Адвокат Менков: Петков не може да е свидетел само с факти от "Гугъл"

Действията на Петков и Рашков са престъпление, заяви той
19 мар 2022 08:34, Александър Попов
275
Адвокат Менков: Петков не може да е свидетел само с факти от "Гугъл"
Снимка: БГНЕС

"Пресконференцията на Петков и Рашков по тъмни доби е парадоксален начин да представиш пред медиите доказателства за собствената си престъпна дейност. Всичко, което вършат премиерът и вътрешният министър представлява престъпление по Наказателно-процесуалния кодекс", заяви адвокат Менко Менков пред bTV, който защитава лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, пиара му Севдалина Арнаудова и бившия финансов министър Владислав Горанов.

Според адвокат Менко Менков тълкуванието на случая и пресконференцията, дадена късно в петък от Кирил Петков и Бойко Рашков имат само едно тълкувание - министър-председателят обвинява независимата прокуратурата, че не е изпълнила желанието му да бъде задържан бившият министър-председател Бойко Борисов.

Адвокат Менков съобщи, че в понеделник ще депозира жалба пред прокуратурата за извършено длъжностно престъпление.

Още по темата
Прокуратурата ще прецени дали има достатъчно данни да образува досъдебно производство, каза още той.

Според него „изключителният скандал”, който министър-председателят забърка с Лаура Кьовеши ще има своите последствия. Европейската прокуратурата с този казус изобщо не се занимава. Това са спекулации и лъжи, категоричен е Менков.

„Кирил Петков и Бойко Рашков очакват европейската прокуратура да задържи този, който те искат да бъде задържан. Европейските делегирани прокурори нямат правомощия да извършват такива разследвания, това са спекулации и лъжи“, каза още Менков.

Според адвоката на Борисов Кирил Петков и Бойко Рашков събрали на среща разследващите полицаи по случая.

"Още сутринта, когато Петков пусна пост какво се очаква във връзка с арестувания Бойко Борисов, той казва – сега ще видим дали прокуратурата ще застане на страната на българския народ. Ако прокуратурата беше в изпълнителната власт, ние нямаше да сме в това предаване", заяви адвокатът.

„Петков сам е изявил желание да бъде разпитан като свидетел. Той не може да бъде свидетел, защото свидетел е този, който е възприел факти и обстоятелства, а той ги е възприел чрез „Гугъл“, каза Менков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


275
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
235
0
 
4
 
! Отговори
Бай Онзи преди 2 години
Има нови снимки бре. Не видя ли шкаФчето беше пълно л Олио.
234
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До тт"много си *** Саше"..., плашим се чак!
233
9
 
0
 
! Отговори
Тома Биков преди 2 години
На Тиквата,не му трябва адвокат,той си има прокурор!
232
0
 
11
 
! Отговори
Юрист преди 2 години
Какъв свидетел може да е Просто Киро като той е перманентно напушен или с дозичка в носа ???? Всички виждат един неадекватен мух.льо и не си дават сметка , че води държавата към пропаст !!!!! Нима свършиха умните и отговорни хора в България ?
231
1
 
18
 
! Отговори
Забелязвате ли преди 2 години
Как в момента всички масмедии се надпреварват да обгрижват задните части на представинтелите на властта -- Дамаджаната обикаля размахва листа и с прегракнал глас се обяснява, *** ниже глупости а телевизиите полягат и задават предварително уговорени въпроси..............Жалка работа
230
1
 
14
 
! Отговори
Дин Дзън преди 2 години
Поне след обиска да бяха направили снимки на спалнята да видим има ли кюлчета и пачки шкафчето.
229
21
 
1
 
! Отговори
Голям смях преди 2 години
Менкооо за колко кюлчета си договори хонорар? Може и Мата Хари да ти пуснат да се облажиш, ама не знам дали ще можеш?А Балтов правилно го изгониха от Пирогов, вие бихте ли се оперирали при член на хунтата на Борисов? Псевдодоктор, герберска марионетка.
228
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може, особено когато си комунистически демагог, с неолиберална маска и меки ЛГБТИ симпатии.Пък щом добавим към това и наполеонов и неосталински комплекс и дриснята е в пълна опърдяна готовност базисно
227
4
 
7
 
! Отговори
нормален човек преди 2 години
адвокате откога измишльотините в гугъл са факти
226
16
 
3
 
! Отговори
тт преди 2 години
Неуважаеми Менков,откъде знаеш какво има м зелото,като нямаш достъп до него-нито ти,нитои някой от тримата задържани.Сега за се започне разследване срещу теб,за да се установи как имаш достъп до тези материали.Ти си ясен на всички ни.Какво се пъчиш,като нямаш никакво участие в това дело.Само формално,за 24-часовото задържане на клиента ти.Престани да говориш за нещо,където не участваш.
225
4
 
16
 
! Отговори
Й преди 2 години
Гаф след гаф, смешка след смешка е това правителство. Да си ходи!
224
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Менко какво се прави, че нещо прави :) Прокуратурата вече пое защитата :)
223
5
 
17
 
! Отговори
еххх преди 2 години
*** Киро-само Гугъл чете !
222
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
при комунизма на Киро всичко може
221
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Щом с един ,единствен свидетел гербавите разгромиха и ограбиха КТБ ,защо да не може ?А Веждите ,дето сега реве ,нали си прибра милионите с цесия ,тихичко и мълчи за това като глухоням .
220
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Менков, може ли, след делото, да си покажеш хонорара от Боко или извлечение от банковата си сметка?
219
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гугъл Киро предаде България токато ни занимават със фойерверки
218
12
 
10
 
! Отговори
Обикновен българин преди 2 години
Този адвокат на Борисов, обвинява за престъпления Петков и Рашков. Смеха от задкулисието на политиците и адвокатите е повсеместен. Така си е, когато Менко Менков е известен като адвокат на престъпниците и мутрите. Освен него има и други адвокати, съдии, че дори и прокурори. Методиев, ако не е престъпник, да си смени адвоката с някой по-свестен и известен. Честито на съдилищата в България, както и на техните финансисти.
217
6
 
13
 
! Отговори
Добре де, преди 2 години
Като какъв свидетел се явява Петков, като в периода за който говорят не е бил в България и едва ли е знаел и се е интересувал за какво става въпрос? На каква база свидетелства? На това, което е чел в интернет, или на това което му е казал Божков? А защо пък същия не се прибира в България, след като е чист като сълза, а се натиска в Дубай? Да си дойде и той да се яви като свидетел!
216
5
 
6
 
! Отговори
ГРОП Бокл Ук преди 2 години
Адвокатчето мине-Т-КОфф... милиционерско адвокатче