на Герб
39
9
 
1
 
! Отговори
митко преди 2 години
Конфискувайте парите на Боко Тиквата и го вкарайте в затвора защото скоро ще ви изметем и вас.Българите искат справедливост,съд и затвор.
38
1
 
1
 
! Отговори
От КОМИ СЪМ ЧИЧО преди 2 години
КОМИ Е РУСКИ...КАКЪВ ДА Е..?
37
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
този борец срещу корупцията няма ли да ни осветли откъде Бойкикев има пари за апартамент в Белгия, като беше безработен през този период, писан е на жена му, но не е ясно откъде пари, за прашков с 19 имота няма смисъл да питаме
36
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е за Възраждане!
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
присмял се щърбел на гърбел
34
1
 
14
 
! Отговори
Към Де..е..Бе преди 2 години
А вие въобще не трябва да говорите. Това подобие на партия с трима души в парламента (най малката групичка там) не може да дава наклон в България ! Чак пък и да променят конституцията. Хаа ха...Всички вие (управляващите) Имате броени седмици като депутати. Ще последвате съдбата на Сестра Галева и Тримата отровЕни. Пинокио Корна Дългия инвалид Тошко Африкански Пелтека Кокорчо...продължавайте пеша !
33
2
 
12
 
! Отговори
Герб преди 2 години
Време е герб да оправя отново дьржавата - която божковистите счупиха
32
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Демократична" България не ви отива, мишоци! Може би Дакомунизираме България.То и България не ви прилича. Може би СевернаЯ Корея.
31
1
 
21
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
Жалка картинка. Няма такива смешници.
30
5
 
8
 
! Отговори
ИСТИНАТА! преди 2 години
Истината е, че Бойко Борисов с неговия кремълски поток за Сърбия, рестартирането на допотопната АЕЦ Белене в земетръсна зона и провалянето на газовата връзка с Гърция, не е цвете за мирисане, но пък да застанеш на страната на про-кремълските метежници е национално предателство и мало..умие
29
0
 
18
 
! Отговори
Пп правителството: преди 2 години
Комунисти, комсомолци, пионери...
28
8
 
18
 
! Отговори
Егати преди 2 години
...нещастниците? По-късно доби да тарашат къщите пред децата, по дело за "неотложност", по което вече са ходили доброволно да бъдат разпитани още декември, и нямало "показност", този наред ли е? Или прави другите на по-тАпи от себе си! Естествено че ще подкрепяте милиционера Рашков , защото всичките ви обединява кокала, и омразата, да ликвидирате единствената истинска опозиция! Типично по комунистически!
27
2
 
25
 
! Отговори
Е па преди 2 години
Някога ще се разбере, как склониха Слави да участва в тая коалиция, дали му обещаха БНТ или му извадиха някой компромат.