ДБ: ГЕРБ не могат да говорят за реваншизъм

Рашков има подкрепата на коалицията, каза Атанас Славов
Обновена: 19 мар 2022 22:21 | 19 мар 2022 22:00, Анисия Иванова
66
ДБ: ГЕРБ не могат да говорят за реваншизъм

Коалицията не разглежда оставката на вътрешния министър, напротив. "Министър Рашков има подкрепата на всички коалиционни партньори от самото начало на правителството. И именно неговата активност по дела, които са свързани с корупционни сделки при предишното управление, е нещото, заради което той трябва да бъде силно подкрепян", каза зам.-председателят на правната комисия в парламента и депутат от "Демократична България" Атанас Славов в студиото на "Опорни хора".
Още по темата

Той поясни, че за да се пристъпи към най-тежката мярка - задържане, трябва да има доста солидни доказателства.

"Нямам поглед върху самото дело, не съм гледал такива доказателства, но МВР е преценило, че има доказателства за подобни деяния, които изискват подобна мярка. Но за мен по-важното е следното - защо 2 години българската прокуратура не намери време да събере по всички допустими процесуални способи сведения, доказателства от г-н Божков, който е извън България", допълни Славов в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му има начин те да бъдат събрани и да се използват в дадения процес.

"Има индикации, че хора на най-висше ниво в държавата са, ако не участници в изнудване, то най-малкото са били стимулирани да вземат или да не вземат определени решения. Става дума за корупция по най-високите етажи на властта. Трябва да бъдат установени онези факти, които са безспорни. Големите дела срещу мафията и в Италия, и в САЩ са възможни благодарение на това, че хора от мафията стават защитени свидетели и изкарват отвътре това, което се е случило", коментира Атанас Славов.

Народният представител припомни, че става въпрос за транзакции в особено големи размери.

"Как е оформена полицейска преписка е едно, а какви доказателства се съдържат вътре - е съвсем друго. Надявам се, че българската полиция има доказателства и данни, които са безспорни, за да обосноват тази мярка, която беше предприета. Последните 2 години излизат факти, твърдения, дори СРС-та, работено е по тези казуси", добави той.

И бе категоричен, че точно от ГЕРБ не могат да говорят за реваншизъм.

"Тези действия, които бяха извършени от полицията - нямаше показност, нямаше камери, нямаше белезници, нямаше унижаване на лицата, нещо, което е много важно. Бяхме свикнали хора да бъдат просвани на земята, да им се говорят недопустими неща, да бъдат публично унижавани. Това не видяхме преди няколко дни. Бяха спазени правата на задържаните. И би било странно да знаем предварително какво ще се случи", каза още депутатът от "Демократична България".

Попитан как ще коментира думите на адвоката на Борисов - Менко Менков, който заяви, че ще подадат жалба за длъжностно престъпление, той отговори:

"Не разбирам тезата на адвоката Менков, той брани интереса на своя подзащитен. Не виждам кое е основанието министър-председателят да бъде държан отговорен за каквото и да било по този казус. Ако едно лице има информация за извършено престъпление, то може да даде показания пред институциите, даже е длъжен да го направи."

Славов смята, че това е политическа атака срещу Кирил Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДБ нямат абсолютно нищо общо ДСБ на Иван Костов. Тия могат за младежко БСП да минат. Не мога да повярвам, че защитават Рашков. Едно е сигурно - нито са десница, нито са градска. Втори път няма да влезнат в парламента
25
3
 
17
 
! Отговори
Ах преди 2 години
"Г-н Божков", с какво уважение само се изказват....И тарашков също така го нарича, 1 пъти в брифинга вчера вечер.
24
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че то Виденов защо не подгонихте? Всички знаем какво се случи по време на неговото управление.
23
3
 
22
 
! Отговори
ДБ=БКП преди 2 години
ДБ се обезсмисли като партия отдавна, да не кажа че са вече вредни. Коалираха се с БКП и така се видя, че не са антикомунисти.
22
1
 
17
 
! Отговори
Дб преди 2 години
Приватизатори сьр , всичко е за продан
21
2
 
22
 
! Отговори
На лодката преди 2 години
Като имахте много доказателства за Пеевски и Доган, защо не ги арестува те? Нали бяхте сигурни че имате данни за всичките им престъпления. Страх ли ви е? А защо не ви е срам, ме сте патерицата на 100 летния враг на българската държавност сега под име БСП? Какъв прах лицемерни правозащитници ми хвърляте в очите. Жалки мижитурки, вие започнахте цирка със една лодка. НО Пеевски седи зад вас в парламента!? Мълчете мижитурки!, че ако не го правите ще ви вземат кокала. Срамно е, засрамете се и тихо!
20
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Надявал се, че МВР имало доказателства, кьорав ли е или глух само той не разбра че Рашков няма доказателства, лично Рашков го каза на брифинга, каза тепърва ще се събират доказателства, от ДБ са ид... оти
19
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ДБ не могат да говорят за демокрация.Видяхме ги, че одобряват арести без доказателства. Те са фашисmи под прикритие.
18
0
 
22
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Дай България най-малко имате право да се обаждате. Хората ви разбраха що за стока сте всички от партията на Иван Костов - прикрити комунисти. На следващите предсрочни избори ще отидете където ви е мястото - при Воля и при НФСБ с 1,5 - 2%.
17
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
децата на партизаните млади комсомолци
16
2
 
20
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Абе Славов какво толкова добро е направил Рашков? Освен че ви осгури победата на изборите чрез машините на Мадуро и репреси срещу привържениците на ГЕРБ? Да не говорим за това че е имотен крал и не е доказал как с една заплата има 22 имота и големи суми в банките, че извърши големи промени в МВР с умисъл!И как може да се вярва на Черепа с повдигнати 19 обвинения? Ако е прав защо избяга в Дубай и финансира вас и останалите?
15
0
 
17
 
! Отговори
Дамаджаната преди 2 години
Той Рашков има подкрепата на коалицията, ама не да върши беззакония !
14
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алооо, кога "Бяха спазени правата на задържаните"? Когато не допускат адвоката на Борисов час и половина? Когато оставят човека без животоспасяващите го медикаменти 24 часа в килия със стол и без отопление? Когато нахлуват пред децата му посред вечеря да тарашат по неотложност? Каква е тази неотложност? Човек ли имаше в барбекюто, бе? Какво търсиха? Хора в буркани ли търсиха в мазето? Какви права са спазени като нямат доказателство и само по проект за задържане прибират хора? ДБ нац. предатели.
13
2
 
21
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Помните ли как излетяха парите на хората в техните фондове по времето на -др костов и масовата приватизация - акб форест няма да го забравя отидоха всички спестявания на един заможен комшия , остана пияница на соц пенсия спеше в колата
12
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези уж "демократи" тотално са изтрещели щом мислят, че *** изпълнение на Кирчо и Рашков е нормално. Вероятно намират за нормално да бутат хора прибрани през нощите без обвинения после да обвиняват други институции, че не ги слушат и не изпълняват "нарежданията" им, които дори по закон нямат право да правят.
11
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Милите те, а кокала е толкова сладък, и майка си ще продадат да го има още малко в устата?
10
3
 
22
 
! Отговори
Ха ха преди 2 години
На нови избори виждам как - пп , дб поемат кьм вмро извьн парламента - хората ги видяха колко струватБсп може да се спаси и да запази 7-8% ако излезне от клалицията сега
9
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДБ най големите нагаждачи и противняци.Коя овца може да гласува за тия лапачи,случайно попаднали в Парламента.
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вероятно - дпс , герб и вьзраждане ще подкрепят отставка на правителството
7
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой ви пита изобщо, всичко вече е ясно и не се мъчете повече. Това което днес трябваше да кажете е, че Киро ви е прецакал нали уж бяхте да се пратят оръжия или вече не сте, какви сте вие изобщо и вие ли сте комунисти?